سیدحسن نصرالله در سال ۱۹۶۰ میلادی در منطقه اشرفیه بیروت به دنیا آمد. در دوران نوجوانی به همراه شهید سیدعباس موسوی عازم نجف شد تا به تحصیل علوم دینی بپردازد. در سال ۱۹۷۸ میلادی رژیم بعثی هر دو را از عراق اخراج کرد.
نصرالله برای ادامه تحصیل به قم رفت و پس از سالها تحصیل به بیروت بازگشت. در سال ۱۹۸۲ میلادی، پس از فشارهای "جبهه ملی نجات" بر جنبش اَمَل جهت برقراری صلح با رژیم صهیونیستی، نصرالله به همراه شهید سیدعباس موسوی، شهید راغب حرب، شیخ عبید، شیخ صبحی طفیلی، شیخ حسن کورانی و محمد رعد در سال ۱۹۸۲ میلادی از جنبش اَمَل خارج شدند و گروه مقاومت اسلامی را که بعدها به نام "حزب الله" مشهور شد در برابر دیگر احزاب تشکیل دادند.
یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی سید حسن نصرالله صبوری در برابر نزدیکان و چشم پوشی در قبال دیگران بود، چون همیشه تاکید میکرد خود را وقف قضیه مهمتری به نام وطن، انسانیت و کرامت بشری کرده است. هیچ گاه خشم و غضب وی دیده نشد، همواره با مسایل داخلی و خارجی با آرامش و متانت برخورد میکرد، چون باور داشت؛ انرژی خود را نباید صرف کارها و رفتارهای بی مایه و غیرمفید کرد.
شاخص دیگر سید مقاومت قدرت بیان، نفوذ کلام و بینش دقیق و سنجیده وی با مخاطبان بود. آنچه این ویژگی را اثربخشتر میکرد به روز بودن شخصیت سید، بهره مندی از منطق، عقل و جدل در کنار شخصیت دینی و مذهبی وی بود. او نه تنها به ارزش هایی، چون وفای به عهد، راستگویی و صداقت، تواضع، صبر و آرامش مُزیّن بود و همین ویژگیها و شهامت و جرأت رویارویی با دشمن به وی ثبات در عزم و عقیده را میبخشید و موجب میشد، به هرآنچه وعده داده عمل کند. در سیمایش خشونت دیده نمیشد و چهره اش معصومیت داشت. در عین حال یکی مثل همه بود.
از دیگر ویژگیهای شخصیتی سید مجاهد، دوری از فساد و پنهان کاری بود و میتوان به شفافیت در کار، انضباط و قانونمندی او اشاره کرد که انعکاس مستقیمی بر فعالیتها و عملکرد حزب الله داشت.
دفاع از مردم در برابر اشغالگران صهیونیست و از خودگذشتگیهای بدون چشم داشت برای مردم، از دیگر ویژگیهای سید بود، دیدگاهی که در تمام سطوح جنبش قابل ملاحظه بود به گونهای که تاکنون فردی به وسیله اعضای جنبش در مناطق تحت اداره اش در سرتاسر جنوب لبنان در معرض آزار و اذیت واقع نشد.
نمیتوان تعامل و پذیرش افکار و دیدگاهها و افکار دیگران را در شخصیت دبیرکل حزب الله نادیده گرفت، موضوعی که مشوق بروز استعدادها و تواناییهای نهفته در اعضای مقاومت گشت. او باور داشت که هر انسانی دارای استعداد و توانمندی خاص خویش است. بدون ذرّهای شک و تردید کادرهای خود را نوسازی و بازسازی میکرد. آنها را به همراهی با تکنولوژیهای روز، تشویق مینمود و مهمتر از همه اینکه با تمام اعضا رابطهای برادرانه داشت.
ویژگی دیگر، سید مقاومت، اهتمام به امر جوانان و توجه به نیازهای آنها بود. دیدار وی با جوانان به عنوان دیدار رییس و مسوولِ یک مجموعه با جمعی از اعضای زیر دستی نبود، آنها از نیازها و خواستههای خود میگفتند و او نیز با تمام توان برای رفع آنها تلاش میکرد. در این باره مسوول روابط عمومی حزب الله میگوید: خوش رویی یکی از ویژگیهای منحصر به فرد سید است. او در روابط عمومی و برقراری رابطه با دیگران بی همتاست. خیلی دیر موضوعی او را خشمگین میکرد و اگر هم خشمگین میشد، به سرعت واکنش نشان نمیداد. او فردی بسیار زیرک و باهوش بود و قدرت خارق العادهای در قانع کردن و راضی کردن طرف مقابل داشت. افرادی که در جلسات سید حضور یافته اند به خوبی با این ویژگی اخلاقی سید آشنا هستند.
در پایان باید گفت از مهمترین ویژگیهای اجتماعی سید حسن نصرالله همنشینی با رزمندگان بود. او عاشق زندگی با مجاهدین در حال مبارزه در میدان بود و به همین دلیل در سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ چندین بار مخفیانه و بدون اطلاع فرماندهان میدانی حزب الله راهی خط مقدم شد و اینک او با یک عمر مجاهدت در راه آرمان آزادی قدس شریف در سن ۶۵ سالگی به یاران و سربازان و فرزند شهید خود پیوست. روحش شاد.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با یوسف رحیمی، درباره تلاش برای تحقق یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب گفتوگو کردیم
گفتوگوی «جامجم» با دستاندرکاران شبکههای مختلف رادیویی که مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرا... را به صورت زنده پوشش دادند
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید