بمباران، مزد مذاکره جولانی

ارتش اسرائیل در یک عملیات هوایی گسترده، مقر فرماندهی ستاد کل ارتش و کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق را به‌شدت بمباران کرد. این حمله با چندین حمله هوایی همزمان انجام و خسارات سنگینی به ساختمان فرماندهی وارد شد. تصاویر پخش زنده تلویزیونی، شدت و گستردگی این حملات را نشان می‌دهد.
ارتش اسرائیل در یک عملیات هوایی گسترده، مقر فرماندهی ستاد کل ارتش و کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق را به‌شدت بمباران کرد. این حمله با چندین حمله هوایی همزمان انجام و خسارات سنگینی به ساختمان فرماندهی وارد شد. تصاویر پخش زنده تلویزیونی، شدت و گستردگی این حملات را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۱۵۱۰۵۸۰
 
ارتش اسرائیل هدف قرار گرفتن این مقر را تأیید و خبرگزاری سانا گفت که در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق سوریه، ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.این اقدام پس از هشدار وزیر جنگ تل‎آویو، یسرائیل کاتس، مبنی بر تشدید حملات در صورت عدم عقب‌نشینی نیروهای سوری از شهر سویدا صورت گرفت. این شهر که اکثریت آن دروزی هستند، اخیرا شاهد درگیری‌های نظامی بوده است. درهمین راستا، رئیس ستادکل ارتش اسرائیل دستور اعزام تعداد زیادی هواپیما به سمت جبهه سوریه را صادر کرد. همچنین کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آمریکا تلاش می‌کند مانع از ادامه حملات اسرائیل شود. با این حال، ارتش اشغالگر قدس بر ادامه عملیات تأکید دارد. با تشدید بحران در منطقه شام، صهیونیست‎ها لشکر ۹۸ را از شمال باریکه غزه به‎سوی بلندی‎های جولان اعزام کردند.
به‌‎نقل از منابع محلی، درپی این حملات، تعدادی مجروح و نگرانی‌ها درباره گسترش درگیری‌ها افزایش یافته است. شبکه العربیه به نقل از یک مقام نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اجازه نخواهد داد تجمع نظامی در مرزهای جنوب سوریه شکل بگیرد. درنتیجه سیاست همکاری دمشق با رژیم صهیونیستی حول محور بلندی‎های جولان و تغییر رویه از تکفیری به ژست‎های میانه‎رو به سرانجامی نرسیده است.
     
مزد اعتماد به صهیونیسم
مماشات و اعتماد دولت تکفیری‌های دمشق نسبت به رژیم صهیونیستی، نتوانست تل‌آویو را راضی کند و سیاست سازش به شکست انجامید. در حالی که دولت دمشق تلاش داشت با ایجاد روابط گسترده و شفاف، آرامش را در مرزها حفظ کنند، اسرائیل همچنان به حملات و بمباران‌های خود علیه مواضع سوریه ادامه داد. این رویکرد نشان می‌دهد که تل‌آویو به دنبال فشار و تسلط کامل بر تحولات میدانی است.دیدار ابومحمد جولانی، رئیس‌جمهور خودخوانده سوریه، با دونالد ترامپ نیز نتوانست بر تصمیم اسرائیل برای بمباران دمشق تأثیرگذار باشد. حتی فشارهای نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و برخی بازیگران نزدیک به گروه‌های تکفیری نیز نتوانست مانع از عملیات نظامی گسترده اسرائیل علیه مقرهای مهم سوریه شود. این حملات به بهانه حمایت از اقلیت دروزی در منطقه جنوب سوریه انجام گرفت اما هدف اصلی تضعیف مولفه‌های قدرت دمشق است تا زمینه برای تجزیه این کشور فراهم شود.تل‌آویو با این اقدامات نشان داد که هرگونه مصالحه موقت یا روابط تاکتیکی با دولت دمشق و گروه‌های مسلح، مانع اجرای سیاست‌های امنیتی آن نمی‌شود. بمباران شدید مقر ستاد فرماندهی کل و ساختمان ریاست جمهوری سوریه در دمشق، پیامی آشکار به جولانی است که مماشات و گفت‌وگو نمی‌تواند راهکار حفظ امنیت و ثبات در منطقه باشد و اسرائیل همواره آماده تشدید تنش‌ها برای تحقق اهداف خود است.
     
در سودای تجزیه سویدا
با خروج بشار اسد از سوریه همزمان با پیشروی هیات تحریرالشام به‎سوی دمشق، نظامیان ارتش اشغالگر قدس عملیات جدیدی را در منطقه حائل آتش‌بس ۱۹۷۴ آغاز و نواحی راهبردی اعم ‎از کوه مجدل شمس و هرمون را به تسخیر خود درآورد. بهانه صهیونیست‎ها بی‎اعتمادی به حکام جدید دمشق و حمایت از اقلیت دروزی‎نشین در سطح اعلامی بود اما در سطح اعمالی دغدغه اصلی تل‎آویو در تمامی جبهه‎های جنگ افزایش عمق راهبردی رژیم صهیونیستی از طریق تضعیف کشورها و تجزیه آنها بوده است.درراستای همین روند، مقامات اسرائیلی به‎دنبال یک دولت ضعیف سوری هستند و تشویق فرقه دروزی به تحرکات تجزیه‎طلبی در دستورکار ارتش اشغالگرقدس قرار دارد.
     
تخریب پروژه عادی‌سازی
آمریکایی‎ها بعد از سه دهه اتخاذ راهبردهای ناموفق جهت کنترل تحولات منطقه غرب‎آسیا، با ارائه طرح عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، خواهان ایجاد بلوک اقتصادی‌-امنیتی مشترکی از اقیانوس هند تا دریای مدیترانه بودند که بدون دخالت مستقیم واشنگتن، جریانات مخالف هژمونی واشنگتن را محدود کند.
درواقع عملیات طوفان‌الاقصی برای احیای مسأله فلسطین علیه فرآیند عادی‌سازی حول محور بیداری افکار عمومی جهان اسلام پیاده‎سازی شد و سیاسیون عربی را از تعمیق روابط با تل‎آویو برحذر داشت، درحدی که بن‎سلمان، شاهزاده سعودی طی گفت‎وگوی تلفنی با مقامات دولت بایدن نگران تکرار سرنوشت انور سادات، رئیس‌جمهور مصر در صورت پافشاری بر روابط رسمی با اسرائیل بدون تشکیل دولت فلسطین بود.اکنون نیز حملات رژیم صهیونیستی و آسیب به ساختار حکمرانی دولت عربی/سنی دمشق، بیشتر از گذشته مسیر عادی‌سازی را پیچیده خواهد کرد. جدا از این‌که کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در صنایع انرژی رژیم جولانی‌سرمایه‎گذاری هنگفتی انجام داده که از بین رفتن برنامه‌های اقتصادی آنها تنها بدبینی شیوخ عرب را به وعده‎های امنیتی تل‎آویو در پیمان ابراهیم افزایش خواهد داد.

آشوب در بلندی‌‎های جولان
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو با انتشار یک پیام ویدئویی خطاب به اعضای جامعه دروزی در سرزمین‌های اشغالی، از آنها خواست که از عبور به داخل خاک سوریه برای کمک به بستگان خود در شهر سویدا خودداری کنند.نتانیاهو در این پیام گفت: «هم‌میهنان دروزی من، وضعیت در سویدا، در جنوب‌غربی سوریه بسیار وخیم است. ارتش اسرائیل در حال اقدام است، نیروی هوایی فعال است، سایر نیروها نیز در حال عملیات هستند. مادرحال تلاش برای نجات برادران دروزی‌مان و نابودی باندهای رژیم سوریه هستیم.»همزمان باادامه درگیری‌ها درشهرسویدای سوریه،ده‌ها نفر ازشهروندان دروزی اسرائیل شامگاه سه‌شنبه و بامداد دیروز با عبور از مرز جولان وارد خاک سوریه شدند. این برای نخستین بار از زمان اشغال بلندی‌های جولان است که این شمار از دروزی‌ها به شکل ناگهانی و گسترده وارد سوریه می‌شوند.در همین راستا، نیروهای رژیم صهیونیستی پس از ارزیابی تازه، اعلام کردند که نیروهای خود را در منطقه مرز سوریه تقویت می‌کنند. این نیروها شامل چهار گردان از پلیس مرزی، پلیس نظامی وسربازان تیپ گولانی درحال آمادگی جهت استقرار درمناطق اشغالی سوریه هستند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها