به گزارش جام جم البرز، عبدالله بیان در گفت و گویی به شرایط وعملکرد مخابرات استان البرزطی سالهای اخیر اشاره کرد و درباره تحولات و برنامههای آتی این اداره سخن گفت که در ادامه با هم میخوانیم:
درباره شرایط فعلی مخابرات استان البرز توضیح میفرمایید؟
با توجه به اینکه استان البرز آخرین استان کشور است مخابراتش از سال ۹۶ منفک و زیرنظر مخابرات ایران قرار گرفت لذا یک عقب ماندگی چند ساله نسبت به استان شدن داشت که البته به شکر خدا و با تلاش و توانمندی بچههای استان شرایط به سرعت بهبود پیدا کرد و تحولات بسیار بزرگی در استان شکل گرفت.
خوشبختانه در سنوات اخیر استان البرز توانست به بسیاری از شاخصهای کشوری با رتبههای برتر دست پیدا کند تا جایی که در ارزیابی چند سال گذشته همیشه جزو چند استان برتر کشور بود. طی ۶ ماهه اخیر هم یک ارزیابی کشوری توسط مخابرات ایران انجام شد که باز مفتخرم اعلام کنم در همین شش ماهه اخیر هم استان البرز به لحاظ توانمندی بین استانهای بزرگ کشور رتبه اول را کسب کرد.
به مهمترین اقدامات و تحولات مخابرات البرز طی این چند سال اشاره میفرمایید؟
همچنانکه دنیا به سمت توسعه ارتباطش در حوزه ثابت به سمت فیبر نوری رفته، بیشترین اولویت و تمرکز ما نیز در حوزه ارتباطات طی چند ساله اخیر بحث توسعه فیبر نوری بوده است و با توجه به اینکه ارتباط تلفن، وویس و صوت و امثال آن در جامعه امروز کم رنگ شده و همه نیازمند اتصال به شبکه با سرعت بالا را داشتند لذا ما به دلیل شرایط خاصی که برای تامین منابع داشتیم یک عقب ماندگی نسبت به دنیا در این حوزه پیدا کردیم؛ که در سنوات اخیر سرعت پیدا کرد و دولت هم یکی از سیاستهای اصلی اش همین مساله شد و شعار ۲۰ میلیون پوشش را در کشور مطرح کرد چراکه مردم سرعت دسترسی شان به اینترنت خیلی پایین بود. در آن زمان رتبه ما از لحاظ کیفیت و دسترسی به اینترنت از طریق شبکه ثابت بیش از عدد ۱۰۰ را نشان میداد و حتی بعضی امارها رتبه ۱۴۰ را برای ما در این خصوص ثبت کردند که این نشان از ضعف ما داشت؛ لذا به مخابرات در راستای سیاستهای دولت جهت توسعه پوشش فیبر نوری یک سری تکالیف ابلاغ شد که برای انجام این تکالیف نیاز به منابع داشتیم که این منابع جهت توسعه فیبر نوری به سختی از طرق مختلف من جمله بحث فروش داراییهای غیرمولد و تبدیلش به مولد تامین کردیم.
در حال حاضر البرز در بین همه استانها در حوزه فیبر نوری همیشه جزو چند استان اول کشور است. ما به مردم توصیه میکنیم وقتی در منطقهای فیبر اجرا میشود، مردم هم از آن استفاده کرده و اتصال را ایجاد کنند.
آمار فعلی مشترکین فیبر نوری در استان البرز را میفرمایید؟
در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار مشترکین خانگی استان به فیبر نوری متصل هستند همچنین حدود ۹۵ درصد دستگاههای اجرایی و دولتی متصل به فیبر نوری هستند.
ما حتی کسب و کارهای خرد مثل شرکتهای کوچک و شهرکهای صنعتی را هم به شبکه فیبر نوری متصل کرده ایم والان مشترکین ۳ شهرک صنعتی هشتگرد، سیمین دشت و کوثر بطور کامل به فیبر نوری متصلند و شبکه مسی یا کابل مسی ما در آنجا جمع آوری شده است. همچنین بخش قابل توجهی از شهرک صنعتی اشتهارد هم که تعداد کارخانههای زیادی در آنجا مستقر است از شبکه مسی به فیبر نوری برگردان کرده ایم و برنامه داریم که به لطف خدا به اتمام برسانیم.
الان هم دو شهرک در دست اقدام داریم و در حال مذاکره با مشترکینش هستیم مثل شهرک بهارستان که اقدامات لازم در این حوزه انجام شده تا بتوانیم آنها را هم برگردان کنیم.
بیشترین تمرکز ما در حوزه فیبر نوری نقاط پرجمعیت استان است. الان شهرک بنفشه و فردیس را کاملا پوشش دادیم و مشترکین شهرک بنفشه را روی شبکه فیبر نوری برگردان میکنیم. این منطقه از نقاطی بود که خیلی مراجعه داشتند. در منطقه گوهردشت هم مردم استقبال خیلی خوبی داشتند، ابتدا مقاومت میکردند، اما الان خودشان پیگیر اتصال به فیبر نوری هستند. همچنین عملیات فیبر نوری شهرک وحدت را هم دو هفته است که شروع کرده ایم.
اتصال فیبر منظریه هم تمام شده و به زودی تحویل داده میشود. اتصال فیبر نوری منطقه ۲۲ بهمن و شاهین ویلا هم جزو برنامه هایمان است. ساکنان شهرک دهکده هم خیلی پیگیر این موضوع هستند و از شنبه کار عملیات اجرایی آن را نیز شروع خواهیم کرد.
آیا اتصال به فیبر نوری نیازمند همکاری ارگانهای دیگری هم هست؟
اتفاقا یکی از مشکلات ما در بحث توسعه فیبر نوری همکاری شهرداری است شهرداریها بدلیل اینکه مردم از کندن سطح زمین در پیاده روها گاها گلایه مندند و یا بعضا اسفالتها نو هستند، معمولا تا زمانی که ما بیاییم و مجوز بگیریم پروژه هایمان با تاخیر مواجه میشوند.
استقبال مردم برای استفاده از فیبر نوری را چطور ارزیابی میکنید؟
البته سمت و سو و اشتیاق مردم به استفاده از فیبر نوری خیلی زیاد شده ما متاسفانه مقداری به دلیل محدودیت منابع هنوز عقب هستیم و نمیتوانیم همه نیازهای مردم را پوشش دهیم و اولویت را بر مناطقی که تراکم جمعیت بیشتر دارند، قرار دادیم تا بتوانیم نیاز تعداد بیشتری از مردم را مرتفع کنیم.
شبکه فیبر نوری شرایط ویژهای دارد و هیچ محدودیتی در سرعت دسترسی به اینترنت دیگر بستر ندارد یعنی فیبر هیچ گونه محدودیتی ندارد و اگر محدودیتی هم هست به منابع ما برمی گردد. همواره کیفیت، سرعت، عدم قطعی و بحث سرقت و پایداری ارتباط باعث میشود مردم به سمت استفاده ار فیبر نوری روی بیاورند.
چه الزاماتی برای استفاده مشترکین از فیبر نوری وچود دارد؟
ما از رسانهها انتظار داریم که کمک کنند تا در این خصوص فرهنگ سازی شود. با توجه به اینکه فیبر نوری دیگر مثل گوشی تلفن مستقیم با خط روی فیبر کار نمیکند لذا باید مودم تهیه شود که مودم فیبر نوری را هم مردم باید خودشان تهیه کنند لذا نیاز به همکاری خودشان در این زمینه داریم. البته ما هم در حوزه تامین فیبر و مودم آمادگی داریم و یک سری مودم هم تامین کرده ایم که در صورت نیاز به مردم تحویل دهیم بنابراین مردم میتواند این مودم را از ما خریداری کنند. البته در بازار هم به وفور موجود است و میتوانند از بازار هم تهیه کنند فقط باید مواظب باشند که تقلبی نباشد.
ما تا دم در ورودی ملزم هستیم فیبر را بیارویم و تحویل دهیم، اما داخل منازل را باید برای استفاده خودشان فیبر کشی کنند و این زحمت خود مردم است. البته ما هم در حوزه فیبر داخلی آمادگی خدمت رسانی داریم و آنجا هم پیمانکارانی هستند که کارهای مربوطه را با درنظر گرفتن هزینه لازم انجام میدهند.
چنانچه توصیهای در خصوص استفاده هر چه بهتر مشترکین دارید بفرمایید؟
تاکید میکنیم که در ساخت و سازهای جدید از دوباره کاری پرهیز شود، چون بعضا سیم کشی مسی انجام میدهند و ما در ساخت و سازهای جدید قطعا سیم مسی نمیدهیم لذا پیشنهادمان این است که حتما سازندهها بروند از همان ابتدا از هزینه مضاعف پیشگیری کنند و فقط فیبر رااجرا کنند یا حداقل اگر فیبر را اجرا نمیکنند مسی هم نکشند تا زمانی که مخابرات به آنها دستور کار بدهد. معمولش این است یک داکت یا مسیر خالی داشته باشند که در آینده با مشکلی در خصوص فیبر داخلی شان مواجه نشوند.
ما با نظام مهندسی هم تفاهم نامههایی با نظام مهندسی هم درسطح استانی و هم کشوری منعقد کرده ایم، ولی متاسفانه هنوز ضوابط الزامی شان به روز رسانی نشده و آنها همچنان با تکنولوژی مسی دارند کار میکنند و فناوری فیبر نوری را در دستورالعملها و ضوابط شان نیاورده اند که ما به دوستان تاکید کردیم این موضوع را از طریق اداره کل راه و شهرسازی استان از مسیذ روابط قانونی پیگیری کنند.
در حال حاضر چند مشترک وصل فیبر نوری هستند؟
حدود ۲۵ هزار مشترک متصل به فیبر نوری داریم و برنامه مان این است که تا پایان سال این عدد را به ۳۰ هزار برسانیم. مدیرعامل جدید مخابرات ایران برنامهای را برای استانها و مناطق مشخص کرده که تا پایان سال ۱۴۰۴ یک میلیون اتصال فیبر نوری در سراسر کشور داشته باشیم که سهم ما هم حدود ۴۰ هزار از این اتصال به تناسب جمعیت و تعداد تلفنهای کارکن استان است که قطعا سعی میکنیم بیش از ۴۰ هزار داشته باشیم، چون در این خصوص شرایط خوبی فراهم شده است.
البته الزاماتی هم از طریق دولت و حاکمیت برای ما در بحث پوشش مطرح شد که ۱۰ شهر استان را پوشش فیبر نوری ایجاد کنیم که دو شهر طالقان و گرمدره را پوشش صد درصدی داشتیم. طالقان را به شکر خدا تمام کرده ایم و در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد و سعی بر این است که گرمدره را هم تا پایان سال به اتمام برسانیم؛ بنابراین کل تلفنهای شبکه مسی این دو شهر را بعد از پوشش جمع و اتصالها را به شبکه فیبر نوری برگردان میکنیم. در ۷ شهر استان تقریبا پوشش ۸۵ درصدی را باید ایجاد کنیم یعنی ۸۵ درصد خانوارها باید تحت پوشش فیبر نوری قرار بگیرند که این ۷ شهر باقیمانده فردیس، ماهدشت، محمدشهر، کمالشهر، نظراباد، هشتگرد و اشتهارد است. شهر کرج را هم تکلیفی داشتیم که این تکلیف را به انجام رساندیم و پوشش تکلیفی مان را انجام دادیم و برای مابقی هم امادگی پوشش داریم. البته افراد یا شرکتهایی هستند که تمایل به فعالیت در این زمینه دارند که دولت این اجازه را به آنها میدهد، اما الان در استان همه دایری یا اتصال توسط ما انجام میشود. بیش از ۹۸ درصد از دایری استان را ما انجام میدادیم و شاید حدود ۲ درصد از دایری فیبر نوری را دیگران انجام داده اند.
آیا اقدامات و تحولات ویژه تری هم در دست اجرا دارید؟
اتفاقا ما داریم اقدامات جدیدی را در استان انجام میدهیم که این هم در راستای تکالیفی است که مخابرات ایران به ما ابلاغ کرده، استان البرز به عنوان دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم برای شرکت مخابرات ایران فعالیت میکند که این حوزه عمدتا بر روی موضوعات فناوریهای نو و هوشمندسازی صنعت متمرکز است و ما این حوزه را به صنعت و کسانی که متقاضی آن هستند معرفی کردیم. در همین نمایشگاه اخیری که در تهران با نام تلکام برگزار گردید، از ۳ قرارداد ما با صنعت رونمایی شد. همچنین یک تفاهم نامه با شرکت مپنا در خصوص بحث پوشش و اتصال اشیا برای صنعت به امضا رساندیم که بتوانیم یک پوشش رادیویی در سطح کشور برای استفاده از سنسورهای “ای او تی” ایجاد کنیم و با دو تا از صنایع استان در خصوص بهره برداری از محصولات اینترنت اشیا یا هوشمندسازی جهت خط تولید یکی از صنایع و دیگری بحث هوشمندسازی یکی از گلخانههای استان را کلید زدیم و یک نمونه را عملیاتی کردیم که در دهه فجر به لطف خدا افتتاح خواهیم کرد.
همچنین با شهرداری یکی از شهرهای استان بصورت پایلوت هوشمندسازی فضای سبز را در دستور کار داریم که قطعا با توجه به نوپا بودن این صنعت در کشور ابتدا نیازاست که آن را شناسایی و به دیگران هم آنها را معرف کنیم و به قرارداد برسانیم و یک محصول ارائه دهیم. قرارداد با شرکت مپنا قرارداد بسیار بزرگی است و میتواند منشا کاری خوبی در کشور باشد.
حوزه جدید کسب و کارهای نوین دیگری که در مخابرات مطرح است و امسال هم شعارش در نمایشگاه مطرح شد، بحث ابرماه است که یک بستر ابری دیتا سنتر است که این تحول را هم مخابرات در ایام نمایشگاه بین المللی مخابرات رونمایی کرد و یکی از نقاطی که در این خصوص درنظر گرفته شده استان البرز بود که البته دوستان برای تامین تجهیزات نیاز به یک سری اقدامات داشتند. ما اولین استانی هستیم که در این زمینه پیشرو بودیم و توانستیم آن را به سرانجام رسانیم. در حال حاضر یک دیتا سنتر با استاندارد بالا و بسیار خوب اماده بهره برداری است که در ایام دهه فحر افتتاح خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد