ببینید ا بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک؛ سه جزیره ایرانی با نام‌های اصیل فارسی

دکتر اسماعیل آذر،پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت،نام هر سه جزیره ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی، فارسی اصیل است.
دکتر اسماعیل آذر،پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت،نام هر سه جزیره ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی، فارسی اصیل است.
کد خبر: ۱۴۷۸۶۳۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین ازخبرگزاری صداوسیما،امیر اسماعیل‌آذر گفت: براساس آنچه در فرهنگ‌ها آمده‌است، تنب یا تمب به معنی تپه یا تَل است و چون دریانوردان که به این جزایر می‌آمدند ، آنها را از دور، شبیه تپه می دیدند، به تمب یا تنب مشهور شدند. 

تعداد بازدید : 0

به گفته این پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی، یکی از این جزایر که کوچک تر بود، به تمبو ( با واو تصغیر) یا تمب (تنب) کوچک معروف شد و دیگری که بزرگ تر بود، به تمب گپ ( در محلی) یا تنب بزرگ.

اسماعیل‌آذر با بیان اینکه ابوموسی هم در فرهنگ‌ها بدون "الف" و به شکل بوموسی نوشته شده‌است، افزود: "الف" جزء واژه نیست و بعدها با مقاصد سیاسی به بوموسی اضافه شده‌است.

این پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: واژه بوموسی دو بخش دارد؛ "بوم" به معنای سرزمین و "سو" به معنای سبزه یا سوز.

به گفته اسماعیل‌آذر، ترکیب بوموسی، به معنای سرزمین سوزناک ( داغ و گرم) یا سرزمین سبز است .

وی گفت: کارستِن نیبور مستشرق مشهور آلمانی در سال ۱۵۶۷ به این جزایر سفر می کند و در سفرنامه‌اش، "بومسو" را می‌آورد و این یعنی، این مستشرق، از همان زمان، فارسی اصیل را شنیده و در سفرنامه‌اش آورده‌است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها