به گزارش
جام جم آنلاین، سیدعباس صالحی شامگاه ۱۹ اردیبهشت ماه، در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) اظهار کرد: دهه کرامت و به ویژه میلاد امام رضا (ع)، فرصتی مغتنم برای تجدید پیمان و ارتباط با خاندان اهل بیت و به طور خاص حضرت رضا (ع) است. شناخت امام رضا (ع) با جلوههای گوناگون امکانپذیر است؛ جلوههایی که هر امامی، با توجه به شرایط خاص زمان و مکان خود، وجه ویژهای داشته است. امام رضا (ع) نیز با ابعاد مختلفی به ما معرفی میشود که یکی از برجستهترین آنها، جلوه «امامِ گفتگو» است.
وی افزود: ایشان در شرایط خاص اجتماعی و سیاسی، معنای تازهای به مسیر گفتگو بخشیدند؛ هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت، گفتگوهای ایشان در بین ائمه اطهار (ع) بینظیر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در کتاب «احتجاج»، ۳۸ گفتگو امام رضا (ع) روایت شده است و به گفته آقای شریف مرعشی این کتاب نشان از اهمیت و غنای این گفتگوها دارد.
وی ادامه داد: امام رضا (ع) از این جهت در بین ائمه شیعه و معصومین ممتاز است که طیف گستردهای از افراد، ادیان و مذاهب فقهی مختلف تا مکاتب معرفتی گوناگون و حتی منکران وجود خداوند، طرف گفتگوهای ایشان بودهاند. موضوعات گفتگو نیز بسیار متنوع و مخاطبان آن نیز بسیار گوناگون از خواص تا عوام را شامل میشد.
صالحی گفت: امام رضای ما امامِ سخن، منطق، تعقل و گفتگو است. اگر امسال که دهه کرامت به نام امام رضا (ع) مزین شده است، خواهان ایرانی امامرضایی هستیم، باید ایرانی داشته باشیم که در آن منطق و گفتگو حاکم باشد، ایرانی که در آن بتوانیم یکدیگر را با سعه صدر تحمل کنیم.
وی اضافه کرد: اگر به مناظرات امام رضا (ع) توجه کنیم، دهها درس اخلاق و گفتگو از دل آن استخراج میشود. به عنوان مثال در مکالمه امام رضا (ع) با سلیمان مروزی، هنگامی که مأمون قصد قطع سخن سلیمان را دارد، این امام رضا (ع) است که او را نهیب میزند و مانع این کار میشود؛ این نشان از اهمیت اخلاق گفتگو، شنیدن و تحمل نظر مخالف و داشتن سعه صدر را دارد. یا در مناظرهای دیگر وقتی طرف مقابل کم میآورد و حاضران میخندند، امامرضا (ع) با تندی به آنها تذکر میدهد که این رفتار مغایر با اصول گفتگو است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما به امام رضایی باور داریم که امامِ مهر، امامِ رأفت، امامِ تعقل و امامِ گفتگو است و در این شرایط، ایران بیش از هر زمان دیگری به این منطق نیازمند است.