به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، محمد محسن رفیعی در نشست با خبرنگاران که به مناسبت بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، اظهار داشت: از آبان سال گذشته تا آبان ماه امسال با همکاری کتابخانههای عمومی سراسر استان و همراهی رسانهها اتفاقات خوبی در استان افتاده است و در سالهای گذشته طرح «زنگ کتابخوانی یار مهربان» در سطح مدارس استان اجرا شد و هر هفته کتابدارهای استان به صورت داوطلبانه در ساعات درسی در مدارس حضور مییابند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی یزد با بیان اینکه هزار و ۶۰۰ نفر از دانش آموزان مدارس نواحی یک و ۲ در طرح «زنگ کتابخوانی یار مهربان» شرکت کردند، ادامه داد: مقرر شد از این پس ساعت کتابخوانی در سرفصل دروس مدارس قرار گرفته و معلمان به عنوان سرفصل درسی کتابخوانی را اجرا کنند.
رفیعی یزد را اولین استان برگزار کننده دوره «مدرسه طراحی خدمت» عنوان کرد و گفت: این دوره برای نخستین بار به صورت منطقهای با حضور استان های کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به میزبانی استان یزد اجرا شد و ۲۵ نفر از کتابداران استان در این دوره شرکت کردند که طراحی و تعریف خدمات جدید در کتابخانهها خروجی این دوره بود و در آینده ای نزدیک آزمایشگاه علوم، فیزیک و شیمی در کتابخانههای عمومی استان راه اندازی میشود.
وی با بیان اینکه در دهمین دوره جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب، سه روستا از استان یزد برگزیده شدند، گفت: کتابخانه سمسار یزدی عصمت آباد، کتابخانه کوثر روستای نصرآباد و کتابخانه سید اکبر جلالی اسفند آبادی روستاهای برگزیده از استان یزد در این جشنواره بودند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد به برگزاری سومین دوره جشنواره قصه گویی «نهال امید» اشاره کرد و اظهار داشت: این جشنواره به صورت دو سالانه، در دو بخش «عمومی» و «کتابداران» و در سه سطح استانی، منطقه ای با هدف آن ارج نهادن به سنت قصه گویی و تلاش در جهت گسترش خدمات جنبی کتابخانه ها برگزار میشود.
وی با بیان اینکه نخستین دوره جامع کتاب بازی ویژه نوجوانان و جوانان عضو کتابخانهها در استان برگزار شد، ادامه داد: جشنواره داستان نویسی روستا نیز با شرکت بیش از ۳۰۰ نفر از روستاییها برگزار شد که ۲۰ نویسنده تجلیل شدند و نویسندههای مستعد روستایی در حوزه کودکان و نوجوانان نیز در این جشنواره کشف شدند.
رفیعی با بیان اینکه در سطح استان یزد ۱۱۲ باب کتابخانه عمومی وجود دارد، ادامه داد: به ازای هر ۱۱ هزار و ۱۸۳ نفر یک باب کتابخانه در سطح استان داریم، ۲ میلیون و ۵۲۵ هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی استان یزد موجود است که به ازای هر یزدی ۲ جلد کتاب وجود دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد افزود: ۷۲ هزار متر مربع زیربنا در کتابخانههای عمومی داریم که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵/۷ متر مربع است، استاندارد جهانی آن نیز ۸ متر مربع است .
وی ادامه داد: در حوزه نابینایان سه هزار جلد بریل و ۱۵ هزار نخسه کتاب صوتی در کتابخانه های عمومی استان موجود است، بخش نابینایان کتابخانه مرکزی یزد به نابینایان سراسرکشور خدمات ارائه میکند، ماه نامه «نسل مانا» نیز با خط بریل ویژه نابینایان در استان یزد تولید شده و به کل کشور ارسال میشود.
رفیعی به اقدامات حوزه زیر ساختی کتابخانهها اشاره کرد و ادامه داد: بهره برداری کتابخانه روستایی الهه آباد زارچ، کتابخانه وحشی بافقی در بافق، تامین هزینه دومین خودرو کتابخانه سیار درشهرستان یزد به صورت خیری تامین شد و تا اواخر سال تجهیز و راه اندازی می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد گفت: بیش از ۴۰ میلیارد ریال تجهیزات جدید کتابخانهای با کمک شهرداری هایی که سهم نیم درصد را پرداخت کرده بودند برای کتابخانه های عمومی خریداری شد و تجهیزات تعدادی از کتابخانه های عمومی استان به روز شد.
رفیعی همچنین گفت: در هفته کتاب و کتاب خوانی عضویت رایگان و بخشودگی جرایم عودت کتاب ها را رایگان در روز های ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در سطح کتابخانه های عمومی استان خواهیم داشت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد