به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، سیدعلیرضا اسمعیلزاده حسینی اظهار داشت: این مرکز با رویکرد مشارکت مردمی در توسعه فناوری و ترویج آخرین یافتههای علمی، برنامه کاربردی ساربانیار را که طی سالهای اخیر توسط محققین بخش علوم دامی این مرکز و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور طراحی و تولید شده است در سایت توسعه اکولوژیک شتر ساغند توسعه داده است.
وی گفت: یکی از اهداف این پلتفرم، ثبت مشخصات و به نژادی شترهای تک کوهانه کشور است که شترداران و بهرهبرداران میتواند با استفاده از این سامانه، ارزیابی شتر را در قالب ۲۳ سنجه بدنی انجام دهند و بعد از بررسی اولیه، شناسنامه ژنتیکی شتر از طریق پنل مدیریتی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور صادر میشود.
اسمعیلزاده افزود: تاکنون ۱۰۵ شناسنامه الکترونیکی شترهای تک کوهانه سایت ملی توسعه اکولوژیک ساغند صادر شده است که بنا به اذعان پرورش دهنده بخش خصوصی، میتواند نقش موثری در بهبود مدیریت پرورش شتر و برنامه های به نژادی اعم از انتخاب و حذف شتر و ارزیابی ژنتیکی داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد گفت: در این سایت بالغ بر ۵۰۰ نفر شتر در حال پرورش هستند که قرار است تمامی شترها زیر نظر محققین این مرکز ارزیابی و شناسنامه ژنتیکی آنها صادر شود.
وی افزود: این کار در قالب یک طرح تحقیقی – ترویجی با عنوان «استفاده از برنامه کابردی ساربانیار» از سال گذشته شروع شده است.
استان یزد در حوزه پرورش شتر جایگاه سوم کشور را به خود اختصاص داده و در دولت سیزدهم موفق به هوشمندسازی چرای شتر در مراتع استان و رصد بر خط گلههای شتر با سامانه ساربان یار برای اولینبار در کشور، دستیابی به دانش فنی تولید شتر گواهی شده مبتنی بر ارزیابی فنو تیپی و انتخاب ژنومی بهعنوان دستاورد برتر کشور در بخش کشاورزی و نیز ایجاد ۱۲۰۰ هکتار مرتعی دست کاشت مبتنی بر گونههای شور زیست با پرورش همزمان شتر توسط بخش خصوصی در منطقه ساغند شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت