به گزارش جام جم البرز، پروانه نیکخواه اظهار داشت: برخی از اختلالات روانپزشکی و یا رانندگی تحت تاثیر مصرف الکل، مواد روانگردان و داروهای خواب آور، خطر تصادف را تا چندین برابر افزایش میدهد.
دکتر نیکخواه ادامه داد: رانندگی بعد از مصرف الکل با درک کمتر خطر همراه بوده و همچنین مصرف مواد روانگردان و داروهای خواب آور موجب کاهش تمرکز و کاهش سرعت واکنش راننده شده و ادراک خطر او را مختل میکند. همچنین عاطفه منفی یک راننده، ممکن است منجر به تفسیر نادرست او از محیط ترافیک و رفتارهای رانندگی شده به طوریکه قادر به واکنش درست نباشد.
وی افزود: بعضی از انواع اختلالات شخصیت مانند شخصیت ضداجتماعی با رفتارهای پرخطر مانند لایی کشیدن، عدم توجه به مقررات رانندگی و ضعف در حس مسئولیت پذیری یا رفتارهای نمایشی در ایجاد تصادفات بسیار موثر است.
دکتر نیکخواه با بیان اینکه اختلالات خواب به دلیل کاهش قدرت تصمیم گیری از موارد خطرآفرین هستند گفت: همچنین افراد دارای اختلال بیش فعالی/ نقص توجه در مقایسه با افراد عادی خطاهای را بیشتری در رانندگی مرتکب میشوند.
به طور کلی رفتار رانندگی پرخطر با حالتهای هیجان طلبی، ماجراجویی، عدم تحمل تنش، تکانشگری، پرخاشگری، بی ثباتی عاطفی، افسردگی و اضطراب ارتباط دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد