علیرضا محجوب در آئین گرامیداشت جانباختگان حادثه انفجار معدن در طبس و گرامیداشت شهادت سید حسن نصرالله و فرماندهان عالی جبهه مقاومت در خانه کارگر ساوه اظهار کرد: به طور متوسط سالانه ۱۴۰۰ کارگر به جان خود را بر اثر حوادث کار از دست میدهند و حدود نیمی از این تعداد کارگر ساختمانی هستند.
دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه باید برنامه ایمنی بهصورت درست، جدی و کوتاه بلندمدت اجرایی شود، افزود: حداقل سالانه ۵۰۰ کارگر در حوادث ساختمانی جان خود را از دست میدهند، این معادل ۱۰ برابر میزانی است که هفته گذشته در یکی از معادن با مرگ حدود ۵۰ نفر از کارگران رخداده است.
وی افزود: چنانچه بازرسی و شرایط ایمنی در حادثه معدن طبس درست عمل میشد، قربانیان به ۵ نفر هم نمیرسیدند، گرچه این در این راستا باید دستگاه قضائی پیگیر موضوع باشد اما تا آخرین مرحله بررسی و رسیدگی به این موضوع خواهیم ایستاد.
معاون دبیر کل خانه کارگر ایران با بیان اینکه ۵۰ درصد از حوادت کار مربوط به صنعت ساختمان است، افزود: شمار بازرسان واحدهای تولیدی و معادن باید افزایش یابد.
حسن صادقی هم در مراسم گرامیداشت کارگران جان باخته در حادثه انفجار معدن طبس در خانه کارگر شهرستان ساوه افزود: شمار بازرسان کار که مسئولیت بررسی ایمنی محیط فعالیت کارگران را دارند بسیار کم است و نباید در خط مقدم واحدهای تولیدی بویژه معادن پرخطر نیروی انسانی بکار گرفته شود.
وی افزود: برخی کشورها با بکارگیری رباتهای انسان نما به دنبال کاهش حوادث در راستا هستند چرا که از نظر آنها انسانها مهم و باارزش است.
معاون دبیر کل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از حوادث کار مربوط به صنعت ساختمان است، افزود: با تعداد کم بازرسان کار نمیتوان کارگاهها و واحدها را کنترل کرد.
وی گفت: اکنون حدود ۱۰۰۰ بازرس کار داریم این در حالی است که تعداد کارگاههای بزرگ و کوچک بسیار زیاد است، در صورتی که مکرر این واحدها بازرسی شوند قریب به بیش از ۵ سال طول میکشد که یک کارگاه بازرسی شود، چرا که تعداد بازرسان کم است.
صادقی با بیان اینکه معادن باید بازرسی مداوم داشته باشند و سیستمهای مختلف مورداستفاده آنها بررسی شود، افزود: باید نیروی کار آموزش ببیند و سیستمها به روز باشد و بازرسیها نیز مستمر صورت بگیرد.
وی ادامه داد: باید مکانیزمهای بازدارنده داشته باشیم و به دغدغهها توجه شود، ضروری است کارگران نیز خودشان از حقوق یکدیگر دفاع کنند، به طور حتم اگر ما از حقوق خود دفاع کنیم کارفرمایان و مسئولان نیز به حقوق ما توجه میکنند.
معاون دبیر کل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر افزایش تعداد بازرسان گفت: کارگران ما با مشکلات مختلفی روبرو هستند ،۲ ماه پیش حادثه معدن شازند و امروز طبس را داشتیم، نباید اجازه داد این روند ادامه داشته باشد دنبالهدار شود.
امام جمعه ساوه نیز در این مراسم گفت: جان مردم به ویژه کارگران معدن که برای معیشت خانواده به عمق چند صدمتری زمین میروند، برای ما ارزشمند هستند باید جانباختگان و بازماندگان آنها را با احترام ویژه تکریم کرد.
حجت الاسلام علی رحیمی با اشاره به جایگاه قشر کارگر گفت: طبقه کارگر حامی و پشتیبان نظام هستند، بنابراین رسیدگی به مشکلات این قشر زحمتکش برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، ضروری است.
دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه نیز در این آئین گفت: آمار تصادفات همواره منتشر میشود و این در حالی است که روزانه چندین نفر از کارگران ساختمانی جان خود را از دست میدهند اما هیچ زمان پیگیر علت جان دادن این قشر نبودند، ۵۰ نفر از کارگران در حادثه طبس جان خود را از دست دادند اما این پایان کار نیست.
داود میرزایی تصریح کرد: نظارت و بازرسی کارگری در صنایع در حد صفر و گاهی زیر صفر است و ایمنی بهداشت که باید سلامت باشند به دلیل اینکه حقوق بگیر کارفرما هستند در مقابل بسیاری از گلوگاههای خطر در صنایع که تهدیدی برای جان کارگران است، سکوت میکنند.
میرزایی حضور نماینده کارگران و شورای کار در کارخانجات را ضروری دانست و افزود: براساس قانون کار باید تمام صورت جلسات ایمنی ماهیانه تنظیم و به اداره کار ارسال شود اما به صورت سوری این کار انجام میشود که آمار دقیق حوادث نشان داده نشود.
وی خواستار حمایت دولت چهاردهم از جامعه کارگری شد و گفت: از وزیر کار انتظار میرود در انتصاب مدیران از افراد کاردان و به دور از گرایشهای سیاسی استفاده کند.
دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه در ادامه خواستار اصلاح جاده شهر صنعتی کاوه شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد