به گزارش جام جم آنلاین، رسانه انگلیسی در مطلبی به پیشبینی وضعیت غزه پس از پایان جنگ پرداخت و گزارش داد که تاریخ نشان داده است مقاومت هرگز از بین نخواهد رفت.
به گزارش «میدلایست آی»، جنگ غزه هم بالاخره مانند تمامی جنگها به پایان خواهد رسید، اما تبعات آن هم در ماهیت و هم در مقیاس بیهمتا خواهد بود. فارغ از اینکه آیا آتشبس قریبالوقوع است و یا اینکه جنگ تا چه مدت ادامه خواهد یافت، شاکله کلی مسیر خاتمه جنگ در حال شکلگیری است و تصویر فردای غزه روزبهروز واضحتر میشود.
بخش اعظم این باریکه تخریب و به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل شده است. دهها هزار فلسطینی به شهادت رسیدهاند و چندین برابر این تعداد هم مجروح شدهاند. مردم غزه در خرابههای باقیمانده از خانههای خود زندگی کرده و با سرما و گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند. طولانیتر شدن این جنگ بیشک رنج آنها را تشدید میکند، اما نمیتواند تغییر چندانی در نتیجه جنگ حاصل کند.
به اذعان رسانه انگلیسی، حتی اگر رژیم صهیونیستی جنبش مقاومت فلسطین (حماس) و غزه را نابود کند، نمیتواند مسئله فلسطین را که یک نیروی محرکه قدرتمند در چشمانداز سیاسی غرب آسیا است، از معادلات خارج کند. در این گزارش آمده است: «این جنگ نشان داده است که نمیتوان با اقدامات امنیتی یا حتی عادیسازی روابط اعراب و اسرائیل، آرمان فلسطین را نادیده گرفت. یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین گفته بود که اگر فلسطینیان به حقوق ملی خود دست پیدا نکنند، هیچ امنیت و صلحی برقرار نخواهد شد. امروز هم همین شرط برقرار است.»
به گزارش میدلایستآی، رژیم صهیونیستی علاوه بر حمله به نیروها و مواضع حماس از آغاز جنگ، کوشیده تا مردم فلسطین را از غزه بیرون کند، اما در دستیابی به این هدف ناکام بوده است. در این گزارش آمده است: «اسرائیل با حمله به بیمارستانها، مدارس، دانشگاهها، خانهها، شبکه آب، نیروهای کادر درمان و روزنامهنگاری کوشیده تا تمام راههای زندگی در غزه را از بین ببرد، اما تا امروز مردم فلسطین هنوز در این باریکه باقی ماندهاند.»
رسانه انگلیسی این را یک «شکست راهبردی، اخلاقی و ایدئولوژیک» برای صهیونیستها دانسته و تاکید میکند که جریان راست در رژیم اشغالگر نتوانسته با پروژههای صهیونیستی خود غزه را به یک سرزمین بیملت تبدیل کند. اعمال چنین سیاستهایی در کرانه باختری نیز محکوم به شکست است.
در این گزارش آمده است: «شکست نقشههای اسرائیل در بیرونراندن فلسطینیان از غزه، با وجود هزینه سنگینی که بر آنها تحمیل شده، نشان میدهد که اسرائیل دیگر نمیتواند از منظر سیاسی با واقعیت مسئله فلسطین مقابله کند.»
بر اساس این گزارش، فلسطینیان که در جنگ غزه آسیب دیدهاند، نوعی تازه از مقاومت را ارائه خواهند کرد، زیرا تاریخ نشان داده است که حتی هنگامی که تمامی راهها بسته به نظر میرسد، فلسطینیان باز هم مسیری برای پیشروی پیدا میکنند.
امروز که تقریباً همه درها بسته به نظر میرسد، فلسطینیان راهی تازه و ابداعی پیدا خواهند کرد که بر استقامت و بقا در سرزمین فلسطین متمرکز خواهد بود. این یک رویکرد کلی است که طیف گستردهای از ابزارهای مقاومت را شامل شده و عزم و اراده فلسطینیان را همراستا خواهد کرد. این رویکرد در برابر تقابلهای طاقتفرسا تاب میآورد و به مذاکرات بیپایان و بیحاصل هم وابسته نیست. گرچه در حال حاضر این مدل از مقاومت هنوز بهصورت کامل اجرا نشده است، اما بسیاری از فلسطینیان آن را بهعنوان یکی از ابزارهای در دسترس ارائه کردهاند.
قدرتهای حاضر در غرب آسیا که منافع خود را در منطقه در خطر میبینند، دیگر نمیتوانند یک جا نشسته و شاهد تداوم این مناقشه غیرمنطقی باشند. ایالات متحده سلطه خود بر دریای سرخ را از دست داده، پایگاههای نظامی روسیه در سوریه بیثبات شده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس تحت فشار زیادی قرار دارند. رویهمرفته، تبعات این جنگ خطرات و چالشهای فراوانی برای منطقه داشته است.
از این رو، امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به یک راهکار سیاسی برای حلوفصل این مناقشه ضروری به نظر میرسد، هر چند که طرفین منافع مختلف و متضادی دارند. گرچه این یک فرایند زمانبر است، اما اگر رهبران سیاسی به پختگی کامل دست پیدا کنند، هدف حاصل خواهد شد.
به گزارش رسانه آمریکایی، گرچه شاید در ابتدای امر به نظر برسد که رژیم صهیونیستی در این درگیریها پیروز شده، اما باید توجه داشت که خاورمیانه آبستن تغییرات است و ورق بهسرعت برمیگردد، همانطور که پس از جنگ ۱۹۸۲ برگشت.
وضعیت بسیار پیچیده است و اوامر نامشخص بسیاری وجود دارد، از جمله تاثیرات روانی و اجتماعی بلندمدت جنگ بر فلسطینیان. سقوط دولت سوریه شرایط را پیچیدهتر کرده و مشخص نیست جنگ غزه در سالهای آینده چه تاثیری بر مصر و اردن خواهد داشت.
این پرسشها فعلاً هیچ پاسخ مشخصی ندارند و تاثیر چشمگیری بر آینده منطقه خواهند داشت. با این حال، یک حقیقت انکارناپذیر وجود دارد و آن هم این است که هفتم اکتبر ۲۰۲۳، یعنی روز برگزاری عملیات «طوفان الاقصی» تاریخ تحولات منطقه را به قبل و بعد از خود تقسیم کرد.
به گزارش میدلایست آی، هنگامی که غبار جنگ فرو بنشیند شاهد تغییرات افکار عمومی در اروپا و آمریکا خواهیم بود. هیچ تلاشی برای بیگناه و دموکراتیک نشاندادن رژیم صهیونیستی به نتیجه نخواهد رسید، زیرا ابعاد این نسلکشی آنچنان وسیع است که حامیان این رژیم هم لکه ننگ این حمایت را با خود حمل خواهند کرد.
گرچه رژیم صهیونیستی هیچ ارزشی برای افکار عمومی قائل نشده و تنها به فکر حفظ حمایت آمریکاست، اما واشنگتن ناچار است که دستکم در ظاهر به افکار عمومی در سطح جهان توجه داشته باشد تا نفوذ خود را از دست ندهد. از این رو، ایالات متحده دستکم برای حفظ منافع راهبردی خود، واکنشهای جهانی را جدی خواهد گرفت.
از سوی دیگر، فلسطینیان شاهد این بودند که جهان آنها را رها کرد تا رژیم صهیونیستی آنها را با نسلکشی، شکنجه، گرسنگی و رنج فراوان مواجه کند. از این رو بیشک ذهنیت فلسطینیان پس از جنگ تغییر خواهد کرد، اما نحوه تغییر رویکرد و ساختارهای سیاسی فلسطینیان مشخص نیست.
در انتهای این گزارش با اشاره به احتمال خروش شدید مردم فلسطین برای انتقامگیری، آمده است: «وقتی جنگ تمام شود، اسرائیل ممکن است که در ظاهر یک پیروزی به دست آورده باشد، اما از نقطه نظر راهبردی، پیروز نخواهد بود.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد