
در مورد سفر با هواپیما این نکته را در نظر بگیرید که درون کیف دستی خود نمیتوانید، پیچ گوشتی یا چاقو قرار دهید. بعد از این که بلیط اتوبوس را تهیه کردهاید رعایت قوانین خاصی که در مورد سفر با این وسیله نقلیه وجود دارد، امری لازم و ضروری است. در این مقاله ما به بررسی قوانین حمل بار با اتوبوس پرداختهایم.
به طور کلی اتوبوسهای مسافری کالاهای تجاری را نباید حمل کنند و تنها مجاز به حمل مسافران و بار همراه آنها هستند. با این حال امروزه بیشتر رانندگان برای این که مخارج اتوبوس خود را تامین کنند کالاهای تجاری را حمل میکنند. هزینه جابهجایی این بارهای تجاری به صورت توافقی انجام میشود و قوانین خاصی در مورد آنها وجود ندارد.
برای حمل بارهای تجاری به تهیه بلیط اتوبوس نیازی نیست و این کار با هماهنگی تعاونی مربوط و راننده انجام میشود؛ ولی مسافران در هنگام سفر با اتوبوس باید قوانین خاصی را در رابطه با حمل بار رعایت کنند. مسافرانی که با اتوبوس به سفرهای داخلی میروند بارهای تا ۲۰ کیلوگرم را مجاز به حمل هستند. بار مسافران اتوبوس باید ارتفاع یا ابعاد بیش از حد نداشته باشد و چمدان یا بار مسافر باید شکل متعارف و معمولی داشته باشد.
در سفرهای خارجی میزان بار مجاز با اتوبوس ۴۰ کیلوگرم است. اگر مسافری نتواند میزان بار خود را از این مقدار کاهش دهد باید قبل از تهیه بلیط از قوانین تعاونی موردنظر اطلاع پیدا کند. اگر مسافری باری بیش از ۴۰ کیلوگرم داشته باشد باید مبلغی اضافی را بپردازد.
با این که در هنگام سفر با اتوبوس بار مسافران بازرسی نمیشود؛ ولی مسافران هر وسیلهای را نمیتوانند با خود داخل اتوبوس ببرند. مسافران به هیچ عنوان نباید با خود انواع حیوان زنده وحشی و اهلی را داخل اتوبوس بیاورند. مسافران حق ندارند با خود مواد آتشزا، انواع سلاحهای سرد و گرم، مواد اسیدی و مواد منفجره را به داخل اتوبوس ببرند.
هر نوع وسیلهای که باعث ایجاد مخل آسایش راننده و مسافران شود را نباید به داخل اتوبوس برد. با این وجود اگر هیچ چارهای برای حمل حیوانات با اتوبوس وجود نداشته باشد برخی رانندگان اجازه حمل حیوانات را میدهند که این بسیار نادر است.
برای هر یک کیلوگرم بار اضافهای که با اتوبوس میخواهید، با خود ببرید باید ۲.۵ درصد از نرخ بلیط اتوبوس به تعاونی مربوط یا راننده بدهید. مسافران هر وسیلهای را در هر ابعاد و اندازهای نمیتوانند با خود حمل کنند. به همین دلیل اندازه چمدان آنها نباید ارتفاع بیش از حد بزرگی داشته باشد و باید از شکل متعارف و معمولی برخوردار باشد. اتوبوس مجاز به حمل مسافران و بارهای همراه آنها است و مجاز به حمل بارهای تجاری نیست. شرکتهای تعاونی متفاوتی امکان ارسال بسته و حمل بار با اتوبوس با توجه به سیاستهایی که دارند، شرایط خاصی را برای خود فراهم میکنند.
رانندگان اتوبوس مسافری، بار بدون همراه را مجاز نیستند، حمل کنند. به همین دلیل اگر برای بار در سفر مشکلی ایجاد شود، بیمه مسئولیت آن را نمیپذیرد و همه مسئولیتها به دوش راننده و شرکت تعاونی است. اگر بار شما مقدار آن مجاز باشد خسارت و هزینه بار در صورت ایجاد مشکل یا پیشامد برای وسایل شما را بیمه پرداخت میکند. در آخر باید بگوییم حتما از پایانههای معتبر بلیط اتوبوس خود را بخرید تا اگر مشکلی برای بار شما پیش آمد امکان پیگیری آن وجود داشته باشد.
اگر بلیط اتوبوس را تهیه کردهاید و میخواهید با این وسیله نقلیه به سفر بروید. باید از قوانینی که در رابطه با حمل بار وجود دارد، اطلاع پیدا کنید. برای سفرهای داخلی مسافران تنها مجاز به حمل بار تا ۲۰ کیلوگرم هستند و در سفرهای خارجی مقدار بار مجاز ۴۰ کیلوگرم است. حمل حیوانات وحشی و اهلی، حمل مواد منفجره، حمل اسلحه و حمل مواد آتشزا با اتوبوس ممنوع است.
برای هر کیلوگرم بار اضافی که مسافران با خود حمل میکنند باید ۲.۵ درصد نرخ بلیط اتوبوس را به راننده و تعاونی مربوطه پرداخت کنند. چمدانی که مسافر با خود حمل میکند در هنگام سفر با اتوبوس نباید بیش از حد ارتفاع داشته باشد. اندازه و شکل متعارف چمدان باید در حد معمول باشد. تهیه بلیط اتوبوس باید از پایانه مسافربری معتبر انجام شود تا اگر در حین سفر برای بار مشکلی ایجاد شد، امکان پیشگیری وجود داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
علیامین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفتوگو با «جامجم» از خاطرات حضورش در این سریال میگوید
خانمگل جام ملتهای آسیا در گفتوگو با «جامجم»: