به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، افزایش نجومی قیمت رهن و اجاره یک منزل مسکونی در زاهدان این روزها، مستاجران را به ستوه آورده و آنها از نبود نظارت مستمر و کافی بر این بازار گلایه دارند، چراکه دخل و خرجشان با این حجم از افزایش اجاره بها، همخوانی ندارد.
شکلگیری بازارهای مجازی مسکن و یا عدم ثبت قرارداد اجاره مسکن در دفاتر و مجاری رسمی به ناکارآمدی این قانون دامن زده و باعث شده تا مانند برخی دیگر از قوانین حوزه مسکن کارایی لازم را نداشته باشد.
یک نمونه از این نابسامانی تاثیرگذار در سقف اجاره بها، درج انبوهی از آگهیها در پلتفرمهای مختلف فضای مجازی است؛ ودیعه یک خانه معمولی از ۲ تا ۶ میلیارد ریال در سامانههای تبلیغی ارائه مسکن شروع شده و اجاره یک خانه دو اتاق خوابه از ۴۰ میلیون ریال تا ۱۵۰ میلیون ریال در نظر گرفته میشود؛ این قیمت گذاریهای سلیقهای از میزان حقوق ماهانه یک شهروند شاغل با درآمد ثابت هم بیشتر است، چه برسد به کارگری که درآمد ثابتی ندارد و بیش از هر زمانی در این وضع نابسامانی مستاصل است.
با وجود تصویب قانون ساماندهی بازار زمین و اجاره مسکن که سقف اجاره بها را برای سالجاری ۲۵ درصد تعیین کرده، بسیاری از موجران این قانون را نادیده میگیرند و همچنان اجارههای بالاتری به مستاجران تحمیل میکنند؛ این در حالیست که دولت با ارائه مشوقها و ضمانتهای اجرایی تلاش کرده تا اجارهبها را کنترل کند؛ اما مستاجران همچنان از افزایش قیمتها و عدم رعایت سقف قانونی توسط مالکان گلایه دارند.
برای بررسی وضعیت اجاره بها و حال و روز مستاجران و همچنین پای صحبت تعدادی از مشاوران املاک و برخی مستاجران نشستیم و دیدگاه آنها را از وضع موجود جویا شدیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه