سخنان رهبری درباره فرهنگ وحدت محور و ایمانی راه رسیدن به قله را برای مردم و دولتمردان ترسیم می‌کند

در سخن

نوع نگاه، نوع معرفت و فرهنگ که به ما از امر واقع و مفاهیم، شناخت می‌دهد و راه حیات و‌ چگونه زیستن ما را روشنی می‌بخشد همه جا مهم است و در درک و فهم سخن رهبر حکیم و الهی ایران هم امری اصیل و مؤثرمحسوب می‌شود. فرهنگ اسلامی، قرآنی، اهل البیتی انقلابی و تکلیف الهی محور و متقی و موُمنانه جوری این کلمات را‌ درک می‌کند و فرهنگ شرک و کفر و نفاق، فرهنگ سلطه‌جوی مدرن به گونه‌ای دیگر.... این درست فهمی و کژفهمی به موقعیت و جای وجودی انسان در جهان بستگی دارد. 
کد خبر: ۱۴۷۹۳۱۸
نویسنده احمد میراحسان‌

من این ‌کلماتم ‌را به رگ و جان و همه وجودم زیستم و آزمودم. آنگاه که انسان در جای غلطی ایستاده حقایق جهان و رخدادها و معناها را واژگونه می‌فهمد. کور است و کر است. عقل تعطیل، قلب تاریک و شناخت اسیر اغوا و امیال است و تشخیص درست ناممکن است. همه چیز کژ و مژ فهم می‌شود. بین حق و باطل، بین راه و بیراه، بین منکر و معروف وا می‌ماند. مفاهیم آدمیت، عدالت تکالیف، آزادی، صلح، جهاد، استقلال، ایمان، قدرت امنیت، پیشرفت، آرامش، مقاومت، وحدت و پیوند، دوست، دشمن، شرافت، انعطاف، تسلیم و خیانت، خدمت جملگی جابه‌جا می‌شوند. 

فرهنگ ایمانی و فهم سخنان رهبر
فهم سخنان رهبر معزز در دیدار با خانواده شهدای امنیت هم به این جایگاه وجودی و معرفتی، قلبی ایمانی و اجتماعی و سیاسی ما بستگی تامّ دارد. جایی که ایستاده‌ایم در ایمان و باور و تفکر و معرفت نسبت به واقعیات روزمره، فرهنگی که داریم نقش مهمی در تبیین این کلمات دارد. از همین روست ‌که این سخنرانی هم مثل همه سخنان گوهرین از سوی چپ و راست و یا اهل قران و تقوا و هدایت‌پذیری از عترت و اهل صبر و جهاد و یا از جانب گریزندگان از خدا و از استقامت بر حق و راه راست و مقاومت و همه‌ی اهل جهل و ترس از طاغوت و دارای روحیه سلطه‌پذیری و سازش و ذلت تفاسیر متفاوتی می‌پذیرد. تلاش برای تقرب به لب ّلباب و مغز و روح این گفتار، نیازمند یک فرهنگ ایمانی و منصف و حقیقت طلب است که هوای نفس و منافع خود را مقدم نمی‌دارد. در این صورت ناگهان صحنه عوض می‌شود. در باطن و در پشت یک سخنرانی متداول از سوی یک رهبر، ما به حکمت‌های بزرگ و راهنمایی‌های الهی و متصل به وحی و بهره‌مند از قرآن‌مجید و هدایتی برای آینده و همیشه روبروییم. این سخن رازی از رازهای حکمرانی عزتمند و الهی است و پیش از سیاست‌گری متکی است به معرفت و فرهنگ قرآنی برای حیات سرفراز اجتماعی. در پشت سادگی آن حکمت بزرگ پیروزی و همزمان بردگی و تسلیم به کفر و سلطه ناپذیری نهان است. 

درک جامع از قوه، قدرت و امنیت 
عصاره‌ی سخنان رهبر این است که برای آزادگی و ذلت‌ناپذیری و استقلال و حیات طیبه نیازمند امنیت هستیم و برای امنیت نیازمند قدرت هستیم و برای قدرت به قوه و قوای گوناگون نیازمندیم و قوه صرفا قوه نظامی و سلاح نیست گرچه این قوه از مهمترین قواست. درک جامع از نیرومندی ایمانی و حضور مردم و به‌ویژه جوانان در میدان و قوه اقتصادی، علمی دیپلماتیک در کنار قوه سلاح نکته مهم بخش نخست سخنان رهبری است. این لب لباب سخن قائد مسلمانان جهان است که در جهان کفر و شرک و نفاق و خونریزی و تبهکاری، این جهان جهالت بار و خشن امروزی، در پی زیستنی بنا شده بر توحید و عدم سلطه کفر و اجنبی با رهبری صادقانه و وفادار بر تفقه و جهد براساس اسلام ناب و خرد، یعنی رهنمود قرآنی و عترتی هستند که یک رهبری عقلایی و متکی بر وحی است. حالا نسبت این ارکان را با هم رمزگشایی و باز کنیم. 

مقاومت مردمی و فرهنگ وحدت‌محور
قوه در انقلاب اسلامی اول از همه ایمان به حق است. شکوه مقاومت مردمی غزه و لبنان در جوهر اصلی‌اش به نیروی ایمان ناب توحیدی باز می‌گردد. قوای معرفت و درک ارزش اتحاد و‌ پیوستگی و پشتیبانی ملت که رکن اصلی دیگر است، کانون وفاقی دارد که همین ایمان است و هر گروه و دسته ولو مدرن باید به گرد این قوه متحد شوند. اتحاد کارآمد نمی‌تواند بر گرد تفکر دیگر صورت گیرد زیرا هر ارزش دیگری ناپایدار است و در جایی که بر لبه مرگ و زندگی گام بر می‌داریم و پای منافع ایدئولوژیک در میان است به سبب دنیاگرایی، نگرش‌های غیرتوحیدی کم می‌آورند و دچار نفسانیت می‌شوند و تن به فریب و طرح شیطان می‌دهند ولی اهل ایمان دارای استواری نازدودنی و تزلزل‌ناپذیر تا شهادت می‌روند. امروز سلیمانی‌ها و رئیسی‌ها و سید حسن‌ها و سنوارها و سید هاشم‌ها گواه حی و حاضر و زنده و کنونی این حقیقت هستند. امام ره وقتی دعوت به وحدت فرمود همچون رسول ا... صلوات ا... علیه و آله، براساس اسلام وحدت را در فتح مکه تعریف کرد. وحدت در یک انقلاب و یک نظام با قرارداد با کفر غیرمحارب که هر طرف بر ایمان‌ خود باقی است، فرق دارد. در نظام سکولار تجسس درباره ایمان و دین یک‌فرد در امر سیاسی دخیل نیست. 

وحدت ملی و بازتعریف فرهنگ استقلال طلبی
در وحدت ملی برای یک هدف معین مثلا دفاع از استقلال برابر تهاجم متجاوز وحدت گرد یک‌ دین صورت نمی‌پذیرد اما برای حکمرانی بسلامتی باید همه بپذیرند که حیات این نظام ‌بدون قرآن‌ معنادار نیست و نمی‌توان جمهوری اسلامی را بوسیله یک ‌مارکسیست یا لیبرال اداره کرد پس امر ولایت در پیوستگی مردم جداناپذیر از امامت فقیه است. همچنین قوای دیگر، قوه تکنولوژیک، علم، دیپلماسی و مذاکره و تاکتیک‌شناسی و.... تنها در ذیل رهبری ایمان و عقل نوری در مسیر درست در جمهوری اسلامی رشد می‌کنند و عالی‌ترین مجاهدات را سبب می‌گردند و خود به بت مستقل و گمراه کننده بدل نمی‌شوند و قائم بالذات تعریف نمی‌شوند و انگیزش‌های عالی و تلاش بزرگ خستگی‌ناپذیر و صبر در پیشرفت و رشد را سبب می‌گردند و به پیروزی دست می‌یابند ولو اگر به شهادت و روز عاشورایی برسیم قطعا پیروز می‌شویم و باقی ماییم تا دشمن حق را به ذلت و شکست بکشانیم ولو قرن‌ها طول بکشد. بله می‌مانیم، چنان که حسین روحی له الفداء، امروز زنده و سفینه نجات و مایه عزّت و پیروزی است. و پیروان ‌حسین زنده‌اند. مطهری و بهشتی و رجایی و سنوار و سید حسن.... زنده‌اند. پس اینجاست معنای روشن فراهم آوردن قوه به صورت جامع و بر مبنا تکیه‌گاه این ساختار یعنی قوایی تحت هدایت اسلام و ارزشهای دینی انقلاب اسلامی. 

اهمیت درک‌جامع از قوه 
بیاد آورید که انحراف در درک قوا سبب ایجاد موانع به سود دشمنان در دست‌یابی حق و حقوق ما در کسب آن می‌شود. در ایران بیاد داریم که از روز اول انقلاب اسلامی کفار و منافقان و غربگرایان و شرق‌گرایان در خصوص موضوع قوه انواع کژفهمی به سود شکستن نیروی اسلامی انقلاب را رواج دادند. نهضت آزادی، منافقان با عنوان مجاهدین خلق و متحدانش بنی صدر و روشنفکران سکولار و نیز کمونیست‌های افراطی از فدایی و ‌پیکار تا رزمندگان و رنجبران ‌تا حزب توده و نیروهای مدعی انقلاب اسلامی مانند مجاهدان انقلاب اسلامی و مشارکتی‌ها و... تا متحدان آنان از دکتر سروش تا میرحسین موسوی و روحانیون ضد ولایت فقیه، حتی آنان که به شعار نه غزه نه لبنان و زن زندگی آزادی تن دادند در ارتباط با مقوله فراهم آوردن قوا در مقاطع گوناگون دچار فهم غلط در نتیجه گرفتار عمل خطا و ضربه زننده به قدرت جمهوری اسلامی و... شدند و هرگز نه‌مجازات شدند و نه در هر مورد نقد شدند و نه برای آسیب جدی که ببار آوردند پاسخگو بودند. رفتار دولت مرحوم بازرگان در بباد دادن اف ۱۶ و قرار دادهای نظامی زیان عظیمی به ایران زد. رفتار بنی صدر در آغاز حمله و تجاوز صدام به ایران و بی‌کار نهادن سلاح ارتش و یا بمباران هواپیماهای طبس و.... بسیار زیان بار بود. از منافقان تا فدایی و پیکار و اتحادیه کمونیست‌ها و دمکرات‌ها و کومله و خلق عرب و خلق بلوچ و خلق کرد که گروه‌های سیا ساخته بودند... در اصرار بر انحلال ارتش اهدافی سوم داشتند که امام ره بدان اعتنایی نکرد و بر عکس توطئه‌شان عمل نمود و از سوی دیگر مسلح شدن‌ خود آنان و تشکیل ملیشیا و گروه‌های چریکی برای آشوب و تجزیه ایران نیات‌شان را فاش کرد. ضمنا درک نادرست از قوه و ندیدن معنای جامع آن ویژگی این گروهای معاند بوده است. جدل و مسأله و خواست پایان توسعه موشکی و دست شستن از دانش هسته‌ای از سوی برخی از مسئولان هم نشان دیگر خطای بزرگ رفرمیست‌های تسلیم طلب است که درک شکست طلبانه از قوه دارند و جای نادرست‌شان در برابر انقلاب اسلامی آنان را به تفکر و تحلیل و راه منحرفی می‌کشاند. اینان ادامه سیاست آمریکا بودند که ایران را بی‌قوه و ورشکسته می‌خواهد و در عوض تا می‌تواند به قوه صهیونیست‌ها می‌افزاید و برای همین است که رهبر عزیز حکیمانه به اهمیت درک‌جامع از قوه تاکید کردند. 

نسبت قوه و قدرت
نسبت قوه و قدرت هم بسیار نکته مهمی در سخنان رهبری بوده است. بدون قوه قدرتی نیست و بدون قدرت، قوه بی‌فایده است. مگر آن همه سلاح نظامی ذره‌ای بدرد رضا شاه و محمدرضا خورد؟ چرا‌ نخورد؟ چون قدرت نداشتند و قدرت و فرمان در دست اربابان‌شان بود چون نوکر، خود قدرت ندارد. 

امروز هم فرهنگ غربزده و تسلیم‌طلب به تبع خواست غرب سلطه‌جو، از توانیابی و قدرت ایران و ‌جمهوری اسلامی هراسان و به نفع غربزدگی حامی ضعف ایران است. آنان قدرت را در بردگی و دنباله‌روی آمریکا می‌بینند. نگرش غربزده هم اینجا با جدا کردن میدان و دیپلماسی و اصرار بر توهم احقاق حق با گفت‌وگو، تسلیم بازی‌های موذیانه کفر و ظلم قدرت‌جهانی می‌شود. در حالی که شیطان بزرگ و متحدانش از هر جنایت برای قدرت خود ابا ندارند و تریلیاردها دلار کمک به وحشی‌ترین قدرت معاصر، صهیونیسم اسرائیل و صهیونیست‌های اسرائیلی می‌دهند و در همان‌حال می‌کوشند از قدرت ایران جلو‌گیری کنند و رفرمیست‌های ایران هم دنبال تلاش آنان را‌ می‌گیرند و با انواع نیرنگ و ایجاد مسأله از قدرت‌گیری ایران جلوگیری می‌کنند. رهبر معظم، شفاف اعلام می‌کند این قدرت‌ جامع قدرت پیوستگی مردم و اتکا به مردم و جوانان انقلابی و نیرو و قدرت نظامی اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک ‌و علم و... است که جلوی تجاوز ظالم کافر را می‌گیرد. نقش و آرمان امام راحل و امام حاضر انقلاب اسلامی در زایش قدرت ایمانی و سیاسی و نظامی و علمی متحد متکی به مردم برای ایران و‌ جهان اسلام و تشیع علوی پس از دوران رسول ا... و وصی و ولی ا... الاعظم مولا علی و.... صلوات خدا برآنان و فرزندان‌ معصوم حضرت فاطمه سلام ا... علیها در همه تاریخ بعد از معصوم بی‌نظیر است. 

امنیت و قدرت با فرهنگ مردمی
موضوع امنیت با فهم جامع نیز نکته ماندگار و راهنمای حال و آینده است که رهبر عالم و ربانی در سخنرانی اخیر مطرح کرده‌‎اند. رابطه دوسویه امنیت و قدرت در این سخنان عالی است. امنیت از زهدان وحدت و قدرت نظام از پیوستگی مردم و قدرت در واقع از همه انواع قدرت، قدرت ایمان و قدرت نظامی و سلاح و قدرت تکنولوژی و قدرت اقتصادی و علم و جهاد و دیپلماسی متحداً باهم‌‌زاده می‌شود. بدون قدرت، امنیتی نیست و بدون امنیت امکان رشد قدرت جامع، قدرت اقتصادی و سیاسی و نظامی و علمی و تکنولوژیک ناممکن ‌است. در اینجاست که انواع توطئه‌ها ضد امنیت از سوی جواسیس و روشنفکران و سیاستمداران غربگرا صورت می‌گیرد. از منظر قرآن و تفقه اسلامی قابل مجازات است. توطئه‌های ضد امنیتی برای بی‌اعتمادی، شک افراطی، نومیدی، خلل روانی، ترس‌گستری، خشم انگیزی، سیاه‌نمایی، اغراق در بحران‌ها و خیانت‌ها، آغراق در فقر و فساد و رانتخواری، احساس بن‌بست و ناتوانی، تحریک به ترک وطن، شکست‌گرایی، ترویج سلطه‌پذیری و ناممکنی اصلاح و... 

همه و همه علیه درک ارزش امنیتی که در ایران ‌موجود است و بی‌رنگ‌ کردن آن است. رهبر معظم اشاره کردند که تنها ایران قوی، قوی در اقتصاد و علم و دفاع و مدیریت و....، امنیت مردم را تضمین می‌کند و این امنیت متقابلا در خدمت قوی‌تر شدن ایران است. امنیت‌سازی اصلی، بردوش مردم اراده، استقامت آنان و حضور آنان است که محافظان امنیت هستند و نیروی اصلی مقاومت برابر شرارت است. 

نگاه بلند رهبری در برابر محاسبات غلط دشمن
رهبر عزیز برای همیشه نگرش غلط کسانی را محکوم کرد که در حکمرانی فکر می‌کنند با رها کردن قوه موشکی و هسته‌ای و با یک ایران ضعیف می‌توان امنیت مردم را تأمین کرد. سند تجربه تاریخی در جنگ جهانی اول و دوم راه فرار برای درک غلط باقی نمی‌گذارد. حکومت ضعیف محل تاخت و تاز دلبخواه قدرت‌های متجاوز می‌شود. اشاره به جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و کوتاهی مردم ‌جهان و به‌ویژه دولت‌های جهان‌ که به وحشیگری جنایتکاران آمریکا و اسرائیل تن می‌دهند خود به معنی این است که اگر کمی از سوی شدن دست برداریم، له و نابودمان می‌کنند‌؛ زیرا باندهای جنایتکار تن به هیچ قانونی و قانون جنگ نمی‌دهد. 

رهبری تاکید می‌کند که ما باید محاسبات غلط شیاطین و به‌ویژه آمریکا و اسرائیل و همدستان اروپایی و نفتی‌شان را با نمایش اراده مردم و جوانان فاش سازیم وسوء برداشت و سوء محاسبه دشمن را با شناساندن قدرت و اراده مردم طی پاسخ محکم فرو بپاشیم و مردم‌مان را به جهان بشناسانیم و با توسعه قدرت و قوه خود و بیداری ملل و دولت‌های جهان نسبت به جنایت بی‌بدیل اسرائیل فاش سازیم. در این نمایش محاسبه غلط اسرائیل، رهبر سربلند امت اسلام‌ به قدرت نظامی و قدرت عمل مردم، جوانان و در کنار آن قدرت اقتصاد دیپلماسی و عام و.... تاکید می‌کنند. بدیهی است به طور ریشه‌ای این توهمات شیطانی و محاسبات غلط را که به رشد بحران غرب و نوچه او اسرائیل و ناکارآمدی‌شان‌ منجر می‌شود باید با قدرت جامع و همسو و متحد فاش ساخت و به شکست کشاند، یعنی با قدرت ایمان و قدرت مردم و جوانان و قدرت نظامی و قدرت اقتصادی و قدرت دیپلماتیک و قدرت علمی و رشد تکنولوژیک و بوسیله مقاومت و عزت و نه تسلیم و سلطه پذیری و ذلت. 

بازتاب راه فردا در سخنان رهبری
این راهنمایی‌ها از در و گوهرهای درخشان سخنان رهبری و رهنمود یک عمر پیروزی و راه امروز و فردا و فرداهاست. اشاره به مقاومت فلسطین و لبنان، اشاره رهبر معزز به دولت‌های اسلامی که کمترین کمک‌شان به صهیونیستهای آمریکا از بزرگترین ‌گناهان‌ به حساب می‌آید مبین افشاگری بزرگی است که باز به ضرورت قوی شدن ایران به طور ضمنی اشاره می‌کند. آنان به سبب ضعف و سرسپردگی نمی‌توانند برابر جنایت بایستند و از کنار جنایت فجیع جنگی صهیونیست‌ها به سادگی می‌گذرند. 
موضوع واقع‌گرایی و نه بزرگنمایی و نه کوچک‌نمایی تجاوز اسرائیل جلاد سخن ارجمندی است. غربگرایان و در واقع ستون‌ پنجم صهیونیسم، با کوچک‌نمایی در برابر بزرگنمایی اسرائیل هدف عدم‌ پاسخگویی را دنبال می‌کنند و این به دشمن جسارت می‌بخشد. تعلل محصول نگرش غلط کسانی است که فکر می‌کنند با انفعال و تسلیم‌طلبی برای مردم‌ امنیت فراهم می‌آورند. آنان ‌خود را به نابینایی می‌زنند که چگونه ضعف این قاتل جنایتکار نسل‌کشی را جسور در خون آشامی و جلادی می‌کند‌ و به خطای محاسباتی دژخیم و سگ هار می‌افزایند. عصاره سخن امام انقلاب آن است که قدرت مردم و جوانان و اراده آنان در نابودی دشمن را باید به اسرائیل بچشانیم تا بفهمد ملت ایران کیست و مشتی فاسد شده بوسیله شهوت و شیطان و غرب نماینده جوانان ایران ‌نیستند. و این حکمت باید دقیقا و عملا مورد توجه دولت و مشاوران آقای پزشکیان‌ قرار گیرد. 

رهبری تاکید می‌کند که ما باید محاسبه غلط شیاطین و به‌ویژه آمریکا و اسرائیل و همدستان اروپایی و نفتی‌شان را با توسعه قدرت و قوه خود و بیداری ملل و دولت‌های جهان نسبت به جنایت بی‌بدیل اسرائیل فاش سازیم. در این نمایش محاسبه غلط اسرائیل ایشان به قدرت نظامی و قدرت عمل جوانان و در کنار آن قدرت دیپلماسی تاکید می‌کنند. بدیهی است به طور ریشه‌ای این توهمات شیطانی و محاسبات غلط را که به رشد بحران غرب و نوچه او اسرائیل و ناکارآمدی‌شان ‌منجر می‌شود باید با قدرت جامع و همسو و متحد فاش ساخت وبه شکست کشاند، یعنی با قدرت ایمان و قدرت مردم وجوانان و قدرت نظامی و قدرت اقتصادی و قدرت دیپلماتیک و قدرت علمی و رشد تکنولوژیک و بوسیله مقاومت و عزت و نه تسلیم و سلطه پذیری و ذلت. این راهنمایی‌ها از در و گوهرهای درخشان سخنان رهبری و رهنمود یک عمر پیروزی و راه امروز و فردا و فرداهاست. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها