چهارشنبه گذشته بهدنبال ادعای واهی سخنگوی ارتش اسرائیل، فرودگاه بیروت مجوز پرواز یک هواپیمای ایرانی به لبنان را لغو کرد.
این ادعا بهدنبال تهدیدات اخیر علیه هواپیمای ایرانی صورت گرفت و خبر لغو پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به لبنان نیز منتشر شد. لغو این پروازها نیز با اظهارات سخنگوی ارتش رژیمصهیونیستی مبنی بر اینکه این هواپیماها به زعم آنها حامل کالاهای غیرقانونی و پول است، همزمان شد.
از سوی دیگر شاهد تهدید هواپیمای مسافری حامل شهروندان لبنانی از طرف جنگنده صهیونیستی بودیم بهنحوی که دولت لبنان از قطر خواست تا مسافران سرگردان این کشور را به این کشور بازگرداند.در ابتدای امر میتوان گفت تجاوزهای رژیمصهیونیستی به حاکمیت لبنان و همدستی جامعه جهانی، بهویژه آمریکا، با این رژیم موجب گستاخی بیشتر مسئولان صهیونیست شده است.همچنین این اقدامات میتواند ناشی از تهدیدات اسرائیل یا سفر اخیر مقامات آمریکایی به لبنان و دیدار آنها با مقامات لبنانی باشد.از اینرو به نظر میرسد که آمریکا در تلاش است تا با طرح مسائلی از این قبیل و ایجاد فشار، شرایطی را ایجاد کند که جای پای ایران و حزبا... در لبنان کاهش یابد. این موضوع با تهدید هواپیمای ایرانی و همچنین تهدید هواپیمای لبنانی که از تهران در حال بازگشت بود، مشهود است.این اقدامات نه فقط تهدیدی برای امنیت پروازهای غیرنظامی است، بلکه نشاندهنده خوی جنایتکارانه و تروریستی برخی دولتهاست.دست زدن به چنین اقداماتی، نه فقط نقض حقوق بینالملل است، بلکه نقض حاکمیت و تمامیتارضی ملتها و دولتها محسوب میشود.این سیاست تهدید صهیونیستها همزمان با تسلیم آنها در مقابل تحولات منطقه و فلسطین است.
براساس برنامهریزیهای اولیه، قرار بود ۹ اسیر در چارچوب تبادل اسرا آزاد شوند اما در نهایت مقرر شد که در روز شنبه، سه اسیر مبادله شوند. این درحالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرده بود در صورت عدماجرای کامل این توافق، منطقه را به جهنم تبدیل خواهد کرد.به نظر میرسد که فشارهای بینالمللی و همچنین اعتراضات گسترده داخلی طی چند روز گذشته در سرزمینهای اشغالی بر علیه نتانیاهو و کابینه تروریستیاش و فشار خانوادههای اسرای صهیونیست، رژیمصهیونیستی را وادار به عقبنشینی از مواضع قبلی خود کرده است.درهفته ششم از مرحله اول آتشبس، دیدار ترامپ و نتانیاهو در شرایطی صورت گرفت که شاهد نقض مکرر مفاد این توافق توسط رژیمصهیونیستی بودیم که منجر به شهادت بیش از ۹۰ شهروند فلسطینی در نوار غزه شد.
این اقدامات، حماس رامجبور کرد تا اجرای مرحله پایانی تبادل اسراو ادامه آتشبس را منوط به پایبندی کامل رژیمصهیونیستی به تعهدات خود کند.باتوجه به رایزنیهای انجامشده توسط مقامات میانجی ازجمله قطر ومصروهمچنین فشارهایداخلی وبینالمللی، رژیمصهیونیستی مجبور به عقبنشینی از شرایط سختگیرانه خود شد. این امر باعث شد تا حماس نیز با ادامه روند تبادل اسرا در روز شنبه موافقت کرده و آزادسازی سایر اسرا را به مرحله دوم و سوم موکول کند.
و همه این تحولات نشاندهنده تسلیم رژیمصهیونیستی در برابر اراده جامعه بینالمللی و مقاومت فلسطین استدر مورد طرحهای پیشنهادی ترامپ و اتحادیه اروپا برای غزه، باید گفت که این طرحها با مخالفتهای جدی در سطح بینالمللی و حتی در داخل آمریکا مواجه شدهاند. طرح ترامپ که شامل کوچاندن آوارگان فلسطینی وتغییرکاربری نوارغزه به منطقهای توریستی است،نه فقط ازسوی فلسطینیها و حماس رد شده، بلکه توسط بسیاری از کشورهای عربی و جامعه جهانی نیز غیرقابلقبول تلقی میشود. این طرحها نهفقط قادر به تضمین امنیت اسرائیل نیست، بلکه به نوعی پاکسازی قومی و نسلکشی محسوب میشود که با قوانین بینالمللی درتضاد است.
اکنون رژیمصهیونیستی در بدترین وضعیت سیاسی و اقتصادی خود بهسر میبرد. سیاستهای توسعهطلبانه و جنگافروزانه این رژیم، ازجمله تصرف بیش از ۶۰۰ کیلومتر از اراضی سوریه و نقض مکرر آتشبس در جنوب لبنان و کرانه باختری، نشاندهنده آیندهای بیثبات و شکننده برای این رژیم است. به گفته رهبر معظم انقلاب، فروپاشی این رژیم منحوس امری اجتنابناپذیر است و اقدامات اخیر تنها تلاشی بیهوده برای به تأخیر انداختن این فرآیند است.
درپایان لازم است که جامعه جهانی با همکاری یکدیگر، درجهت حفظ حقوق ملت فلسطین ومقابله با اقدامات تهدیدآمیز رژیمصهیونیستی گامهای مؤثری بردارند.هرگونه طرحی که منجربه نقض حقوق بشروحقوق بینالمللی شود،باید توسط جامعه جهانی محکوم ومتوقف شود.