به گزارش جام جم آنلاین گیلان و به نقل از ایسنا ،مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان گفت: با بیان اینکه طبق آمارهای معتبر، در دنیا بالغ بر ۲۰۰ میلیون سگ وجود دارد، اظهار کرد: این آمار در کشور ما حدود هشت تا ۱۰ میلیون برآورد شده، اما متاسفانه آماری دقیقی در استان گیلان وجود ندارد.
وی از افزایش ۱۷ برابری آمار سگ گزیدگی در کشور طی ۳۵ سال اخیر خبر داد و گفت: از ۱۵ هزار گزش در سال ۶۶ به ۲۵۰ هزار مورد در سال ۱۴۰۱ رسیدیم؛ یک مطالعه در سال ۱۴۰۱ نشان می دهد که فقط در یک روز ۵۷۰ مورد گزش داشتیم که ۴۸۵ مورد مربوط به سگ های دارای صاحب بود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان، برنامه سازمان بهداشت جهانی حیوانات تا سال ۲۰۳۰ را ریشه کنی هاری دانست و تاکید کرد: ایران نیز در این راستا دارای تعهد است.
توانا با استناد به گزارش مراجع متولی حوزه بهداشت و سلامت، به واردات سالانه واکسن هاری اشاره و تاکید کرد: اگر هزینه خرید واکسن صرف آموزش و مدیریت و برنامه ریزی شود، نتیجه بهتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه طبق گفته دانشگاه علوم پزشکی استان، سال گذشته ۱۶ هزار و ۴۰۰ مورد واکسن هاری به سگ های دارای صاحب تزریق شده است، گفت: ۱۲۰۰ مورد نیز تزریق به سگ های بلاصاحب انجام شد که در پناهگاه ها نگهداری می شوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با تاکید بر لزوم تولید آمار و اطلاعات دقیق از جمعیت سگ های استان و کانون های وفور آن و برنامه ریزی برای کنترل و مدیریت و نحوه جمع آوری، اضافه کرد: بسیاری از کشورهای توسعه یافته معضل سگ های پرسه زن را حل کرده اند و جمعیت سگ های بلاصاحب را کاهش داده اند. در آمریکا و انگلیس نیز قوانین سختگیرانه ای برای نگهداری از سگ وضع شده است.
وی با تاکید بر لزوم تمرکز بر ذی نفعان در جهت مقابله با سگ های بلاصاحب، ادامه داد: باید مراحل زنده گیری و نگهداری و عقیم سازی و نقاهت طی شود و حیوان به چرخه طبیعت بازگردد، زیرا اگر سگ از چرخه طبیعت خارج شود، حیوانات دیگر، قلمرو آن را می گیرند که به مراتب خطرناک تر است.
توانا مردم را مهمترین ذی نفع در کنترل سگ های ولگرد دانست و اضافه کرد: برخی از گروه های مردم نهاد در حمایت از حیوانات افراط می کنند؛ متاسفانه شاهد توزیع غذاهای اضافه در بین حیوانات ولگرد به اسم حیوان دوستی هستیم که اتفاق خیلی بدی است.
وی شهرداری ها و دهیاری ها را موظف به جمع آوری و مدیریت سگ های ولگرد دانست و خاطرنشان کرد: طبق بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، زنده گیری باید انجام شود که در این راستا نیازمند حمایت سازمان های مربوطه به ویژه حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی هستیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با بیان اینکه گاهی سگ های ولگرد در یک شهر جمع آوری و در شهر دیگری رهاسازی می شوند، خواستار برخوردهای قضایی و انتظامی با چنین مواردی شد و گفت: دادستان های شهرستان ها هماهنگی لازم را جهت مدیریت سگ های بلاصاحب ایجاد کنند.
وی شهرداری های چابکسر و انزلی و لنگرود و رودسر و لاهیجان را بسیار موفق دانست و تاکید کرد: مردم نیز با شهرداری ها همراه باشند و برای زنده گیری با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند و شهرداری ها موظف به انجام آن هستند، زیرا مردم به ویژه کودکان خط قرمز ما بوده و باید آسایش و آرامش آنان را فراهم کنیم.
توانای همچنین از حوزه قضایی استان به ویژه دادستان مرکز گیلان و دادستان بندرانزلی قدردانی کرد که با برنامه ریزی مناسب در راستای حفظ جان شهروندان، هماهنگی لازم را بین ذی نفعان انجام دادند و لذا شاهد اتفاقات خوبی در این بخش هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد