معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی:

جشنواره‌های موسیقی مقامی، پیوند دهنده اقوام است

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: رویداد‌ها و جشنواره‌های موسیقی مقامی، پیوند دهنده اقوام و الهام‌بخش نسل جدید است.
کد خبر: ۱۵۰۴۲۳۴
جشنواره‌های موسیقی مقامی، پیوند دهنده اقوام است
به گزارش جام جم آنلاین، مجتبی خان قیطاقی در حاشیه اختتامیه دومین رویداد موسیقی مقامی نغمه‌های رضوی که در خواف برگزار شد، به تأثیر برگزاری چنین مراسمی بر نسل جوان اشاره و اظهار کرد: برگزاری چنین رویداد‌هایی در مناطق سرحدی، افزون بر پاسداشت فرهنگ و هنر بومی، نقش مهمی در تحکیم پیوند‌های قومی، تقویت همدلی و الگوسازی برای نسل جوان دارد.
 
وی با تأکید بر اهمیت این رویداد در خراسان رضوی افزود: سرحدات خراسان، با وجود مردمی شریف، مرزدار و وفادار به فرهنگ ایرانی اسلامی، نیازمند توجه بیشتر فرهنگی و هنری هستند و رویداد‌ها و جشنواره‌هایی مانند نغمه‌های رضوی، بستر مناسبی برای ارتقای همبستگی، شناسایی استعداد‌ها و ترویج هنر‌های اصیل بومی فراهم می‌آورد.
 
خان قیطاقی ادامه داد: بی‌تردید توجه به موسیقی بومی و مقامی که ریشه در تاریخ، آیین و اعتقاد مردم دارد، یک سرمایه‌گذاری فرهنگی ارزشمند است.
 
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: تکریم اساتید پیشکسوت این عرصه نیز علاوه بر قدردانی از زحمات آنان، الگویی برای نسل جوان فراهم می‌کند تا یاد بگیرند احترام به بزرگان را مشق کنند، همان‌گونه که پیشکسوتان، حرمت استادان خود را نگاه داشته‌اند.
 
وی با اشاره به استقبال کم‌نظیر نسل جدید از موسیقی مقامی گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر شاهد رشد علاقه‌مندی کودکان، نوجوانان و جوانان به موسیقی مقامی بوده‌ایم و این استقبال نه تنها در شاخه‌های مختلف موسیقی اقوام، بلکه در سراسر نواحی استان، بسیار چشمگیر و امیدبخش است.
 
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره و رویداد‌هایی مانند نغمه‌های رضوی فرصتی برای بروز و کشف استعداد‌های جوان در مناطق مختلف است و این آیین‌ها تنها یک گردهمایی هنری نیستند، بلکه یک مرور فرهنگی و قوم‌شناختی در سطح استانی و ملی به شمار می‌روند.
 
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره برنامه‌های آتی آن اداره کل گفت: برنامه‌ریزی‌هایی برای تداوم چنین جشنواره‌هایی، هم در سطح ملی و هم استانی، در دستور کار است و از مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد در شهرستان‌ها خواسته‌ایم که با برگزاری نشست‌های فرهنگی، هفته‌های فرهنگی و دورهمی‌های هنری، زمینه تمرین، آموزش و رشد استعداد‌ها را فراهم کنند تا نوجوانان بتوانند زیر نظر استادان برجسته آموزش ببینند و در آینده، نسل جدید موسیقی مقامی را شکل دهند.
 
خان قیطاقی در ادامه از مقام هنری زنده‌یاد عثمان محمدپرست یاد کرد و گفت: ۲۹ اردیبهشت، سومین سالگرد هجرت این هنرمند فرهیخته و الگوی منطقه است و او برای نوجوانان ما چراغ راه بود و یاد و نامش همیشه در قلب فرهنگ این سرزمین زنده خواهد بود.
 
عثمان محمدپرست معروف به عثمان خوافی، استاد شاخص موسیقی سنتی کشور و خالق آهنگ نوایی، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹۴ سالگی درگذشت.
 
شهرستان مرزی خواف با چهار بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی واقع است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها