به گزارش
جام جم آنلاین، رضا صالحی امیری، در جلسه جمعبندی سفر یک روزه خود به شهرستان تربتحیدریه، با بیان اینکه مجموعه فرهنگی - تاریخی قطبالدین حیدر که متعلق به چهار دوره تاریخی ایلخانی، تیموری، صفوی و قاجاری است و در سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسیده است، اظهار کرد: این مجموعه اصلیترین بنای میراث تاریخی تربتحیدریه است که در کنار احیا و مرمت بافت تاریخی این شهر ظرفیت ثبت جهانی را دارد.
وی ادامه داد: سه اقدام اساسی پس از اعزام و بازدید کارشناسان پژوهشکده باستانشناسی تهران باید در این رابطه صورت گیرد که این اقدامات در مرحله نخست شامل احیا، مرمت و بهسازی فضای داخل این مجموعه تاریخی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه از جمله مقاصد گردشگری، اماکنی است که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شدهاند، از دستاندرکاران خواست تا بر اساس یک برنامه مدون و نظارت مرمتگران با تجربه کار را انجام دهند تا در آینده تربتحیدریه نیز تبدیل به یکی از مقاصد گردشگران بینالمللی تبدیل شود.
صالحی امیری با تأکید بر عدم دستاندازی و تجاوز به این حریم تاریخی، گفت: احیای بافت تاریخی شهر تربتحیدریه از مطالبات مهم این وزارتخانه است که پس از بازدید هفته آینده کارشناسان این وزارتخانه از بافت تاریخی شهر، صورتجلسهای بر اساس قوانین و ضوابط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تنظیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: ابتدا باید محدوده بافت تاریخی مشخص شود تا پس از مصوب شدن در شورای عالی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به تصویب شورای عالی مسکن و شهرسازی نیز برسد که پس از آن با مطالعه مشاوران طرح جامع بافت تاریخی تربتحیدریه تهیه شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه بر اساس طرح مصوب، این وزارتخانه در زیرساختهای احیای بافت تاریخی کمک خواهد کرد، افزود: بخش خصوصی و یا مالکین بناهای تاریخی میتوانند بنا را با کاربری مدنظر خود احیا کنند، اما با هرگونه تغییر پس از احیا مخالفت خواهیم کرد، همچنین در خصوص حمام تاریخی حاجی رئیس باید در ابتدا مشکلات حقوقی آن مرتفع شود و سپس به سراغ مرمت و احیای آن رفت.
وی یکی از ضعفهای شهر تربتحیدریه و موانع ماندگاری گردشگر و مسافر را عدم وجود هتل دانست و گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، آماده همکاری و سرمایهگذاری بر روی خانههای تاریخی و راهاندازی هتل بوتیک با مشارکت شهرداری تربتحیدریه است تا شاهد بهرهبرداری از یک هتل در تربتحیدریه باشیم.
در جریان سفر یک روزه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تربتحیدریه نیز دو اقامتگاه بومگردی در روستای گردشگری رودمعجن و دیگری در محل رباط طبسی و در مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر با سرمایهگذاری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که با افتتاح این دو مجموعه تعداد اقامتگاههای بومگردی تربتحیدریه به ۱۶ عدد رسید.
بازدید از خانه صنایعدستی شهر بایگ به عنوان شهر ملی ابریشمکشی، مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر و دیدار با هنرمندان صنایعدستی و فعالان حوزه گردشگری از جمله برنامههای صالحی امیری بود.