به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ محسن روحی، در آئین معرفی روستای کهنسیاه سیرجان به عنوان روستای برگزیده جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب کشور که در محل در گهر پارک سیرجان برگزار شد گفت: افزایش سرانه مطالعه یکی از برجستهترین راههای شناخت ارتقا فرهنگ در هر جامعه محسوب میشود و جامعهای که مردم آن گرایش بیشتری به سمت کتاب و کتابخوانی داشته و از سطح معلومات بیشتری برخوردار باشند، از سطح فرهنگ بالاتری برخوردار خواهند بود.
وی افزود: توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه امری مهم و ضروری است که دهیاران نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها ایفا میکنند و میتوانند در راستای تشویق و ترغیب دانش آموزان در روستاها تلاش کنند.
روحی، با اشاره به نقش مهم دهیاران، اعضای شورای اسلامی روستا، بخشداران، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، کتابخانه ها، مدارس، و سایر نهادهای فرهنگی و تشکلهای مردمی در امر ترویج فرهنگ کتاب خوانی در روستاها، افزود: ثمرۀ این قبیل برنامههای فرهنگی، ارتقای سطح کتاب خوانی و افزایش سرانه مطالعه در جای جای استان پهناور کرمان باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی و تبریک به مردم فرهنگ دوست شهرستانهای سیرجان و رابر و اهالی روستاهای کهن سیاه و قنات ملک برای کسب این افتخار ملی گفت: احیا هویت روستایی و عشایری و سرعت بخشیدن به نهضت توانمند سازی فرهنگی روستاییان و عشایر را از اهداف ارزشمند این برنامه فرهنگی ماندگار است و لازم است با همکاری مسئولین و همراهی مردم فعالیتها و برنامههای برنامههای مرتبط با کتاب و کتابخوانی به خوبی پیگیری شود.
گفتنی است در نهمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سال گذشته نصرت آباد سیرجان به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور معرفی و این مراسم در روستای نصرت آباد برگزار شد و امسال روستای کهنسیاه از همین شهرستان به همراه قناتملک رابر به عنوان دو روستای برگزیده جشنواره دهم معرفی شدند.
کهنسیاه؛ نام روستایی است از توابع شهر بلورد در شهرستان سیرجان و محل اتراق ایل بچاقچی؛ بزرگترین ایل استان کرمان که محل اصلی سکونت آنها، کوهستانهای شهر بلورد، دهستان چهار گنبد و روستای کهن سیاه در شهرستان سیرجان است و برای قشلاق هم به استان هرمزگان میروند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت