جام جم آنلاین اصفهان؛ سعید حنیف نژاد در نشست خبری خود که به مناسبت روز جهانی آرایشگر برگزار شد، اظهار کرد:آرایشگری، شغلی پرطرفدار و البته نیازمند مجوزهای قانونی است. هر فردی که قصد دارد سالن زیبایی یا آرایشگاه خود را راهاندازی کند، باید پیش از هر اقدامی، نسبت به اخذ جواز کسب اقدام نماید. وی بیان داشت: این مجوز که از سامانه کسب و از سوی اتحادیه صنف آرایشگران صادر میشود، نشاندهندهی قانونی بودن فعالیت آرایشگران و رعایت استانداردهای بهداشتی و فنی است.
رئیس صنف اتحادیه آرایشگران مردانه اصفهان در ادامه در ارتباط با آموزش رشته آرایش ، پیرایش ، و گریم خاطر نشان کرد: در دانشگاه علمی کاربردی اصفهان و تهران این رشته وجود دارد ، کسانی که به این فن و هنر علاقه دارند به صورت آکادامیک آموزش می بینند و مدارک آنان، توسط دانشگاه علمی ، کاربردی صادر و می توانیم مبنای محاسبه گر برای پروانه کسب و تسریع در روند آن انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور، تصریح کرد: علاقمندان بدون مراجعه می توانند با بارگزاری اجاره نامه و مدارک فنی و حرفه ای یا گواهینامه اصناف، مدرک بهداشت و عکس به راحتی ثبت نام انجام دهند و هیچ مشکلی در درگاه ملی مجوزهای کشور برای ثبت نام مجوز کسب وجود ندارد.
حنیف نژادبیان داشت: برای مردان در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور، برای تتو کردن و بوتاکس هیچ گونه مجوزی نداریم ، البته از طریق همین تتوها بعضی از بیماران سرطانی و یا کسانی که ابرو ندارند، مشکل داشتند. که بعضی از این نمونه کارها باید در کلینیک های زیبایی صورت بگیرد و در آرایشگاه های مردانه چون با خون و پوست سرو کار دارد و احتمال هرگونه بیماری را دارد، نباید در آرایشگاه ها صورت بگیرد. هیچ آرایشگری نمی تواند بوتاکس و یا تتو و … و کارهای زیر پوستی را انجام دهد.
وی گفت: پس از کسب مجوز در رابطه با آموزش بهداشت قبل از شروع کار ، در رابطه با گواهی نامه بهداشت و کلاس های آن چند جلسه توسط کارشناسان این اتحادیه باید مبنا قرار دهند برای گواهی نامه بهداشت، همچنین در ارتباط با بیماری های مختلف از جمله بیماری ایدز و هیپاتیت آموزش های لازم انجام می شود، که در این رابطه از کارشناسان خبره خودمان در اتحادیه با آموزش استفاده می شوند.
وی درادامه گفت: شغل آرایشگری هنر است و سختی کار، مشکل مهمی، برای همکاران است، که از طریق نامه به دفتر رئیس جمهور و مسئولین بیمه سختی کار برای آرایشگران را پیگیر بوده ایم، تا سختی کار را برای آنان مد نظر قرار دهند.
رئیس صنف اتحادیه آرایشگران مردانه اصفهان اضافه کرد: همکاران آرایشگر ما اکثرا با بیماری های و مشکلات کمر، پا، چشم و گردن مواجه هستند که باید به وضعیت بیمه آنان که هزینه های حداقلی است رسیدگی شود.
وی در رابطه با اجاره بهای سنگین برای صنف آرایشگران گفت: با توجه به اجارههای خیلی زیاد، برای صنف آرایشگران ، آرایشگاههای زیرزمینی زیادی ایجاد شده است، که برخورد با واحدهای زیرزمینی و ارجاع آنها به قانون فرآیندی زمانبر است که تا دو ماه هم بهطول میانجامد.
حنیفنژاد ادامه داد: تورم صنف آرایشگران مردانه را با مشکل جدی روبرو کرده است و نمی توانند از پس هزینه های اجاره بهای خود برآیند و این صنف با مشکلات زیادی روبرو شده است.
وی در ارتباط با مشکل دیگر آرایشگران که بیشتر از جوانان هستند، گفت: آرایشگران، که بیشتر ازقشر جوانان هستند و حداقل طول عمر برای این رسته ده سال می باشد، و با گذشت سال های متوالی که سن آنها بالا رفت جوانان از آن استقبال نمی کنند.
رئیس صنف اتحادیه آرایشگران مردانه اصفهان تصریح کرد: شغل آرایشگری هنری است که هر ساله از طریق اتاق اصناف و کنسول نظارت استان اصفهان توسط کارشناسان مربوط نرخ گذاری می شود و هر گونه ارزانی و هر گرانفروشی تخلف است که از سال های آینده آرایشگران نرخ آنها بر اساس درجه بندی اعمال می شود.
وی گفت:نرخ ما نرخ کارشناسی است و این نکته را باید مد نظر قرار داد که هر ارزانی بدون علت نیست، هم گرانفروشی و هم ارزانی یا حراج برای ما مسئلۀ سنگینی است.
حنیفنژاد در ارتباط با ناآگاهی واحدهای صنفی به قوانین خاطر نشان کرد: ناآگاهی واحدهای صنفی به قوانین نیز چالش دیگر ما به شمار میآید زیرا از همین ناآگاهی، بسیاری از واحدهای صنفی از سوی بازرسان جریمه میشوند.
وی اضافه کرد:برای این معضل ما در تنظیم نرخ و سالی دو بار بهطور جدی برنامهریزی میکنیم و این قیمتها باید بهطور دقیق در واحدهای صنفی نصب شود و اجباری است و قیمتها براساس نوع خدمات کاملاً تفکیکشده و روشن هستند.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین*/
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت