اگر هر روز ساعت پنج صبح ورزش نمیکنی و برای صبحانه آبپرتقال نمیخوری، حتما موفق نمیشوی. اگر اینطور تلاش نمیکنی، فلان است و اگر آنطور باشی، بهمان است.در این شماره از نوجوانه سراغ تلاش رفتهایم، البته نه به آن شکل زرد و اینستاگرامیاش بلکه میخواهم از فیلمهایی بگوییم که کوشش را واقعا نشان میدهند و از زندگی آدمهایی میگویند که فعل خواستن را صرف کردهاند.
در جستجوی خوشبختی
احتمالا بخشهایی از این فیلم را در فضای مجازی دیدهاید؛ بهخصوص دیالوگهای پدر و پسری که مخاطب خاص خودش را دارد و حسابی وایرال شده است. داستان فیلم در جستجوی خوشبختی درباره مرد سیاهپوستی است که حدود یک سال بیخانمان میشود. او به همراه همسرش لیندا و پسرش در خانهای با وضعیت مالی سخت زندگی میکند، اما وقتی صاحبخانه آنها را بیرون میکند، همسرش هم او را ترک میکند و حالا کریس گاردنر همه تلاشش را میکند تا خودش و پسرش، کریستوفر را حفظ کند.کریس سعی میکند در شرکتی استخدام شود و مبارزه سختی برای زندگیاش پیش روی او قرار میگیرد. این فیلم بر اساس زندگی کریس گاردنر، یکی از بزرگترین کارآفرینان جهان ساخته شده است. این فیلم با بازی ویل اسمیت، بر اساس کتابی با همین نام در جستجوی خوشبختی ساخته شده است.گابریل موچیو سال ۲۰۰۶ در آمریکا این فیلم درام را کارگردانی کرد و توانست توجه مخاطب را جلب کند. همچنین ویل اسمیت برای بازی در این فیلم، نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مرد از جشنواره منتقدان سال ۲۰۰۷ شد.«تو یه رویا داری… باید ازش محافظت کنی. آدمهایی که خودشون نتونستن کاری رو انجام بدن، به تو میگن که تو هم نمیتونی! اما اگه چیزی رو میخوای، باید بری و بهدستش بیاری. تمام!»
میلیونر زاغهنشین
اگر به شما بگویند که تا میلیونر شدن فقط یک سؤال فاصله دارید، چه میکنید؟ آیا تمام تلاشتان را صرف نمیکنید تا جواب آن سؤال را بدهید؟ حالا اگر قبل از آن، به چندین جواب داده باشید چه؟ اگر همه جوابها درست بوده باشد، دیگران فکر میکنند متقلب هستید؟
شما را نمیدانم، اما پسر مسلمان هندی فیلم میلیونر زاغهنشین همه اینها را تجربه میکند. او که زندگی سختی داشته و تا ۱۸ سالگی با فقر سر و کله زده است، حالا در مسابقه میلیونی تلویزیون شرکت میکند. او همه سوالها را جواب میدهد تا در نهایت به سؤال آخر میرسد. قبل از جواب دادن به سؤال آخر، پلیس به او شک میکند که نکند مرتکب تقلب شده باشد. تحت بازجویی و شکنجه پلیس قرار میگیرد و در همین حین، زندگیاش را توضیح میدهد و اینکه جواب هر سؤال را از کجا بهدست آورده است و چه تجربیاتی باعث شده تا به آن جوابها برسد.در ظاهر شاید این فیلم صرفا برای سرگرمی باشد، اما در عین حال هیجانانگیز، تلخ و تأثیرگذار است. صحنههای درگیری مذهبی، گذشته تلخ و سختی که این پسر داشته، زاغهنشینی، فقر در کودکی و دهنکجی به سرمایهداری، از جمله مواردی است که در این فیلم به آن توجه شده.فیلم میلیونر زاغهنشین، محصول سال ۲۰۰۸ بریتانیا به کارگردانی دنی بویل است. این فیلم اقتباسی از رمان کیو و ای است که در ایران با نام میلیونر زاغهنشین ترجمه شده است. همچنین این فیلم موفق به دریافت چند جایزه مهم از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردان و... در گلدن گلوب و اسکار ۲۰۰۹ شد.
استیو جابز
بعید میدانم کسی از بین ما باشد که این مرد را نشناسد. همانی که داشتن برندش در دستمان دارد کمکم به یک فخر بزرگ تبدیل میشود و در بازار رقابتی دنیا، شانه به شانه رقبا و گاه بسیار جلوتر حرکت میکند. بنیانگذار شرکت اپل، استیو جابز که در فکر همه ما یک انسان موفق در زمینه کاریاش شناخته میشود و هرکس که میخواهد حرف مهمی بزند، یکجور حرفهای انگیزشیاش را به او وصل میکند تا اعتبار بگیرد. فیلم استیو جابز، روایت ۱۴ سال از زندگی این مرد است. در این داستان ما با نکات مهم زندگی او مواجه هستیم و با دیدن این فیلم، میفهمیم که چطور هر کس ذره ذره رشد میکند و بزرگ و بزرگتر میشود.نویسنده فیلم استیو جابز، آرون سورکین و کارگردان آن دنی بویل است و هزینه تولید این فیلم ۳۰ میلیون دلار ارزیابی شده است. این فیلم ۱۲۲ دقیقه است و مطمئنا برای کسانی که به دنیای کارآفرینی علاقهمند هستند، پیشنهاد میشود. شاید برای شما هم جالب باشد که استیو متولد ۱۹۵۵ آمریکا وقتی میخواست اپل را تأسیس کند، همراه دو نفر از دوستانش دست به این اقدام زد. حتی در بازهای از زمان هم از شرکت اپل کنار رفت، سهام خود را فروخت و مجموعه نکست را راهاندازی کرد، اما بعد از مدتی، دوباره به اپل برگشت.زندگی استیو جابز هم مثل هر انسان موفق دیگری فراز و فرودهای خاص خودش را داشته و مطمئنا تماشای تلاشهای چنین افرادی، لذتبخش و دیدنی است. این فیلم بر اساس کتابی از زندگی جابز در سال ۲۰۱۵ ساخته شد و هرچند به دلیل بیدقتی در تاریخ مورد انتقاد قرار گرفت، اما نویسنده آن، سورکین که به دیالوگهای قوی و ساختارهای رواییاش مشهور است، جایزه گلدن گلوب بهترین فیلمنامه را برد. مایکل فاسبندر و کیت وینسلت هر دو بهترتیب نامزد دریافت جوایز اسکار بهترین بازیگر مرد و بهترین بازیگر نقش مکمل زن شدند.
دوازده سال بردگی
نمیشود حرف از فیلمهای انگیزشی به میان بیاید و بحث به تلاش و کوشش برسد اما اسمی از دوازده سال بردگی برده نشود. فیلمی که حتما به یکبار دیدنش میارزد و حتی بیشتر!
کارگردان این فیلم هرچند تعداد بالایی فیلم نساخته، اما همین یک اثر باعث شده او را یکی از بهترین کارگردانان جهان به حساب بیاورند. فیلم روایت ۱۲ سال بردگی یک سیاهپوست است. سیاهپوستی که به همراه خانوادهاش زندگی میکرد و با ویولن زدن زندگی میگذراند، ناگهان یک شب دزدیده میشود و همین پای او را به دنیای بردگی باز میکند. او پس از ربوده شدن، ۱۲ سال بردگی را تحمل میکند، با اربابان کلنجار میرود و همه تلاشش را میکند تا خودش را نجات بدهد. چیوِتل اجیوفور نقش «سالومون نورثاپ» را در این فیلم ایفا میکند. فیلم دوازده سال بردگی به کارگردانی استیو مککوئین و نویسندگی جان ریدلی سال ۲۰۱۳ میلادی اکران شد و توانست یکی از ۲۵۰ اثر برتر تاریخ سینمای جهان قلمداد شود.این فیلم ۱۳۴ دقیقهای نظر منتقدان را به خود جلب کرد و توانست بهترین فیلم اسکار ۲۰۱۳ شناخته شود.
_ نورثاپ: ما به یک گوش شنوا احتیاج داریم، اگر فرصتی برای توضیح وضعیت خودمون داشته باشیم.
+ کلمنز: به نظرت کی گوش شنواست؟
_ نورثاپ: همون دو نفری که باهاشون سفر کردم، مطمئنم اونا الان دارن دنبالم میگردن.