به گزارش جام جم آنلاین البرز، محبت مصری در خصوص منابع آبی استان اظهار کرد: به دلیل اُفت مستمر سطح آب زیرزمینی که ناشی از برداشت بی رویه آب است، همچنان در مورد شرایط و وضعیت آب، نگرانیهای وجود دارد. علل این برداشت بی رویه، عمدتا ناشی از حفر چاههای غیر مجاز و اضافه برداشت از چاههای مجاز است. بخشی هم به خشکسالیهای سنوات اخیر برمیگردد.
وی افزود: در ۲۰ سال اخیر حدود ۲۱.۲۳ متر سطح آب زیرزمینی منطقه اُفت کرده است. این برداشتهای بی رویه باعث شده، معادل ۱.۵ میلیارد مترمکعب با کسری مخزن مواجه شویم.
نصری ادامه داد: برداشتهای بیرویه ممکن است به فرونشست منجر شود و آثار این فرونشست در دشت هشتگرد و قسمتی از دشت تهران-کرج مشاهده میشود. تمام دشتها در صورت عدم حفظ منابع آب زیرزمینی مستعد فرونشست هستند. یکی از تبعات اُفت آب زیرزمینی فرونشست است که میتواند به علت صنعتی بودن منطقه، در آینده علاوه بر خسارت به مراکز مسکونی، به مراکز صنعتی و مخصوصاً به خطوط انتقال لوله آسیب زیادی برساند.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از تبعات این پدیده در شرکت آب منطقهای استان با همکاری سایر نهادها برنامههای متعددی اجرا میکنیم. یکی از این برنامهها، طرح احیاء و تعادل بخشی است که مشمول انسداد چاههای غیر مجاز، جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور و ایجاد بازارهای محلی آب است.
مصری یادآور شد: شرکت آب منطقهای در حد وسع، نیروی انسانی و اعتبارات با توجه به وسعت دشت با کمبودهایی مواجه است، اما این کمبودها مانع از اجرای تکالیف قانونی نشده است. از مسئولین، برنامه و بودجه و سایر نهادهای مرتبط مثل وزارت نیرو انتظار و درخواست داریم با توجه به مهم بودن موضوع آب، در تزریق اعتبار برای این پروژهها نهایت توجه و مساعدت را داشته باشند. /ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت