بنابراین مسیر ریلی که کمک صادرات و واردات باشد، برای کشور مفید است، البته باید زیرساختهای آن مانعی سر این راه نباشد؛ مثلا مقررات دستوپاگیر، تخصیص ارز و... برداشته شود. قطار باری ایران و چین که از همان مسیر جاده ابریشم حرکت میکند میتواند چین را از شمال ایران به ترکیه و اروپا متصل کند.
نقش حمل و نقل ریلی در توسعه تجارت بسیار زیاد است و متاسفانه تاکنون برنامه منظمی برای حرکت این قطار وجود نداشته به طوری که سال گذشته یک بار از چین وارد ایران شد و سوم خرداد امسال هم دومین بار از این ظرفیت برای حمل پنلهای خورشیدی استفاده شده و تاکنون به صورت گسترده از آن استفاده نشده است. رشد تجارت بهخصوص با همسایگان و شرکای تجاری نیازمند توسعه حمل و نقل ریلی است.
حمل ریلی بار نقش بسیار بالایی در توسعه صادرات و واردات دارد، زیرا بهای تمام شده حمل کالا نسبت به سایر شقوق حمل و نقل بسیار پایین است. توسعه حمل و نقل ریلی در دنیا مقام نخست را دارد اما در کشور ما سهم زیادی نداشته و بسیار مغفول مانده است؛ زیرا زیرساختهای ریلی کشور به شکل اساسی، فنی و تخصصی ایجاد نشده تا از این ظرفیت بهرهبرداری شود. اما باید موانع در مسیرها برداشته شود. هزینه و مصرف سوخت در حمل و نقل ریلی یکهفتم سایر شقوق است.
راهاندازی قطار ریلی چین به ایران اقدام بسیار خوبی است که توسعه آن تجارت دو کشور را تسهیل خواهد کرد. همچنین میتواند از حوادثی مانند حادثه بندر شهید رجایی جلوگیری کند. امروز یکی از مشکلات تجار توقف کالا در بنادر و افزایش هزینه بهای تمام شده است اما استفاده از این خط ریلی و بندر خشک آپرین هزینهها را بسیار کاهش میدهد؛ زیرا بار بلافاصله در بندر تخلیه و به سمت انبارها بارگیری میشود.