خرما، انجیر و انار فارس روی چرخ صادرات؛

از راه‌اندازی میزملی تا برگزاری نمایشگاه

استان فارس از ظرفیت بالایی در تولید و صادرات محصولات خرما، انجیر و انار بهره می‌برد به گونه‌ای که میز ملی توسعه صادرات انار و انجیر در این استان شکل گرفته و امروز هم هفتمین نمایشگاه تخصصی خرما، انجیر و انار در شیراز آغاز به کار کرده است.
استان فارس از ظرفیت بالایی در تولید و صادرات محصولات خرما، انجیر و انار بهره می‌برد به گونه‌ای که میز ملی توسعه صادرات انار و انجیر در این استان شکل گرفته و امروز هم هفتمین نمایشگاه تخصصی خرما، انجیر و انار در شیراز آغاز به کار کرده است.
کد خبر: ۱۴۹۰۶۹۵

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، متولیان بخش کشاورزی فارس معتقدند این استان دارای رتبه اول کشور در تولید محصولات خرما، انار و انجیر است و نزدیک به ۹۵ درصد انجیر دیم کشور در این استان تولید می‌شود.

استهبان که در فاصله ۱۷۴کیلومتری شرق شیراز قرار دارد، با بیش از دوهزار هکتار سطح زیر کشت انار از مهمترین مراکز تولید این محصول در کشور به شمار می‌رود به گونه‌ای که سالانه چندین هزار تُن انار در این منطقه برداشت و به کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

این در حالیست که ۹۵ درصد باغ‌های انار این شهرستان در منطقه ایج قرار دارد و رقم فاروق ایج شهرت کشوری و جهانی دارد و به کشور‌های ازبکستان، آذربایجان، بلاروس، ارمنستان، روسیه و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، امسال هم دومین جشنواره انار ایج و رودبال با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد؛ جشنواره‌ای که در آن معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی خواستار پیگیری مسئولان فارس برای فراهم شدن شرایط ترانزیت بار انار و همچنین تدابیری برای جلوگیری از گسترش آفت کنه انار شد.

همچنین استهبان از ۲۶ هزار هکتار انجیر دیم بهره می‌برد که ۲۳ هزار هکتار مثمر و مابقی آن به صورت درختان نونهال است.

این شهرستان سهم ۹۵درصدی از صادرات انجیر کشور را به خود اختصاص داده و ۷۵ درصد محصول آن هم به حوزه خلیج فارس و کشور‌های اروپایی و آمریکایی صادر می‌شود.

انجیرستان‌های استهبان عمدتا دیم بوده و محصول آن‌ها به لحاظ کمی و کیفی، جایگاهی ویژه در کشور، منطقه و حتی جهان دارد.

این انجیرستان‌ها در طول سال‌های گذشته با تدابیری در مسیر ثبت جهانی قرار گرفتند و تلاش‌های بسیاری برای تحقق این امر در استان شکل گرفت به گونه‌ای که ۱۶تیر ۱۴۰۲ نظام میراثی باغ‌های انجیر دیم شهرستان استهبان، در جیاس فائو به ثبت جهانی رسید؛ اقدامی بزرگ که سرآغازی برای هر چه بهتر پیش رفتن در مسیر کشت و تولید این محصول و رعایت هر چه بیشتر استاندارد‌های جهانی شد.

همچنین تشکیل کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان با هدف تسهیل تجارت و گشودن دروازه بازار‌های جهانی به روی این محصول از سال ۱۴۰۲ تاکنون به صورت مستمر و با جدیت در حال دنبال شدن است؛ تجربه‌ای که می‌تواند برای صادرات دیگر محصولات کشاورزی استان نیز به کار گرفته شود.

اما استهبان تنها تولید کننده انار و انجیر نیست بلکه این دو محصول در سایر شهرستان‌های فارس نیز تولید و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه می‌شوند.

خرما از دیگر محصولاتی است که در این استان پهناور تولید قابل توجهی دارد؛ در استان فارس در سطح ۳۶ هزار و ۶۷۶ هکتار خرما تولید می‌شود که این اراضی در شهرستان‌های جنوبی از جمله قیرو کارزین، کازرون، جهرم، خفر، فراشبند، داراب، خنج، لارستان، مهر، لامرد، گراش، فیروزآباد، اوز و زرین دشت قرار دارند.

مهمترین انواع خرمای تولیدی در استان فارس هم شامل شاهانی، کبکاب، هلیله ای، زاهدی (قصب)، استعمران، پنجه عروس، مجول می‌شود.

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس میزان تولید محصول خرما در این استان ۳۳۱ هزار تن است که در زمینه امنیت پایدار غذایی کمک شایانی به کشور و استان می‌کند.

شهرستان کازرون از تولیدکنندگان بزرگ خرما در استان فارس به شمار می‌رود، محصول خرمای برداشت شده در این شهرستان افزون بر توزیع در بازار شهرستان، به دلیل بازارپسندی به سایر استان‌ها و کشور‌های چین، روسیه، امارات، عراق و هندوستان صادر می‌شود.

برخورداری فارس از این ظرفیت‌ها موجب شده  افزایش تولید و توسعه صادرات این محصولات به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد به گونه‌ای که سرپرست نمایندگی وزارت امور خارجه هم اخیراً در گفتگو با ایرنا اعلام کرد: میز ملی توسعه صادرات انار و انجیر در استان فارس شکل گرفته و تلاش شده که در این نمایندگی از تمام فرصت‌ها برای معرفی ظرفیت‌های فارس در حوزه‌های مختلف استفاده شود.

امروز هم هفتمین نمایشگاه تخصصی خرما، انجیر، انار و صنایع وابسته در شیراز آغاز به کار می‌کند؛ نمایشگاهی که تا پنجم بهمن‌‎ماه ادامه دارد و از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان فارس پذیرای بازدیدکنندگان است.

این نمایشگاه در سالن‌های سرو، بهار و نرگس بر پاست و به عرضه محصولات تولیدی، فرآوری شده و صنایع وابسته خرما، انجیر و انار اختصاص دارد.

سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز با راه‌اندازی غرفه‌ای در سالن نرگس در این نمایشگاه حضور دارد و مسئولین و کارشناسان این سازمان در زمان برگزاری نمایشگاه آماده ارائه مشاوره به مراجعه‌کنندگان هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در این باره گفت: این نمایشگاه در مساحتی بالغ بر پنج هزار مترمربع و با حضور بیش از ۴۰ شرکت و موسسه داخلی از ۶ استان کشور برگزار می‌شود.

به گفته مجتبی دهقان پور در این نمایشگاه کارگاه‌های متنوع آموزشی با حضور اساتیدی از مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برگزار خواهد شد و مخاطبین می‌توانند از این فرصت برای ارتقا دانش فنی خود بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس که معتقد است ظرفیت‌های ویژه این استان در تولید محصولات باغی یکی از اصلی‌ترین دلایل برپایی مستمر نمایشگاه تخصصی این محصولات است، گفت: آشنایی با فرصت‌های مناسب و موقعیت‌های جدید برای کسب و کار‌های کوچک، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی از جمله مزایای برگزاری این نمایشگاه‌هاست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها