جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: علی اصغر پورفرشچی زاد عضو هیئت رئیسه اتحادیه صادر کنندگان فرش دستباف ایران-تبریز گفت : این قالی منحصر بفرد بوده و در صورت تولید انبوه آن و همچنین برداشته شدن تحریم ها میتوان در بازارهای فرش دستبافت آسیا در اروپا و آمریکا عرضه کرد .
وی افزود : در حاشیه این قالی نفیس از نقوش اصیل تلفیقی و هنری ترمه (بته) ، گل فرنگ ، با جلوه های خاصی استفاده شده و این قالی نفیس فعلا در بازار ایران تک است.
علیرضا همایون نیز درباره این اثر هنری گفت : اندازه این فرش نفیس 12متر ودر ابعاد ۳×۴ بوده ، نقشه آن《 قاب قاب》 با رج شمار 80 عرف بازار تبریز در ۶۶ رنگ بافته شده و رنگ های قالب آن فیل دیشی یا آج فیلی ، فیروزه ای قالب و شکلاتیست که ۶ خانم هنرمند آذربایجانی در طول ۱۸ ماه با بافت بیش از ۱۳ میلیون گره متقارن《ترکی》 آنرا ماهران بافته اند.
استاد همایون افزود :تمام مصالح به کار رفته در آن ابریشم اصل با تار وپود نازک و ضخیم صد در صد ابریشمی بوده و بدون اغراق و در دنیا این فرش تک بافته شده و نظیر ندارد.
استاد همایون افزود : هدف اصلی طراحی و بافت این اثر نفیس هنری نشان دادن ذوق و خلاقیت هنری هنرمندان تبریزی و همچنین گشودن فتح بابی برای معرفی و اشتغال و رونق قالی و نشان دادن ظرفیت های بی بدیع وبی بدیل تبریز به روی علاقمندان و طرفداران قالی ایرانی بوده است.
استاد همایون افزود : تم اصلی این اثر عالی دنباله روی از سبک و سیاق طبیعتگرای مکتب هنری تبریز در بافت قالی های قدیمی و همچنین القاء زیرکانه حرکت اسلیمی و حرکت گل فرنگ و نقوش زیبای ایرانیست.
وی افزود : سنخیت کاربرد این اثر نفیس بیشتر در خانه های سلطنتی و لوکس نمایان میشود و در صورت گشایش بازار مصرف جهانی به روال گذشته و حذف تحریمها تولید انبوه این آثار نفیس هنری و صدور به بازارهای جهانی علاوه بر نشان دادن ذوق هنری و انحصاری قالی تبریز میتواند به اشتغال ،رونق و اقتصاد فرش دستباف ایران کمک شایانی نماید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت