به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، طبق آخرین آمارها، سال گذشته ۱۰۰ هزار خانوار از مددجویان تحت پوشش این نهاد در کشور خودکفا و از حمایت کمیته امداد خارج شدند. امسال هم تاکنون برای ۱۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
کهگیلویه و بویراحمد استان محرومی است که تقریبا یک سوم جمعیت آن زیر پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.
۴۶هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۱۱۵ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد استان هستند. بیکاری یکی از معضلهای اساسی در میان این قشر در استان است که منجر به آسیبهای اجتماعی شود.
کهگیلویه و بویراحمد استانی زرخیز است که شوربختانه به دلیل برخی بی تدبیریها سالها نام محرومیت را با خود یدک میکشد و با وجود دارا بودن افزون بر۴۰درصد گونههای گیاهی و دارویی کشور، بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران، پوشیده از انبوه جنگلهای بلوط، روییدن گیاه دارویی در آن به اندازه ۶۰ کشور دنیا، کریدور شامل به جنوب کشور بودن، داشتن ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی، ۲هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، ۷۵۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، تولید ۲۵ درصد نفت ایران در این استان و دیگر مواهب خدادادی همچنان تعداد افراد بیکار در آن بالاست.
کهگیلویه بویراحمد استانی بوده که همواره نرخ بیکاری در آن سوژه رسانهها بوده و طی یک دهه گذشته میزان نرخ بیکاری در این استان به طورمیانگین از ۱۴ تا ۱۷ درصد در نوسان بوده است.
کمیته امداد امام خمینی (ره) یکی از نهادهای خالص بر گرفته از اندیشههای انقلاب است. امروز کل دنیا بر شیوه سرمایهگذاری فعالیت دارند، اما نظام جمهوری اسلامی با رویکرد و دیدگاهی متفاوت، از تمامی آحاد جامعه به خصوص اقشار کم برخوردار حمایت میکند.
با فراهم شدن زمینه اشتغال مددجویان و ورود آنها به بازار کسب و کار و تلاش برای درآمدزایی و استقلال معیشتی، اهداف این نهاد در حوزه توانمندسازی مددجویان محقق میشود.
یکی از مهمترین اهداف کمیته امداد، توانمندسازی مددجویان با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و خودکفا کردن مددجویان است. طبق تعهدات در برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۸۰ هزار نفر از مددجویان این نهاد به خود کفایی برسند.
طبق این تعهد باید امسال برای ۲۴۰ هزار نفر در کشور شغل ایجاد شود که از ابتدای امسال تاکنون ۱۵۰ هزار فرصت شغلی محقق شده است.
خودکفایی ۲هزارو ۷٠٠ مددجوی کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ مددجو از کمیته امداد استان خدمات اشتغال دریافت کرده اند و اکنون به یک درآمد با ثبات و استقلال مالی رسیده و خودکفا شدهاند.
قباد مبشری افزود: وظیفه ذاتی کمیته امداد کمک به معیشت نیازمندان است که البته این نهاد مردمی در بحث خودکفایی و اشتغالزایی نیز فعالیت جدی و مستمر دارد.
وی تاکید کرد: ۴۶ هزار خانوار در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند که از بین این خانواده ها، ۴۲ هزار نفر مستعد خودکفایی و اشتغالزایی اند.
مبشری اظهار کرد: مددجویان علاوه بر فعالیت در زمینه کشاورزی و دامپروی، در بحث فناوریهای جدید نیز فعالیت دارند که باید از همکاری بانکها در زمینه قرار دادن تسهیلات در اختیار کارآفرینان قدردانی شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نظارت کمیته امداد بر اجرای طرحهای اشتغالزایی ایجاد شده، تاکید کرد: نظارتهای ایجاد شده حاکی از این است که بیش از ۸۵ درصدطرحهای ایجاد شده، پایدار هستند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۹۰۰ طرح اجرا شده و امیداست با همکاری بانکهای عامل تعداد این طرحها تا پایان سال به چهار هزار طرح برسد.
۴۲ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد استان مستعد اشتغال هستند
قائم مقام کمیته امداد استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۴۲ هزار نفر از افراد تحت حمایت کمیته امداد در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد مستعد اشتغال هستند که این افراد بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن دارند.
نواب ساجدیان با اشاره به مشکل رعایت کردن تعادل منابع نسبت به مصارف در استان کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: با توجه به اینکه استان صنعتی نیست و منابع بانکی نیز برای پرداخت تسهیلات بانکی پاسخگو نیست، این استان از سوی مرکز کشور پشتیبانی شده و استانهای محروم، بخصوص استان کهگیلویه و بویراحمد از این مسأله مستثنی شود.
ساجدیان بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد صنعتی نیست و واحدهای صنعتی بزرگ ندارد که انتظار داریم از محل اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی واحدهای صنعتی کشور استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شود.
با توجه به اینکه یکی از بسترهای مورد نیاز برای اشتغال پایدار و موفق، داشتن مهارت و علاقه به کار در رشته شغلی موردنظر است، از همین رو کمیته امداد استان با برگزاری دورههای آموزشی مناسب زمینه مهارتآموزی مددجویان تحت حمایت را فراهم کرده و مسیر اشتغالزایی آنها را هموار میکند.
نظارتهای سه تا پنجساله بر طرحهای اشتغال ایجادشده با هدف پایدارسازی انجام میشود و همین امر موجب پایدارسازی و در نتیجه خودکفایی مددجویان میشود.
اشتغالهایی که کمیته امداد امام خمینی رحمت (ره) ایجاد میکند ویژگی منحصر به فردی دارد که آن، خدمت مهم جمهوری اسلامی در زمینه تسهیلات قرض الحسنه بلند مدت به اقشار ضعیف و نیازمندان واقعی است.
به طوری که کمیته امداد یک شبکه شناسایی بزرگ و بانک اطلاعات قوی در این زمینه دارد که در نتیجه آن تسهیلات بلند مدت قرض الحسنه به کسانی که استحقاق آن را دارند، داده میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد