برگزاری دومین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم

قاضی دادگاه: محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا را دارد

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت ایالت متحده آمریکا صبح امروز (یکشنبه) ۷ مردادماه در شعبه ۵۵ دادگاه امور بین الملل به ریاست قاضی حسین‌زاده برگزار شد.
کد خبر: ۱۴۶۶۵۱۸

به گزارش جام جم آنلاین، در ابتدای جلسه قاضی حسین زاده گفت: این جلسه با دادخواهی ۷۲۵ نفر از اتباع ایرانی به طرفیت ۱۸ خوانده از جمله دولت ایالات امریکا تشکیل شده و این پرونده ۵۹ کلاسه دارد.

وی افزود: دادگاه تهران شایستگی و صلاحیت استماع دعوای لازم را دارد.

قاضی حسین زاده گفت: پرونده حاضر ۳۸ وکیل دارد و از ۲۷ استان است لذا پرونده‌ای ملی است و مختص استان تهران نیست.

در ادامه جلسه دادگاه، ویدئویی از اقدامات آمریکا در دادگاه پخش شد و محمدی وکیل خانواده شهدا گفت: ویدئویی که در دادگاه پخش شد، ادله بی شماری است که نشان می‌دهد چه خسارت‌هایی به موکلینم وارد شده است. 

در ادامه جلسه پروین نراکی همسر شهید مدافع حرم اهل البیت (ع) حاج حمید تقوی فرد با حضور در جایگاه ضمن تشکر از قوه قضائیه برای برگزاری این دادگاه بین المللی که چهره واقعی آمریکای تروریست پرور را برملا می‌کند، فرصت را مغتنم شمرد و به گوشه‌ای از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های آمریکا در استمرار جنایات داعش و گروه‌های تکفیری و انجام عملیات‌های تروریستی توسط این گروهک‌های تکفیری در اقصی نقاط دنیا و علی الخصوص کشور اسلامی ایران پرداخت و گفت: دولت آمریکا با حمایت غیرمتعارف و خلاف حقوق بین الملل از گروهک تروریستی تکفیری داعش از آغاز شکل گیری، در طول حیات شوم و حتی بعد از پایان رسمی دولت شیطانی داعش در عراق و سوریه، با راهبرد تروریسم خوب- تروریسم بد، به دنبال استفاده ابزاری از گروهک‌های تروریستی تکفیری در تحقق اهداف و منافع شوم و استکباری خود در اقصی نقاط جهان است. 

وی افزود: دولت مستکبر آمریکا با هدف مقابله با انقلاب اسلامی، با ایجاد جنگ نیابتی علیه جمهوری اسلامی ایران، تهدید مرز‌ها و نفی استقلال و تمامیت ارضی و ضربه زدن به امنیت و آسایش مردم شریف ایران، تخریب و تضعیف نظام مقدس جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت اسلامی در منطقه، از جنایات داعش وگروه‌های تکفیری در سطوح و حوزه‌های مختلف تسلیحاتی و مالی و پشتیبانی حمایت کرده و می‌کند. 

این همسر شهید مدافع حرم ادامه داد: گروه تروریستی داعش، جبهة‌النصره، احرار الشام و... از خطرناک‌ترین و بزرگ‌ترین گروه‌های تروریستی هستند که جهان تاکنون به خود دیده است. تسلط این گروه‌های تروریستی بر منابع اطلاعاتی و همچنین دسترسی به سلاح‌های آمریکایی و شیوه‌های مدرن رزمی، گویای این است که، این گروه‌ها دست‌پرورده‌ی آمریکا هستند؛ گرچه در ظاهر، مقامات آمریکایی و غربی، این موضوع را رد کرده و حتی خود را در صف مبارزین با این گروهک‌ها قرار می‌دهند؛ اما همه شواهد و مستندات، دال بر ارتباط بین آمریکا با گروه‌های تروریستی تکفیری دارد. 

وی ادامه داد: تسلیح گروهک تروریستی داعش در ادوار مختلف فعالیت‌های تروریستی توسط ایالت متحده آمریکا، مورد اذعان دولتمردان، سیاستمداران و سناتور‌های آمریکایی نیز بوده است. در این راستا، راند پاول، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، یکی از دلایل تقویت داعش را ارسال سلاح‌های آمریکایی برای متحدان این گروه در سوریه عنوان و می‌گوید: «داعش در سوریه متحد ما بود. ما برای عقب راندن نیرو‌های وفادار به دولت دمشق، به شبه‌نظامیان سلاح دادیم و مکانی امن برای این افراد در سوریه درست کردیم. به نظر من، دخالت ما در سوریه منجر به اوضاع جاری عراق شد». آمریکا و متحدین او همچون انگلیس و رژیم صهیونیستی تلاش کرده اند، با تقویت گروه‌های تروریستی و شعله‌ور کردن جنگ‌ها، بازار فروش تسلیحات خویش را در غرب آسیا رونق بخشند و زمینه دسترسی به منابع طبیعی و معدنی این کشور‌ها را فراهم کنند. 

وی ادامه داد: ارتباط آمریکا با تروریست‌ها در غرب‌آسیا به‌خوبی روشن است، اکنون این سؤال مطرح می‌شود که با وجود آنکه آمریکا شعار‌های مبارزه با تروریست سر می‌دهد، چرا دنبال نابودی و از بین بردن گروه‌های تروریستی نیست؟ در این مورد، رهبر انقلاب اخیراً اعلام کردند، «آمریکا برخلاف ادعا‌های ظاهری، به‌هیچ وجه دنبال ریشه‌کن شدن تکفیری‌ها نیستند و تلاش دارند تا بخشی از این تروریست‌ها را برای مقاصد آینده‌ی خود حفظ کنند.» آمریکایی‌ها همواره به دنبال استفاده ابزاری از تروریسم و گروه‌های تروریستی در تحقق اهداف و مطالبات سیاسی و امنیتی نامشروع خود علیه کشور‌های مستقل بوده اند. نمونه آن استفاده‌ی ابزاری آمریکا از تروریسم در حملات مشکوک یازده سپتامبر در سال ۲۰۰۱ است، که به بهانه مبارزه با تروریسم به غرب‌آسیا لشکرکشی کرد.

نراکی گفت: نتیجه‌ی آن ایجاد گروه‌های افراطی و تروریستی متعددی در جهان است که امنیت را در ابعاد جهانی به خطر انداخته است. گروه تروریستی - تکفیری داعش و همفکر‌های آن در عراق، سوریه و لبنان و بسیاری از کشور‌های اسلامی در غرب آسیا و افریقا، برآیند سیاست دولت آمریکا پس از واقعه‌ی یازده سپتامبر است. با توجه به جنایاتی که گروه‌های تروریستی تکفیری در ایران و منطقه غرب آسیا مرتکب شدند و اعترافات صریح مقامات آمریکا از جمله آنچه در کتاب خاطرات خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمده است، آیا نباید براساس آموزه‌های عدالت با مقامات گذشته و حال دولت آمریکا که همان مسیر حمایت از تروریست‌ها به خصوص حمایت از تروریسم دولتی رژیم غاصب صهیونیستی را ادامه می‌دهند و با حمایت و پشتیبانی مستمر از گروهک تروریستی داعش، مکرر مرتکب نقض فاحش حقوق بشر می‌شوند، برخورد قضایی و حقوقی گردد؟ در حال حاضر نیز؛ منافع مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاب می‌کند که داعش، فعالیت خود را از سر بگیرد تا دوباره با انجام عملیات‌های تروریستی در نقاطی که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال تحقق اهداف امنیتی، نظامی و سیاسی خاصی می‌باشند، افکار عمومی جهان را منحرف کنند. ما می‌توانیم این موضوع را از حملات تروریستی اخیر در ایران و روسیه و حملات پراکنده آن‌ها در سوریه و عراق مشاهده کنیم. 

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با آموزش و سازماندهی اتباع خارجی در پایگاه‌های نظامی این کشور در منطقه خاورمیانه به خصوص در عراق و سوریه که غیر قانونی اشغال کرده‌اند، با اعزام آن‌ها در قالب گروهک‌های تروریستی برانداز به کشور‌های هدف، چون جمهوری اسلامی ایران، اقدام به اجرای عملیات‌های تروریستی می‌کنند. عملیات تروریستی داعش در گلزار شهدای استان کرمان در سالگرد شهید عزیز سردار سلیمانی الگو و اسوه مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان، همچنین عملیات‌های تروریستی در راسک و چابهار و سایر اقدامات تروریستی، از مصادیق عینی حمایت آمریکا از فعالیت‌های تروریستی در اقصی نقاط جهان است. تجهیزات و تسلیحات آمریکایی مکشوفه و ضبط شده از تروریست‌های عامل، موید پشتیبانی تجهیزاتی و آموزشی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آنهاست. 

همسر شهید مدافع حرم اهل البیت (ع) حاج حمید تقوی گفت: یک تحقیقات ۲۰۰ صفحه‌ای به دست آمده نشان می‌دهد که بیش از یک سوم تسلیحاتی که در اختیار گروه تروریستی قرار گرفته و نوعاً نیز تسلیحاتی بسیار خطرناک هستند، ساخت کشور‌های بلغارستان، رومانی و مجارستان و آلمان است و از ارتش‌های عراق و سوریه دزدیده شده و با حمایت آمریکا به دست نیرو‌های گروه‌های تروریستی رسیده است. همین امر مسئولیت دولت آمریکا و سازمان‌های امنیتی آن را محرز و مسلم می‌کند.

وی ادامه داد: هدف اصلی آمریکا استفاده ابزاری از تروریسم، در جهت حفظ منافع نامشروع راهبردی و تعریف شده آن است. براساس اصول و قواعد بین المللی و انسانی این رویکرد منطقاً و عرفا مسئولیت و هزینه‌هایی برای دولت آمریکا در بر خواهد داشت، در نتیجه مسئولیت این اقدامات نیابتی تروریست‌ها، مستقیماً متوجه دولت آمریکا است و باید پاسخگوی مسئولیت حقوقی و کیفری خود باشد.

نراکی اظهار کرد: همان گونه که به استحضار رسید؛ رزمندگان مجاهد و ضد تروریسم ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله همسر بنده سردار شهید حاج حمید تقوی فرد برای جلوگیری از نفوذ و تجاوز داعش از مرز‌های غربی به داخل ایران عزیز ما، برای انجام عملیات‌های تروریستی، به مبارزه با مزدوران نیابتی و تروریست‌های تحت امرآمریکا اعزام و به جهاد برخواسته‌اند و در آنجا در خط مقدم مقابله با تروریست‌های آمریکایی قهرمانانه جنگیدند و مظلومانه به دست اشقیا به شهادت رسیدند.

وی گفت: بنده اعلام می‌دارم که هیچ ثمنی ارزش برابری با خون عزیزان ما را ندارد و نمی‌تواند فقدان حضور آن‌ها را در ذهن و ضمیر ما جبران کند. از سویی دیگر ساختار‌های غیر منصفانه و تبعیض محور حقوقی و قضایی بین المللی موجود که ذیل حق ناصواب و ناعادلانه حق وتو، تحت سلطه قدرت‌های بزرگ است، قادر به پیگیری و احقاق حقوق حقّه و جاری و ساری کردن عدالت در حق خواهان‌ها و خانواده‌های آسیب دیده و متضرر از جنایات و اقدامات تروریستی گروهک‌های تکفیری آمریکایی ـ صهیونیستی نمی‌باشند. این دادخواست حقوقی و محکومیت دولت آمریکا تنها می‌تواند، بخش بسیار کوچکی از تالّمات جانفرسا و استخوان سوز ما را بکاهد. از آن جناب استدعا داریم حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست آمریکا صادر فرمایند.

در ادامه جلسه قاضی حسین زاده ادامه داد: براساس قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران و قانون الزام دولت به پیگیری خسارت‌های ناشی از اقدامات دولت آمریکا علیه دولت و مردم ایران، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه، قانون اقدام متقابل و قانون تشدید مقابله با اقدامات آمریکا با لحاظ اینکه دولت آمریکا به کرات مصونیت قضایی دولت و مردم ایران را نقض کرده است، محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های علیه دولت آمریکا را دارد. پرونده ناظر بر دادخواهی خانواده‌هایی است که برخی از اعضای خود را به دلیل اقدامات آمریکا از دست داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه دادگاه حبیب‌الله پیشوا، وکیل یکی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم در جایگاه قرار گرفت و گفت: بنده به وکالت از وراث مرحوم شهید «ستار اورنگ» در این پرونده مطالب و مواردی را درباره صلاحیت رسیدگی این دادگاه برای رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا بیان می‌کنم.

وی ادامه داد: این دادگاه با توجه به قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دول خارجی مصوب سال ۱۳۹۰ و همچنین قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی مصوب سال ۱۳۹۵، قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب سال ۱۳۶۸، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه تروریستی آمریکا در منطقه مصوب سال ۱۳۹۶، قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۴ و قوانین اقدامات متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا مصوب سال ۱۳۹۴ و قوانین کنفدراسیون‌های بین‌المللی مبارزه با تروریسم و با توجه به اقدام خواندگان در حمایت مستقیم و غیرمستقیم اطلاعاتی و نظامی، لجستیکی، مالی و رسانه‌ای و سایر پشتیبانی‌های آن‌ها از اقدامات گروه‌های تروریستی صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا را دارد.

پیشوا ادامه داد: مضاف بر این قوانین از منظر ظرفیت قانونی، پیگیری خسارات مادی و معنوی ناشی از عملکرد دولت آمریکا و رهبران آن در قبال شهدای ایرانی اولیای دم و خواهان‌ها مبارزه با تروریسم می‌توان به دیگر قوانین موضوعه نیز اشاره داشت؛ از جمله ماده واحده قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب سال ۱۳۹۶ که به صراحت به سیاست‌های خصمانه آمریکا در قبال ایران در منطقه می‌پردازد. آنچه محرز و مسلم است حمایت مستقیم قانون از نیرو‌های مسلح ایران به ویژه شهدای مدافع حرم است که به صورت حضور مستشاری ایران در قالب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و همچنین به استناد این قانون آمریکا عملاً با حمایت همه جانبه و آشکار از گروه‌های تروریستی منافع حیاتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران را نیز تحت الشعاع و خطر قرار داده است.

این وکیل دادگستری گفت: با دقت در صراحت ماده (۳) قانون فوق الذکر دقیقاً این اقدامات مصداق تمثیلی فعالیت‌های ایذایی دولت آمریکا در ایجاد تقویت و حمایت تروریسم و افراطی‌گری علیه مردم کشور‌های مختلف منطقه است که یکی از آثار آن نیز همین ادعای ثابت شده خواهان‌های پرونده به عنوان اولیای دم شهدای ایرانی مبارزه با تررویسم است که جهت دفاع از جان و مال مردم بی‌گناه و بی‌دفاع منطقه در میدان جنگ نیابتی آمریکا با گروه‌های تروریستی حاضر شده‌اند و در قالب مبارزه با تروریسم جان خود را تقدیم کرده‌اند. مجدداً تأکید می‌کنم اگر حمایت‌های همه جانبه و ثابت شده دولت آمریکا از گروه‌های تروریستی نبود، این گروه‌ها تا این حد در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق قدرت جولان نظامی و اقدامات مخرب نداشتند.

پیشوا وکیل دادگستری ادامه داد: اقدامات مؤثر آمریکا در تأمین مالی اطلاعاتی، تسلیحاتی، آموزشی و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی (جبهه النصره، داعش، الاحرار الشام و...) و همچنین ماده (۱) قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۴ به صراحت مسئولیت دولت آمریکا در جرایم تروریستی را به رسمیت شناخته است.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه دادگاه، فاطمه آقاجانی همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی با حضور در جایگاه گفت: رشد تروریسم و افراط‌گرایی مذهبی و قومی در منطقه خاورمیانه در طول سال‌های اخیر جزء راهبرد‌های دولت آمریکا وهم پیمانان غربی و منطقه‌ای آن بوده است، این سیاست نظم و ثبات سیاسی اجتماعی و پیشرفت اقتصادی کشور‌های منطقه و حتی جهان را به شدت تحت تأثیر قرارداده است. وهابیت و سلفی‌گری به‌عنوان نوعی ایدئولوژی مذهبی افراطی که خاستگاه آن سیاست‌های استعماری روباه پیر، انگلستان است، منبع عمده گسترش تروریسم و تنش‌های مذهبی بوده و این ایدئولوژی به واسطه آشفتگی کلی منطقه‌ای و برخی ملاحظات سیاسی بازیگران ذی‌نفع، فضایی گسترده‌تر برای انتشار و تأثیرگذاری پیداکرد.

وی ادامه داد: تروریسم آمریکایی- غربی- عبری با بهره گیری از ابزار گروهک تروریستی تکفیری داعش به دنبال ایجاد ناامنی و جنگ در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران بودند؛ لذا با حمایت و پشتیبانی همه جانبه، گروه تروریستی داعش را به سمت مرز‌های غربی ایران حرکت دادند. داعشی‌ها بخش‌های عظیمی از عراق از جمله قسمتی از کردستان و شهر بزرگ موصل را تصرف کرده و به مرز‌های ایران نزدیک شده بودند، حضور رزمندگان ایرانی به صورت مستشاری در جبهه مقابله با داعش در درجه اول عملی پیش دستانه بود تا مانع از ورود و تجاوز آن‌ها به خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران شوند، همانگونه که در آغاز تهاجم تکفیری‌ها تا پشت مرز‌های غربی و شهر قصر شیرین آمده بودند. 

وی گفت: گروه‌های تروریستی تکفیری داعشی در اوایل فعالیت‌های تروریستی در عراق با حمایت و پشتیبانی آمریکا و غرب تا ۴۰ کیلومتری مرز ایران حد فاصل قصرشیرین و گیلانغرب در منطقه جلولا نفوذ کردند. اما حضور و تقابل مستشاری و نظامی فرامرزی جوانان مومن و شهادت طلب ایران اسلامی در عراق و سوریه، مانع از نفوذ گروه‌های تروریستی و داعش به داخل مرز‌های ایران اسلامی و انجام اقدامات و فعالیت‌های تروریستی در اقصی نقاط کشور شد.

همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی اظهار کرد: از آثار و نقش شهدای ما این بود که امنیت ملی و داخلی کشورمان را تضمین کردند، امنیتی که در گرو امنیت منطقه غرب آسیا و همسایگان ما است؛ یعنی اگر فعالیت‌های گروه‌های تروریستی تکفیری و داعشی در اطراف مرز‌های ما ماندگار می‌شد؛ ما باید همان جا، آن ناامنی را از بین می‌بردیم، جانفشانی شهدای مدافع حرم نگذاشت کشور عزیزمان دستخوش ناامنی شود، و نا امنی به به داخل مرز‌های ما سرازیر شود؛ در ادامه رزمندگان مدافع حرم با دعوت رسمی دولت‌های عراق و سوریه به کمک آن‌ها رفتند؛ دشمن را آن جا متوقف، زمین گیر و نابود کردند و نگذاشتند در منطقه حساس غرب آسیا قدرت بگیرند، در این کارزار مقدس، رزمندگان و مستشاران مظلوم و مقتدر ایرانی با سلاح و اطلاعات تقدیمی آمریکا به گروه‌های تروریستی تکفیری به شهادت رسیدند. 

وی ادامه داد: این پدیده شوم آمریکایی-انگلیسی، ضمن حاکم کردن فضای غیراسلامی و غیر انسانی، موجب رشد تعصب‌های مذهبی در بیش از یک دهه در کشور‌های اسلامی در بین جوانان ناآگاه گردید؛ هنوز آثار این تفکرات تکفیری در برخی کشور‌های منطقه بروز و ظهور داشته و نتیجه‌ی آن به خاک و خون کشیده شدن مردم بی گناه و مومن در کوچه، خیابان، جاده‌ها و مساجد و اماکن مذهبی می‌باشد.

همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی ادامه داد: به رغم برچیدن بساط حکومت داعش توسط نیرو‌های مسلح کشور‌های سوریه و عراق با کمک مستشاری رزمندگان ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران مهاجر و مجاهدان مخلص ضد تروریست او؛ هنوز جنایات بقایای گروه‌های تکفیری در سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، برخی کشور‌های آفریقایی و حتی گاهی با عرض اندام مزدوران خبیث آن‌ها در ایران اسلامی مانند وقوع جنایت حمله به رژه نیرو‌های مسلح در اهواز، مجلس شورای اسلامی، مرقد مطهر حضرت امام (ره)، حمله به زائران مظلوم امام هشتم علیه السلام و زائران حضرت احمدابن موسی شاهچراغ (ع) و حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان و به خاک و خون کشیدن صد‌ها زن و مرد و کودک بیگناه، ادامه دارد. این اقدامات تروریستی در اقصی نقاط جهان و علی الخصوص ایران اسلامی، توسط بازماندگان گروه تروریستی تکفیری و داعش انجام می‌گردد، که توسط آمریکایی‌ها در مکان‌هایی نامعلوم در همجوار پایگاه‌های امریکا در بخش اشغالی سوریه و عراق، پنهان شده اند تا در مواقع لازم از آن‌ها بهره برداری کنند؛ این موضوع توسط رسانه‌های مختلف مورد تایید و اذعان قرار گرفته‌اند.

آقاجانی افزود: در پی فروپاشی سریع داعش در عراق و سوریه، آمریکا چاره‌ای جز حمایت از فرماندهان اصلی این گروه و انتقال آنان به محلی نامعلوم نیافت، محلی که در آینده با از سرگیری عملیات خونین این گروه‌های تکفیری در اقصی نقاط مختلف جهان، مشخص خواهد شد. این اقدام آمریکایی‌ها در حفظ بازماندگان گروه‌های تروریستی و هدایت و راهبری آن‌ها در انجام عملیات‌های تروریستی در نقاط مختلف جهان، ماهیت متخلفانه بین المللی در حمایت و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی دارد و موجبات مسئولیت بین المللی آن‌ها در محاکم و مراجع ذیصلاح بین المللی می‌شود. 

وی ادامه داد: شهید محمد رضا یعقوبی یکی از رزمندگان داوطلب برای مبارزه با افکار التقاطی و تکفیری تروریست‌های دست نشانده آمریکا در یک فرایند قانونی، به صورت مستشاری به سوریه اعزام شد. شهید یعقوبی برای جلوگیری از تخریب اماکن مسکونی، شهر‌ها و روستاها، مراکز فرهنگی، اقتصادی و کشاورزی که محل معاش مردم مظلوم سوریه و عراق بود، همچنین نجات و آزادی انسان‌های دربند به خصوص کودکان، زنان ایزدی و مسیحی که تکفیری‌ها در یک اقدام تحقیرآمیز و جنایتکارانه آن‌ها را همانند دولت‌های قرون وسطایی حاکم بر آمریکا و غرب در بازار و در مقابل چشمان و رصد اطلاعاتی و تصویری آمریکا و هم پیمانان آن‌ها به عنوان برده تحقیر و به فروش می‌رساندند، مبارزه و به شهادت رسید.

همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی اظهارکرد: شهید ما جز برای رضای خدای متعال و اقتداء به سرور و سالار شهیدان (ع) پای در این میدان هجرت و مجاهدت نگذاشت؛ هیچ چشم داشت مادی در این هجرت الهی برای خود قائل نبود؛ فقدان او هرگز برای ما قابل جبران و جایگزینی نیست؛ لحظه‌ای نبوده است که او را فراموش کنیم. خدمات و نیکی‌های او از یاد نمی‌رود، همواره جای خالی او را در کنار خود احساس می‌کنیم، فرزندان او هر روزی را که به شب می‌رسانند؛ به همان میزان به اندوه از دست دادن پدر شهیدشان افزوده می‌شود، هرگاه بستگان، همسایه‌ها و همکاران او را می‌بینیم آن‌ها نیز از این اندوه متأثر و به هر مناسبتی او را یاد کرده و احساس درد و رنج از نبودن او را ابراز می‌دارند. 

وی ادامه داد: کدام دادگاه و مرجع بین المللی می‌تواند مسببان این همه جنایات، تخریب، تحقیر بشریت و توسعه افکار تکفیری را که موجب گمراهی، اختلاف، تعصب جاهلی و در نتیجه بروز اختلاف بین جوامع اسلامی شد و جنایاتی مانند آن چه که در عرایضم اشاره کردم را محاکمه و عدالت الهی را درمورد آن‌ها اجرا کند؟ با این وجود دادگاه حاضر که برای محکومیت نماد جاهلیت قرن بیستم، دولت تروریست پرور آمریکا به جبران خسارات مادی و معنوی عزیزان ما تشکیل شده است؛ با محکوم شدن خالقان تروریسم دولتی در قرن حاضر نمی‌توان این خسارت عظمای معنوی و مادی را جبران کرد؛ بلکه ما با این دادگاه می‌خواهیم در صفحه تاریخ، جنایات آمریکا و دولت‌های غرب وحشی را مستند و به آیندگان یادآوری کنیم. این دادگاه محترم تنها می‌تواند، بهانه‌ای برای تسکین اندوه و آلام عمیق ابدی ما باشد؛ لذا انتظار داریم حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست آمریکا صادر و صفحه‌ای از هزاران برگ جنایت آمریکا را در تاریخ ماندگار کند. 

در ادامه جلسه دادگاه عیوض شهابی از رزمندگان مدافعان حرم در این دادگاه با بیان اینکه آمریکا گردندگان داعش در منطقه بودند، اظهار کرد: آمریکا از داعش پشتیبان مالی، آموزشی و تجهیزاتی می‌کرد و اگر آن‌ها در سوریه و عراق نبودند قطعا نیرو‌های مقاومت زودتر داعش را شکست می‌دادند.

شهابی با تاکید بر اینکه در عملیات‌های مختلفی در سوریه و عراق حضور داشتم، گفت: در یکی از عملیات‌ها که داعشی‌ها در محاصره بودند به عینه دیدم که هواپیما‌ها و خودرو‌های سنگین آمریکایی‌ها به آن‌ها تجهیزات رسانده و فرماندهان آن‌ها را به وسیله هواپیما نجات می‌دادند.

این رزمنده مدافع حرم گفت: در بعضی از عملیات‌ها، هواپیما‌های شناسایی آمریکا بالای سر ما بودند و تمام عملیات‌ها را رصد و اطلاعات را در اختیار داعشی‌ها قرار می‌دادند.

وی با اشاره به بخشی از جنایات داعشی‌ها افزود: بریدن سر اسیران، پاره کردن شکم زن‌های باردار، تجاوز به زنان و دختران، بستن تله‌های انفجاری به سر اسرا و ... از جمله جنایات داعشی‌ها بوده است.

شهابی خاطرنشان کرد: داعش یک تهدید جهانی بود و ما نه به مسلمانان بلکه به بشیرت کمک کردیم.

این‌رزمنده مدافع حرم گفت: از اوایل انقلاب تا کنون هر کجا آمریکایی حضور پیدا کرد و ما بودیم، توانستیم آن‌ها را شکست دهیم و امروز از دادگاه خواستارم آمریکا که حامی اصلی داعش بوده را به اشد مجازات برساند.

در ادامه جلسه دادگاه، رفیعی یکی دیگر از مطلعین پرونده گفت: تشکر می‌کنم این فرصت را در اختیار من قرار دادید که از برادران شهیدمان دفاع کنیم. داعش با حمایت آمریکای جنایاتکار بعد از موفقیت نسبی خود به سمت مرز‌های ما آمد. این امر در اسناد وجود دارد.

وی افزود: داعش به قصد تصرف ایران عزیز آمده بود تا بتواند دولت نانوشته خود را تأسیس کند. نیروی قدس ماموریت داشت تا از این تجاوز جلوگیری کند و این شر را دفع کند. ما قانونی رفتیم. اکنون این سوال را مطرح کنید که چرا ایران رفت و چرا آمریکا آمد؟.

رفیعی تصریح کرد: ما به درخواست ملت و دولت عراق و ملت و دولت سوریه رفتیم، آمریکا به درخواست چه کسی به عراق و سوریه آمده بود؟.

وی با تاکید بر اینکه ما قانونا و شرعا وارد سوریه و عراق شدیم، گفت: من بار‌ها از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی شنیده‌ام که "من به کمک شما آمده‌ام"؛ او به قصد مداخله نرفته بود بلکه به قصد کمک رفته بود.

رفیعی بیان کرد: ترامپ ریاست وقت جمهوری آمریکا گفت که دستور ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را داده است. دیگر نیازی به سند در این رابطه وجود ندارد.

وی ادامه داد: سر شهید همدانی را بردیدند و پیکرش را به ما ندادند و ما در عملیات دیگر پیکر او را برگرداندیم. او یک جوان ۲۹ ساله بود که آروز‌های زیادی در سر داشت. آرزو‌های این جوان بر دل این پدر باقی مانده (پدر شهید در دادگاه حضور داشت)، ما از دادگاه می‌خواهیم تنبیه آمریکا که بخشی از آروز‌های این شهید بود را برآورده سازید.

رفیعی گفت: ما شاهد آواره شدن کودکان و زنان بودیم. پس از آزادی شهر‌ها شاهد اشتیاق کودکان بودیم، اما دیگر مدرسه‌ای وجود نداشت بلکه چاله‌های بمب‌ها و خمپاره‌ها باقی مانده بود. ما نگران بشریت، انسانیت، مسیحیت و برادران اهل تسنن هستیم و ما فدائیان تمام این‌ها شدیم. برای حفظ بشریت و برای حفظ انسانیت و بشریت خواستار اشد مجازات برای آمریکا هستیم.

در ادامه جلسه دادگاه، مریم رضایی همسر شهید مدافع حرم علی اکبر عربی گفت: در اثر ظهور گروه‌های تروریستی و تکفیری مورد حمایت آمریکا علاوه بر تهدید امنیت مردم و کشور عزیز ما ایران، بالاترین سطح از ناامنی، جنایت، تخریب، تجاوز و نسل کشی در منطقه غرب آسیا ایجاد شده بود؛ در این ایام برای جلوگیری از نفوذ و تجاوز داعش و گروه‌های تکفیری به داخل کشور عزیزمان که از مرز‌های غربی تا منطقه جلولا عراق در حد فاصل قصر شیرین و گیلانغرب نفوذ کرده و مستقر بودند و دست به انجام عملیات‌های تروریستی در اقصی نقاط کشور عزیزمان می‌زدند، همچنین بخش عمده‌ای از شهر‌ها و روستا‌های عراق و سوریه را تصرف کرده بودند؛ مجاهدان مهاجر و ضد تروریسم ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با دعوت مستشاری و درخواست رسمی دولت‌های عراق و سوریه برای مبارزه با مزدوران نیابتی و تروریست‌های تحت امر آمریکا اعزام و به جهاد برخاستند، گروهک تروریستی مذکور را مجبور به عقب نشینی از پشت مرز‌های غرب کشورمان کردند، سپس به دور کردن این حرامیان از اطراف عتبات مقدس و به کمک نیرو‌های مردمی و ارتش عراق و سوریه شتافتند. 

وی ادامه داد: بر اساس مستندات تقدیمی در دادخواست، ماهیت گروه تروریستی تکفیری داعش در غرب آسیا، کاملا آمریکایی- صهیونیستی است که با هدف ایجاد حیات خلوت برای بقای سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی و تقابل نیابتی با انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، در جغرافیای مقاومت توسط آمریکا و غرب ایجاد شده است. 

رضایی همسر شهید مدافع حرم علی اکبر عربی افزود: تفکرات التقاطی و افراطی گروهک تروریستی تکفیری داعش، جایی در جهان اسلام ندارد و خلق این پدیده شوم در جغرافیای اسلامی مقاومت، سناریویی آمریکایی ـ صهیونیستی بود تا با ایجاد تفرقه و تشکیک در جهان اسلام، باعث ایجاد واگرایی و تقابل حکومت‌های اسلامی در جهان اسلام شوند و بستری را فراهم کنند تا رژیم غاصب صهیونیستی، بتواند پایه‌های حکومت جعلی خود را تقویت و ماهیت و هویت از دست رفته خود را ترمیم کند. 

وی ادامه داد: در این راستا، دولت آمریکا با طرح صلح ابراهیم در منطقه خاورمیانه و در برهه‌ای که در قالب ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش، حضور نظامی و امنیتی خود را در منطقه خاورمیانه توسعه داده بود، با درگیر کردن جبهه مقاومت با داعش در عراق و سوریه، چارچوب امنیتی جدیدی از رابطه بین دول عربی همسو با رژیم غاصب صهیونیستی در قالب توافق صلح اعراب و اسرائیل طرح ریزی نمود؛ لذا در قالب ائتلاف آمریکایی، اقدام به ارسال سلاح و تجهیزات نظامی برای گروه‌های تروریستی و داعش در مقابله با جبهه مقاومت می‌کرد. با تجهیز این گروه‌های تروریستی، شاهد پیچیدگی اوضاع در میدان‌های نبرد بودیم و گروه تروریستی مذکور با بهره گیری از تجهیزات و تسلیحات پیشرفته آمریکایی و صهیونیستی، تلفات قابل توجهی را به رزمندگان ضد تروریسم جبهه مقاومت وارد کردند. 

وی گفت: ماهیت صهیونیستی- آمریکایی گروه تروریستی داعش زمانی نمایان‌تر شد که مجروحان و زخمی‌های داعشی در بیمارستان‌ها و مراکز درمان رژیم اشغالگر تحت درمان قرار می‌گرفتند. شبکه تلویزیونی العالم در روز دهم تیرماه ۱۳۹۴ در گزارشی نشان داد، که مجروحان داعشی در بیمارستان‌های اسرائیل درمان و بستری می‌شوند. آمار مجروحان داعشی و تکفیری تحت درمان‌ها در مراکز درمانی رژیم صهیونیستی حداقل ۱۶۷۴ نفر اعلام شده است. این گزارش‌ها در رسانه‌های صهیونیستی، چون جروزالم (اورشلیم) پست، تایمز اسرائیل و هاآرتص نیز منعکس شده است.

به گفته وی؛ این گزارش‌ها سند تاییدی بر همراهی رژیم غاصب صهیونیستی با گروهک‌های تروریستی تکفیری و داعش ایجاد شده توسط آمریکا در جنگ با جبهه مقاومت است و به نوعی اثبات کننده ماهیت صهیونیستی- آمریکایی این گروهک‌های تروریستی می‌باشد؛ اسناد فوق الذکر، تاییدی بر ارتباط آشکار و پنهان گروه‌های تروریستی و تکفیری مذکور با رژیم غاصب صهیونیستی و دولت مستکبر آمریکا می‌باشد، فلذا موجبات مسئولیت بین المللی آن‌ها را در حمایت و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی ایجاب می‌کند و می‌بایست در برابر آسیب دیدگان و زیاندیدگان عملیات‌های تروریستی تکفیری داعش در ایران، عراق، سوریه، افغانستان و دیگر نقاط جهان پاسخگو باشند و ملزم به جبران خسارات مادی، معنوی و تنبیهی شوند. 

رضایی همسر شهید مدافع حرم علی اکبر عربی اظهار کرد: در برهه زمانی فعلی و در اثنای جنگ حماس و رژیم غاصب، شاهد آن هستیم که با فضاسازی رسانه‌ای و حمایت همه جانبه آمریکا و غرب، جای جلاد و شهید در تحولات امنیتی مذکور عوض شده است و بعد از عملیات دفاعی گرو‌های مقاومت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که در قالب و چارچوب حق مشروع مقاومت در برابر اشغالگر انجام و مورد تایید اصول و مقررات حقوق بین الملل موضوعه است، رژیم غاصب صهیونیستی و ایادی غربی و عربی او، مبارزان فلسطینی را با گروه‌های تروریستی تکفیری مقایسه می‌کنند، اما کذب بودن این ادعا، زمانی نمودار می‌شود که گروه تروریستی داعش، علیه مبارزان حماس اعلان جنگ کرده و آن‌ها را تروریست می‌خواند، این اقدام سند تایید دیگری بر ماهیت صهیونیستی- آمریکایی گروهک تروریستی داعش می‌باشد و آمریکا و ائتلاف همسوی عربی- غربی و عبری او می‌بایست به دلیل ایجاد، پشتیبانی و حمایت از گروه‌های تروریستی تکفیری و داعش، مورد تعقیب و پیگرد حقوقی و کیفری قرار گیرند و نسبت به کلیه اقدامات، فعالیت‌ها و عملیات‌های تروریستی انجام شده توسط این گروه‌ها در اقصی نقاط جهان و علی الخصوص در خاک مقدس ایران اسلامی، مسئولیت حقوقی و کیفری دارند و می‌بایست پاسخگو باشند. 

وی افزود: هیچ برآورد مادی و مالی، نمی‌تواند ارزش اقدام سردار شهید سلیمانی و یاران مظلوم او و شهدای مجاهد ما را در دور کردن این حرامیان و یزیدیان زمان از مرز‌های ایران اسلامی و برچیدن بساط جنایت تروریست‌های امریکایی- صهیونیستی از جغرافیای مقاومت را تقویم و ارزش گذاری کند؛ این جلسه و دادگاه محترم تنها بهانه‌ای برای تسکین اندوه و آلام عمیق مستمر ما است. انتظار ما این است جناب عالی حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست پرور آمریکا و ایادی صهیونیستی او صادر فرمائید، تا ان شاءلله سندی از هزاران برگ جنایت آمریکا در تاریخ ماندگار شود.

در ادامه جلسه دادگاه، صادق اشک تلخ از دیگر شاهدان حاضر در دادگاه با بیان اینکه از اولین روز‌های ظهور و بروز تکفیری‌ها تا بعد از شهادت حاج قاسم در میدان مقابله با داعشی‌ها حضور داشتیم، اظهار کرد: آمریکایی نقش مستقیمی در حمایت از داعش داشتند. 

وی گفت: در یکی از عملیات‌ها داعشی‌ها در حال شکست بودند، اما جنگنده‌های آمریکایی آمدند و مانع شکست آن‌ها شدند. 

این رزمنده مدافع حرم افزود: آمریکایی‌ها در تجهیز، آموزش، هدایت و پشتیبانی نقش مستقیمی از داعش داشتند تا مانع انهدام باقی مانده داعشی‌ها شوند. 

اشک‌تلخ خاطرنشان کرد: این مدعیان حقوق بشر با تربیت داعشی به دنبال اسلام هراسی بودند؛ داعشی‌ها مردم را تهدید می‌کردند که اگر با آن‌ها همکاری نکنند زنانشان را به کنیزی می‌بردند. 

وی با بیان اینکه داعشی‌ها در تدمر با پُتک قبرستان را تخریب کردند، گفت: در مقابل حاج قاسم که به حق از تربیت اسلام ناب محمدی بود، پس از آزادی بوکمال قرارگاه مردم یاری تشکیل داد تا به مردم و زنان رسیدگی شود.

در ادامه جلسه دادگاه، مهدی زاده اکبر فرزند شهید علی زاده اکبر در جایگاه قرار گرفت و گفت: شیطان بزرگ بعد از خیزش‌های اسلامی و ناکامی خود و دست نشاندگانش در مقابله با حرکت‌های مردمی با مبانی دست به طراحی و ایجاد گروه‌های تروریستی خطرناک مانند القاعده، داعش، النصره، تحریرالشام زد. آن‌ها را آموزش، تسلیح و برای ایجاد ناامنی و کشتار مردم بی‌گناه در منطقه به خصوص در ایران، عراق و سوریه به کارگیری کرده است. این موضوع ادعا نیست؛ بلکه مقامات آمریکا، مکرر به آن اعتراف کرده‌اند؛ این اعترافات صریح نشانگر برنامه نظام‌مند و راهبردی دولت آمریکا در حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه و جهان است؛ به برخی از آن موارد که مستندات آن در دادخواست آمده است اشاره می‌کنم.

این فرزند شهید گفت: آمریکا از سال ۲۰۱۱ سوریه را به عنوان اردوگاه آموزشی جدیدی برای گروه‌های تروریستی (داعش، القاعده، النصره و...) انتخاب کرده بود. باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا در تاریخ ۲۶ ژوئن ۲۰۱۴، برای آموزش نیرو‌های اپوزیسیون سوریه یعنی همین تروریست‌هایی که ده‌ها شهر سوریه را تصرف و هزاران نفر از مردم مظلوم آنجا را آواره، به قتل رسانده و زخمی کرده‌اند، از کنگره پانصد میلیون دلار درخواست کرد، تا تروریست‌های دست پرورده خود را با ا نام اپوزیسیون سوریه، تجهیز کرده و آموزش دهد. هدف از این اقدام آموزش ۱۵ هزار تروریست شورشی از دیگر کشور‌ها بود تا بتوانند به سوریه بازگشته و با دولت قانونی و مردم مقاوم سوریه که تنها جرمشان ایستادگی در مقابل رژیم جنایتکار صهیونیستی و اتحاد با جبهه مقاومت در منطقه بود، مقابله کنند.

وی گفت: در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۱۳ خبرگزاری ایندیپندنت گزارش داد که اوباما می‌گوید نخستین گروه از شورشیان ضداسد توسط سازمان سیا آموزش دیدند. این امر دقیقاً گویای حمایت مستقیم دولت آمریکا از این تروریست‌ها است.

این فرزند شهید با اشاره‌ای به اعتراف و اظهارات جان کری، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در به وجود آمدن گروه جنایت‌کار و تکفیری داعش، گفت: نیویورک تایمز در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۶ گوشه‌هایی از سخنان تبادل شده بین وزیر امور خارجه ایالات متحده جان کری و مخالفین دولت سوریه را پخش کرد. این سخنان در ۲۲ ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل صورت می‌گرفت صدای او در حالی شنیده می‌شد که اظهار تأسف می‌کرد که کنگره آمریکا حاضر نیست نیرو‌هایی برای سرنگونی دولت عرب سوریه به آنجا بفرستد و به مخالفین گوش زد می‌کرد تا از نیرو‌های نظامی دیگری به جهت پیش برد کار‌های قدرت گرفتن خود بهره بگیرند.

وی افزود: گوشه‌های منتخب این گفتگو‌ها از سوی نیویورک تایمز این تصور را ایجاد می‌کرد که وزارت امور خارجه آمریکا دیگر قادر به حمایت از ائتلاف ملی نیرو‌های مخالف سوریه یعنی همان تروریست‌های تحت امر آمریکا نیست و از آن‌ها می‌خواهد تا به دنبال حامیان دیگری باشند. در فایل صوتی کامل مصاحبه، می‌توان صدای وزیر امور خارجه آمریکا را شنید که تأیید می‌کند هدف استراتژیک جنگی که از سال ۲۰۱۱ توسط دولت اوباما علیه جمهوری عرب سوریه آغاز کرد در جهت سرنگونی رژیم این کشور بود.

به گفته وی، دولت اوباما امیدوار بود تا داعش توان سرنگونی جمهوری عرب سوریه را به عنوان یک نیروی نیابتی به جای نیرو‌های ایالات متحده داشته باشد. دولت اوباما داعش را مجهز به سلاح کرد تا جمهوری عرب سوریه را سرنگون سازد و افزود حمایت آمریکا از داعش بسیاری از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض می‌کند و خود جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود. حمایت‌های تمام قد دولت تروریست آمریکا و مقامات جنایتکار آن از داعش و اقدامات تروریستی به استناد منابع موجود محرز و مسلم است.

این فرزند شهید بیان کرد: تولسی گابارد، عضو مجلس نمایندگان آمریکا در صفحه توئیتر خود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را فردی دانست که از القاعده پشتیبانی می‌کند. مسئول کنسولی پیشین آمریکا در جده عربستان مایکل اسپرینگمن به مناسبت سالروز حملات ۱۱ سپتامبر در بخشی از خاطرات خود از ارتباط دستگاه دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا (سیا) با افراط گرایان را در گفتگو با ایرنا بازگو کرد و گفت دستگاه‌های امنیتی آمریکا، افراط گرایان وابسته به القاعده را در عربستان جذب کردند و زمینه ساز حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا شدند. این صرفاً بخشی از اعترافات این عضو ارشد کنسولگری آمریکا در جده عربستان است که در دوران اشتغال ایشان در وزارت امور خارجه آمریکا اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: مکرر اعتراف ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به این موضوع که در بسیاری از رسانه‌های جهان منعکس شده است در خطاب به رقیب خود هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا و کاندیدای ریاست جمهوری ۲۰۱۶ چنین می‌گوید: شما با حمایت از اپوزیسیون سوریه موجب ظهور گسترش گروه‌های تروریستی شدید، که منتسب به القاعده و گروه‌های تروریستی جبهه النصره داعش، الاحرار الشام و... هستند و توانستند با جذب اسلحه و پول و سرباز در سوریه از مرز عبور کرده وارد عراق شوند و کنترل برخی مناطق و شهر‌های این کشور را به دست بگیرند. گروه‌های تروریستی ادعای دولت اسلامی (خلافت) کرد و در تمام جهان به خصوص عراق، سوریه اروپا دست به جنایات وحشتناکی زدند و ما اجازه دادیم گروه‌های تروریستی رشد کرده و شدت بگیرند.

به گفته وی، همچنین در سال ۱۴۰۲ کندی از حزب دمکرات که قصد کاندیداتوری در ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری را دارد در جمع طرفدارانش اذعان کرد که داعش توسط دولت وقت آمریکا برای پیش برد اهداف این دولت ایجاد شده است. این همان چیزی است که در ایمیل‌های هیلاری کلینتون نیز آمده است.

فرزند شهید زاده‌اکبر گفت: فرصت نیست تا مستندات دیگری را از طراحی و مدیریت گروه‌های تروریستی توسط آمریکا در منطقه بیان کنم، اما همان گونه که می‌دانید رزمندگان مجاهد و ضد تروریسم ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی جهت جلوگیری از نفوذ و تجاوز گروهک تروریستی تکفیری داعش به داخل کشور ایران از سمت مرز‌های غربی در منطقه جلولا عراق حد فاصل مرزی قصر شیرین و گیلان غرب اعزام و جهاد کردند و موجب عقب نشینی آن‌ها از مرز‌های کشورمان شدند. این گروه‌های تروریستی به خصوص داعشیان جنایت‌کار تلاش داشتند با نفوذ و انجام عملیات‌های تروریستی در اقصی نقاط کشور، امنیت ایران و مردم ما را به خطر بیندازند.

وی عنوان کرد: همچنین برابر دعوت و درخواست رسمی دولت‌های عراق و سوریه برای مبارزه با این مزدوران آمریکایی که برجسته‌ترین آن گروهک تکفیری داعش بود و با حمایت آمریکا بخش اعظم سرزمین عراق و سوریه را تصرف کرده بودند اعزام و به جهاد برخاستند. شهید اکبرزاده یکی از این رزمندگان مهاجر مجاهد ضد تروریسم ایرانی بود که در یک فرآیند قانونی به صورت مستشاری به سوریه اعزام و در آنجا در خط مقدم مقابله با تروریست‌های آمریکایی به دست اشقیای عصر حاضر به شهادت رسید.

وی گفت: هیچ چیز در این جهان نمی‌تواند فقدان پدر عزیز ما را جبران کند. سازمان‌های بین المللی نیز تحت تسلط قدرت‌های استکباری هستند و نمی‌توانند عدالت را در مورد جنایات جنگی آمریکا و هم پیمانان او جاری کنند؛ این دادخواست حقوقی و محکومیت آمریکا تنها می‌تواند، بخش بسیار کمی از آلام و خسارات مادی و معنوی ما را جبران کند؛ لذا از جنابعالی و مرجع محترم قضایی درخواست داریم حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست آمریکا صادر کنید.

در ادامه بهرامی، وکیل خانواده شهدای مدافع حرم در جایگاه قرار گرفت و گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای وظایف بین‌المللی و همچنین داخلی خود بنا به درخواست رسمی و دعوت کشور‌های مورد تهاجم داعش و گروه‌های تروریستی تکفیری سوریه و عراق برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و نفوذ آن به خاک جمهوری اسلامی ایران در آنجا حضور یافته است و تحت فرماندهی واحد کشور‌های مذکور با رعایت کلیه قوانین و مقررات حاکم بر حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های مربوطه که در این خصوص وجود دارد و مهمتر از همه با رعایت قوانین کشور‌های میزبان و درگیر پدیده تروریسم و در راستای منافع، قانونی در دفاع از حقوق بشر و مردم مظلوم و آواره این کشور‌ها نیروی نظامی مستشاری اعزام کرده است.

وی افزود: متأسفانه دولت آمریکا باعث تسهیل اقدامات گروه‌های تروریستی در منطقه شده‌اند که به شرح پیوست در دادخواست تقدیم شده؛ لذا نظر به صلاحیت قانونی دادگاه که در جلسه به آن پرداخته شد نظر ریاست دادگاه را به شرح دادخواست جلب می‌کنم که به صورت مبسوط، مستند و مستدل به شرح قصور و تقصیرات خواندگان و همچنین علل آن در برقراری رابطه علت و معلولی در باب استقرار مسئولیت مدنی و نقض دیگر قوانین داخلی و خارجی توسط دولت آمریکا و مقامات و مسئولین و نهاد‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی آن به علت حمایت از اقدامات گروه‌های تروریستی در حق خواهان پرونده مرتکب شده‌اند لذا به شرح مراتب ذیل و به استناد موارد نقض شده قانونی داخلی و بین‌المللی محکومیت تضامنی خواندگان نسبت به موکلین به تشخیص و نظر آن مرجع عالی از محضر دادگاه محترم مورد استدعاست.

این وکیل دادگستری ادامه داد: حسب گزارش، مدارک و مستندات موجود که در سابقه دادخواست پیوست موجود است، شهدای ایرانی که به عنوان مستشار و در راستای دعوت رسمی دولت‌های سوریه و عراق برای مبارزه با تروریسم منطقه‌ای و بین‌المللی و دفاع از جان و مال مردم این کشور‌ها و در راستای کمک به مردم بی‌دفاع و مظلوم آن سرزمین‌ها بدون هیچ چشم داشتی در قالب دفاع مشروع و با رعایت قوانین بین‌المللی از جمله ماده (۵۱) منشور ملل متحد به محل‌های مذکور اعزام شده‌اند، ولی متأسفانه حمایت‌های اطلاعاتی، مادی، معنوی لجستیکی مستقیم و غیرمستقیم دولت آمریکا از گروه‌های تروریستی موجب شد مظلومانه توسط گروه‌های تروریستی به بدترین وجه شهید، مثله و قطعه قطعه شوند، حتی بعد از چند سال پیکر مطهر برخی از این شهیدان پیدا نشده و به آغوش خانواده آنان برنگشته است. مدارک و مستندات این اقدامات قانونی و مستشاری در پیوست و ضمائم تقدیم می‌شود. علت و نحوه شهادت هر یک از این قربانیان تروریسم که به تفکیک به استناد مستندات خاصه آن در ادامه دادخواست به دادگاه به تفکیک منطبق با ادله موجود تقدیم شده است؛ دقیقاً مسئولیت گروه‌های تروریستی و حامیان آن از جمله دولت آمریکا را به اثبات می‌رساند.

وی افزود: دولت آمریکا قطعاً در تشکیل، تقویت و پشتیبانی از اقدامات تروریستی گروه‌های تروریستی نقش مستقیم و مؤثری را بازی می‌کند و یقیناً اگر حمایت‌های آمریکا در تمامی ابعاد نبود، عملاً گروه‌های تروریستی شکل نمی‌گرفتند و از نظر زمانی به این حد نمی‌توانستد مقاومت کنند. همچنین اقدامات تروریستی این گروه‌ها تا این حد مخرب و ویرانگر نمی‌بود، البته آنچه اینجا مهم است این نکته است که حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی جبهه النصره، داعش، الأحرار الشام و.. بنا به یکسری اصول و مفروضات و استراتژی‌های تعیین شده کوتاه مدت، میان مدت، بلندمدت برای تأمین منافع نامشروع آمریکا در غرب آسیا شکل گرفته است که در شرح دادخواست تقدیمی به دادگاه به عنوان مرجع صلاحیت دار قانونی به صورت مَبْسُوط پرداخته شده است؛ جهت اثبات نقش آمریکا در جنایات گروه‌های تروریستی در دادخواست تقدیمی علاوه بر اسناد رسمی و منتشر شده که بخشی از آن‌ها رسانه‌ای شده است، به برخی از اسناد نیز اشاره شده است که هنوز آن چنان در رسانه‌های جمعی در دسترس عموم نبوده و به علت سانسور شدید دولت آمریکا در رسانه‌ها در دسترس نیست؛ در حد امکان تقدیم می‌شود.

بهرامی بیان کرد: اقدامات عملی دولت آمریکا در حمایت از گروه‌های تروریستی فوق الذکر نه تنها علیه صلح و امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای بوده است بلکه باعث کشته شدن مستشاران ایرانی و آلام و رنج‌های خانواده‌های آن‌ها یعنی اولیاء دم خواهان شده است که به گوشه‌ای از آلام، درد‌ها و رنج‌های ناشی از آن اشاره شد و امید است دادگاه این امر را مورد نظر قرار دهد.

این وکیل دادگستری بیان کرد: با توجه به ماهیت دعاوی مطروحه نه تنها مسئولیت متوجه دولت‌های کنونی و سابق آمریکاست، بلکه متوجه دیگر افراد حقیقی و حقوقی خواندگان نیز است؛ به عنوان مثال وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی تولید تجهیزات ادوات جنگی و دیگر نهاد‌های وابسته به دولت آمریکا، اشخاص حقیقی با نوعی هم افزایی در جهت تجهیز گروه‌های تروریستی که مرتکب چنین اقداماتی شده‌اند این گروه نه تنها در اقدام دولت آمریکا مشارکت داشته‌اند بلکه این مشارکت به عنوان یک منبع درآمد از سوی دولت آمریکا برای ایشان به رسمیت شناخته شده است لذا در این باره می‌توان به برخی از آن‌ها از جمله وزارت امور خارجه آمریکا، وزارت خزانه‌داری آمریکا، شرکت‌های حمل و نقل کشتیرانی، آمریکا، آمریکن ایرلاین، شرکت‌های امنیتی همانند بلک واتر و ... نیز اشاره کرد.

وی گفت: با توجه به واقعیت‌های موجود و اسناد به دست آمده از گروه‌های تروریستی همانند (داعش، جبهه النصره و...) و دیگر دلایل و مستندات و منضمات که بخشی از آن‌ها در قالب این دادخواست تقدیم حضورتان شده می‌توان چنین گفت اگر حمایت‌های مادی و معنوی، اطلاعاتی، اقتصادی نظامی و لجستیکی و رسانه‌ای دولت آمریکا و نهاد‌های وابسته به آن در شکل‌دهی و رشد و تقویت تروریسم در جهان مخصوصا منطقه غرب آسیا انجام نمی‌شد شاهد چنین جنایت‌هایی در این سطح نبودیم و با توجه به مستندات محکمه پسند و غیرقابل انکاری که بدان اشاره می‌شود، مسئولیت کامل در تمامی ابعاد از جمله مسئولیت مدنی خواندگان نسبت به خواهان‌ها برقرار و محرز و مسلم است.

این وکیل دادگستری خطاب به قاضی دادگاه گفت: به استناد قوانین موضوعه محکومیت خواندگان مبنی بر پرداخت خسارات مادی و معنوی ناشی از این اقدامات تروریستی و خسارت تنبیهی موثر که بازدارنده برای تکرار رفتار‌های خلاف حقوق بین‌الملل خواندگان شود، همچنین کلیه خسارات دادرسی اعم از هزینه دادرسی حق الوکاله مورد استدعاست.

در ادامه دادگاه، قاضی حسین زاده گفت: خواندگان را ازجمله ایالات متحده امریکا را دعوت و ابلاغیه صادر کردیم و از طریق وزارت خارجه کلیه خواندگان از جلسه مطلع هستند، اما لایحه‌ای ارسال نکردند و جلسه از حیث تشریفات کاملا منطبق با موازین قانونی تشکیل شده است.

وی گفت: دادگاه حاضر نسبت به پرونده تحقیقات مفصلی انجام داده است. نکاتی که از کلیه استعلامات و جوابیه‌های آمده بر این پایه است که اولا حضور نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی به خواست و درخواست دولت مقصد یعنی عراق و سوریه بوده و منطبق با منشور سازمان ملل متحد بوده است و ایرادی بر حضور آن‌ها وارد نیست.

قاضی ضمن اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: دادگاه تلاش می‌کند حداکثر ظرف مدت چند ماه آینده رای پرونده را صادر کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها