به گزارش جام جم آنلاین البرز،مجتبی نوروزی در سمینار یک روزه دامپزشکی که به مناسبت یکصدمین سالروز تاسیس موسسه رازی با حضور اساتید و بزرگان حوزه دامپزشکی کشور در فرهنگستان علوم برگزار شد اظهار کرد: تاریخچه و قدمت ایران در حوزه دامپزشکی در جهان، به ۲۵۰۰ سال پیش باز میگردد که اولین جراحی جمجمه اسب ۲۵۰۰ سال پیش توسط ایرانیان انجام شد و باید به خود ببالیم در کشوری زندگی میکنیم که چنین قدمتی در دامپزشکی دارد و لازم است روز ۱۴ مهر را به گونهای دیگر به جهان تفهیم کنیم.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی یکی از محورهای اصلی امنیت ملی است، افزود: مقدار عرضه و کیفیت کالاهای موجود در هر کشور، کم و کیف آن را مشخص میکند و داشتن سطح بهینه از امنیت ملی مستلزم تدارک سطح بهینه از امنیت غذایی است.
وی افزود: تاریخ روابط بین کشورها نشان میدهد که کشورهای قدرتمند از مواد غذایی به عنوان حربه سیاسی در مقابل کشورهای جهان سوم بهره گرفته اند و وابستگی کشورهای کمتر توسعه یافته در این زمینه باعث ضربه پذیری این کشورها شده است که
این موضوع در شرایط تحریمی از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه امنیت غذایی با ابعاد اقتصادی و منابع انسانیِ امنیت ملی رابطه مستقیم و با ابعاد سیاسی، اجتماعی، دفاعی، نظامی، فرهنگی، علمی و فن آوری رابطه غیر مستقیم دارد، گفت: عرضه با ثبات مواد غذایی، نقش اساسی در امنیت غذایی جامعه داشته و نهایتاً میتواند پایداری و استمرار امنیت غذایی را تضمین کند.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت امنیت غذایی در کشور نشان میدهد که تهدیدها و فرصتهایی در رابطه با امنیت غذایی و ایمنی کشور، در سه مولفه دسترسی به غذا، استفاده از غذا و سلامت غذا وجود دارد که شواهد نشان میدهد مقادیر فعلی عرضه سرانه مواد غذایی با سطح مطلوبشان فاصله دارد و در راستای تعدیل و رفع نارساییها الگوی فعلی عرضه مواد غذایی در برنامههای توسعه طراحی شده است.
نوروزی ادامه داد: ما شش برنامه توسعه پنج ساله را پشت سر گذاشته و در آغاز برنامه هفتم توسعه هستیم که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، هر برنامه توسعه در بهترین حالت حدود ۳۵ درصد موفق بوده که این نقطه خطری در حوزه امنیت غذایی کشور است و وظیفه بخش تحقیقات، اجرا و ارتقاء این ۳۵ درصد است.
وی تصریح کرد: شواهد نشان میدهد که با وجود قابلیتهای تولیدی کشور، در صورت تحقق الزامات توسعه روستایی و توسعه کشاورزی از جمله افزایش عملکرد محصولات در واحد سطح و افزایش بازدهی آب و خاک و کاهش ضایعات تولیدی و اصلاح الگوی تغذیه، امکان نیل به امنیت غذایی پایدار در سطح کلان، با منابع موجود فراهم میشود.
نوروزی اضافه کرد: اعتقاد ما این است که با همین زیرساخت، همین میزان واحد تولیدی و همین آب و خاک موجود در صورت افزایش بهرهوری میتوان غذای ۳۰۰ میلیون نفر را تامین کرد.
وی افزود: دستیابی و امنیت غذایی پایدار مستلزم توسعه کشاورزی و توسعه روستایی در کشور است، تحقیقات نشان میدهد ۸۰ درصد منابع پایه تولید کشور در حیطه فعالیتهای روستاییان است و به همین دلیل امنیت غذایی و در نهایت امنیت ملی کشور از این محل در گرو بهره برداری اصولی و حفظ و احیای منابع پایه تولید است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، تامین امنیت غذایی پایدار در کشور را مستلزم داشتن استراتژی امنیت غذایی ملی، پویا و کارآمد دانست که تلفیقی از سیاست حداکثر سازی تولید و صادرات محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه ما در گذشته نزدیک وارد کننده مرغ از ترکیه بوده ایم، از ابتدای سال تا کنون بیش از ۵۷۰۰ تن گوشت مرغ از کشور صادر شده است، گفت: در سال گذشته ۱۳۷ هزار تن تخممرغ صادر شده است که ثابت میکند توان تولید در کشور وجود دارد به شرط این که به حلقههای این زنجیره و به ویژه به بخش خصوصی با تمرکز بر تشکلها توجه کنیم و راه برون رفت از مشکلات امنیت غذایی از تمرکز بر همکاری با نگاه صادرات میگذرد.
وی افزود: مطالعه تاریخ سیاسی معاصر جهان و قدرتهای آن در اقتصاد جهانی گویای این است که خطراتی که امنیت و رفاه آینده جهان را تهدید میکند، نه خطرات نظامی و تجاوز یک قدرت خارجی، بلکه بی ثباتی اقتصادی حقوقی و اجتماعی به خصوص پدیده ناامنی غذایی است.
نوروزی تصریح کرد: از میزان تولید حدود ۱۳۵ میلیون تن تولیدات بخش کشاورزی در کشور، حدود ۱۷ میلیون تن تولیدات بخش دامی است که مرهون زحمات بهداشتی دامپزشکان در ایران است.
وی ادامه داد: تولید ۱۱ میلیون تن شیر، ۲،۶ میلیون تن گوشت مرغ، یک میلیون تن گوشت قرمز، ۱،۲ میلیون تن محصولات شیلات، ۱،۲ میلیون تن تخم مرغ در حوزه تولیدات دامی است که از خدمات سازمان دامپزشکی و موسسه رازی به جمعیت دامی کشور شامل ۷۰ میلیون راس بز و گوسفند، ۵،۶ میلیون راس گاو، یک میلیارد و۷۰۰ میلیون قطعه پرنده گوشتی، ۵۰ میلیون قطعه پرنده تخم گذار در کنار زیستگاههای پرورش ماهیان سردابی، گرمابی و میگو است که باعث تولید محصولاتی سالم و بهداشتی برای جامعه شده است.
نوروزی گفت: سازمان دامپرشکی با تامین سلامت و بهداشت جمعیت دامی و تامین بهداشت و سلامت خوراک دام، فراوردههای دامی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام یکی از مهمترین ابعاد امنیت غذایی یعنی تامین پروتئین مورد نیاز کشور را پوشش داده و از این گذر گاه به امنیت ملی کشور کمک شایانی میکند.
وی ضمن تقدیر خالصانه از خدمات یک صد ساله محققین گمنام موسسه رازی، افزود: امید است موسسه رازی با استقرار کامل ضوابط و استانداردهای تولید خوب (GMP) در این موسسه، تاکید بر صادرات، تحقیق و توسعه در زمینه محصولات جدید، نوآور و نوین و ارتقاء سطح کیفی محصولات، همکاری مستمر در زمینههای پژوهشی و کاربردی و کاهش زمان پاسخگویی به نیازمندیهای سازمان دامپزشکی وارد قرن جدید فعالیت خود شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: محققین موسسه رازی از دانشمندان تراز اول دنیا هستند که باید به جهان معرفی و مطرح شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم