در نشست شورای‌ عالی قوه قضاییه مطرح شد

تاکید رئیس قوه قضاییه بر امر مبارزه با مظاهر مختلف فساد و سد کردن راه شکل‌گیری مفاسد

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه فساد یکی از مسائلی است که ساری است و چنانچه جلوی آن گرفته نشود، می‌تواند به بخش‌های دیگر سرایت کند، گفت: در مسیر مبارزه با فساد، مأموریت دستگاه قضا و سازمان بازرسی و سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط و به طور ویژه خودِ دولت، بسیار خطیر است.
کد خبر: ۱۴۷۰۴۰۰

به گزارش جام جم آنلاین از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ ای امروز دوشنبه (۵ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی، اظهار کرد: خداوند را شاکریم که امسال نیز همچون سنوات گذشته و حتی باشکوه‌تر و پرمحتواتر از قبل، «حُبُّ الحُسَینِ یَجمَعُنا» به معنای واقعی کلمه، در اربعین حسینی تحقق یافت. در این رابطه باید کمال تشکر و قدردانی را از مردم و دولت عراق به سبب مهمان‌نوازی مطلوب‌شان و همچنین تأمین امنیت زوار اربعین داشته باشیم. از سویی دیگر از دست‌اندرکارانی که در داخل کشور، تمهیدات برپایی باشکوه مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین را فراهم آوردند نیز قدردانی می‌کنیم.

با حفظ حریم و مقررات در کنار دولت چهاردهم خواهیم بود

رئیس قوه قضاییه با گرامیداشت مجدد هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی، باهنر و رئیسی و کلیه شهدای انقلاب اسلامی از جمله شهدایی از دستگاه قضا که در شهریور ماه به فیض شهادت نائل آمدند بویژه شهیدان قدوسی و لاجوردی، گفت: دولت چهاردهم با رأی اعتمادی کم‌سابقه و شاید بی‌سابقه از ناحیه نمایندگان مجلس، کار خود را آغاز کرده است؛ بر همین اساس امیدواریم این دولت هرچه سریعتر با تثبیت موضوعات و احیاناً انجام تغییراتی که مدنظر دارد، امور روز را به پیش ببرد و برای مسائل میان مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی کند و با همت و جهاد مضاعف در مسیر تعالی و پیشرفت کشور و غلبه بر مشکلات گام بردارد. قوه قضاییه نیز همانطور که مکرر تاکید کرده‌ایم، در ضمنِ رعایت موازین قانونی و رعایت اصل پرهیز از دخالت در کار یکدیگر، آماده است در کنار دولت باشد تا امور کشور و مردم به بهترین نحو ممکن به پیش بروند.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با قدردانی از نمایندگان مجلس به سبب رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی دادگستری با آرای بالا، گفت: امیدواریم آقای رحیمی وزیر دادگستری با اندوخته‌ها و تجربیاتی که کسب کرده‌اند بتوانند نقطه اتصالی میان قوای سه گانه باشند و مسائل مربوطه را با جدیت پیگیری کنند.

برخورد با فساد هزینه دارد؛ اگر جلوی فساد را نگیریم قابل سرایت به سایر بخش‌هاست

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به مقوله فساد و ابعاد آن، اظهار کرد: فساد یکی از مسائلی است که ساری است و در هر ساحتی، چنانچه جلوی آن گرفته نشود، می‌تواند به بخش‌های دیگر سرایت کند؛ مقام معظم رهبری مکرراً نسبت به مسئله فساد طی سال‌ها و دهه‌های گذشته هشدار داده‌اند؛ دولت‌ها نیز به این موضوع توجهاتی داشته‌اند؛ علی‌ایحال امید داریم در دولت چهاردهم با کمک یکدیگر و همت مضاعف بتوانیم در جلوگیری از شکل‌گیری و شیوع فساد توفیق پیدا کنیم؛ در این مسیر، مأموریت دستگاه قضا و سازمان بازرسی و سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط و به طور ویژه خودِ دولت، بسیار خطیر است. باید توجه داشت که وقتی فسادی ایجاد می‌شود، ممکن است برخورد با آن هزینه‌هایی داشته باشد؛ بنابراین باید تمام توان خود را مصروف کنیم که از شکل‌گیری فساد جلوگیری شود؛ در این رابطه با اقداماتی که سازمان بازرسی و سایر بخش‌های ذیربط انجام داده‌اند، بستر‌ها و گلوگاه‌های فساد شناسایی شده‌اند؛ فلذا ضروری است ضمنِ مداومت و استمرار در شناسایی این بستر‌ها و گلوگاه‌ها با کمک خودِ دولت، فساد را در همان نطفه خفه کنیم. در اینجا لازم به یادآوری است که مقصود از فساد، صرفاً منحصر به فساد اقتصادی نیست، بلکه منظور ما، زدودن و سد کردن مسیر شکل‌گیری کلیه مظاهر فساد در ساحت‌های مختلف از جمله ساحت‌های فرهنگی و غیرفرهنگی است؛ البته قدر مسلم، در بحث مقابله با فساد اقتصادی نیز تاکیدات مؤکد و ویژه‌ای داریم.

قاضی‌القضات در ادامه ضمن اشاره به نقش و کارکرد حراست مجموعه‌ها و دستگاه‌ها در امر خطیر شناسایی فساد و مقابله با آن، گفت: یکی از انگیزه‌ها و علل شکل‌گیری بخش حراست در مجموعه‌ها و دستگاه‌ها، همین مقوله شناسایی فساد و مقابله با آن است؛ فلذا حراست‌ها باید بیش از پیش در این امر خطیر فعال باشند. بار دیگر تاکید می‌کنیم که قوه قضاییه در کنار دولت، بیش از گذشته نسبت به مبحث شناسایی بستر‌های فساد و مبارزه با آن، اهتمام و جدیت خواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، با اشاره به حضور مداوم خود در اجتماعات مردمی از جمله حضور روز گذشته خود در اجتماع و پیاده‌روی جاماندگان اربعین در تهران، به برخی از گلایه‌هایی اشاره کرد که از ناحیه مردم نسبت به نحوه ارتباط شان با قوه قضاییه مطرح می‌شود و در همین راستا گفت: برخی از مردم که در جریان اجتماعات مختلف به من مراجعه می‌کنند این گلایه را دارند که هنگام مراجعه به «مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه» نامه‌های آن‌ها دریافت نمی‌شود؛ البته تصور من آن است که این مردم و مراجعان گرانقدر، هنگام مراجعه به «مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه» به دربی غیر از درب اصلی این مرکز مراجعه می‌کنند و به نظرم امکان اینکه نامه‌ای از مردم در این مرکز گرفته نشود، وجود ندارد؛ اما علی‌ایحال، خطاب به رئیس مرکز ارتباطات مردمی تاکید دارم که به گونه‌ای تمهید و تدبیر کنند که اولاً مردم در مراجعه به این مرکز، به سهولت بتوانند خود را به درب اصلی برسانند و ثانیاً تمام نامه‌های مردمی، اخذ شود.

رئیس قوه قضاییه افزود: یکی دیگر از گلایه‌های مردمی آن است که نامه‌‎هایی که به «مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه» ارائه می‌کنند، بدون پاسخ می‌ماند و نتیجه پیگیری‌ها به اطلاع آن‌ها نمی‌رسد؛ در این رابطه نیز تا آنجا که من اطلاع دارم و موارد خاصی را که پیگیری کرده‌ام، نتایج بررسی کلیه نامه‌های مردمی دریافتی، به اطلاع درخواست‌کننده و ارسال‌کننده نامه می‌رسد؛ البته ممکن است این نتایج و جواب‌ها با خواسته‌های درخواست‌کنندگان منطبق نباشد؛ علی‌ایحال تاکید مؤکد دارم که نتایج بررسی کلیه نامه‌های مردمی دریافتی، چه از ناحیه مرکز ارتباطات مردمی و چه از ناحیه دفتر اینجانب، به صورت پیامکی یا تلفنی به اطلاع درخواست‌کنندگان و ارسال‌کنندگان نامه‌ها برسد. 

رئیس دستگاه قضا در ادامه بیان داشت: بعضاً برخی افراد و تشکل‌ها، نامه‌ای را خطاب به اینجانب مرقوم و مکتوب می‌کنند، اما این نامه را بجای اینکه برای من یا روابط عمومی قوه قضاییه ارسال کنند، در فضای مجازی نشر می‌دهند؛ اینجانب ضمن قدردانی از افراد و تشکل‌هایی که نقطه نظرات خود در مورد عدلیه را با دستگاه قضا به اشتراک میگذارند، تاکید دارم که این قبیل نامه‌ها و مرقومه‌ها را در همان زمان نگارش برای روابط عمومی قوه قضاییه هم ارسال کنید تا بتوانیم آن‌ها را هر چه سریعتر مورد بررسی و پیگیری قرار دهیم.

رئیس عدلیه در ادامه خطاب به مرکز رسانه قوه قضاییه تاکید کرد که در قبال صفحات و حساب‌های کاربری مجازی که خود را منتسب به رئیس قوه قضاییه می‌کنند، اما هیچگونه تعلقی به وی و قوه قضائیه ندارند، مکرراً و به شیوه هنرمندانه برای مردم اطلاع‌رسانی کند.

قاضی‌القضات این را هم گفت که بعضاً عده‌ای مبادرت به جعل عنوان می‌کنند و به اسم رئیس قوه قضاییه و یا سایر مقامات و مسئولان قضایی، نامه‌ای جعلی را برای بخش‌های مختلف ارسال می‌کنند؛ در این رابطه نیز باید اطلاع‌رسانی مستمر و هوشمندانه صورت گیرد تا جلوی عناصر جاعل و سوءاستفاده‌کننده گرفته شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۹ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها