به گزارش جام جم آنلاین از گرگان محمود شکیبا روز پنجشنبه گفت : بیشترین قرقاول شمارش شده با ۲۰۰ عدد مربوط به پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره میشود.
وی با اشاره به انجام ۲ بار در سال سرشماری قرقاول در گلستان، گفت: یک بار آن در فصل بهار و آغاز جفت گیری این گونه در زمانی که جنس نر شروع به آوازخوانی در زیستگاه میکند بر اساس ثبت صدا و مشاهده مستقیم و بار دوم فصل پاییز بعد از برداشت محصولات کشاورزی با توجه به پوشش مناسب گیاهی منطقه، از طریق مشاهده مستقیم انجام میشود.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان افزود: پرنده قرقاول به عنوان یک گونه حمایت شده در حاشیه جنگلهای پهن برگ در استان زیست میکند و پراکندگی آن از غرب حوزه شهرستان بندرگز تا شرق پارک ملی گلستان به طول ۲۰۹ کیلومتر در بوته زارهای تمشک، زمینهای کشاورزی و باغات و حاشیه جنگلهاست.
شکیبا بیان کرد: سرشماری به مدت ۴۰ روز در مناطق حفاظت شده پارک ملی گلستان، کلاله (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع عزیز آباد)، منطقه جنگلی شش آب رامیان، مینودشت (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع نیشاک و منطقه حفاظت شده لوه)، علی آباد کتول، کردکوی، بندرگز و گرگان انجام شد.
وی یادآور کرد: سرشماری امسال نشان از افزایش ۲۵ درصد جمعیت قرقاولها در مقایسه با ۶۰۶ مورد سال گذشته دارد. قرقاول گونهای از تیره ماکیان است که بیشتر در جنگلهای مرطوب و بوته زارهای تمشک و گاهی درختان پهن برگ آشیانه سازی میکند، جمعیت این گونه منحصر بفرد از زیبایی خیره کننده برخوردار است.
قرقاول نر با سری به رنگ سبز براق، پوست برهنه دور چشم به رنگ قرمز گلی، گوش پرهای کوتاه و بدن به رنگ قرمز گلی با رگههای سیاه موج دار از قرقاول ماده که به رنگ قهوهای خاکستری رنگ بوده، متمایز است.
قرقاول نر ۸۵ سانتی متر و ماده ۶۰ سانتی متر با احتساب دم طول داشته و به واسطه دم بلند و رنگین و راه رفتن باشکوه از سایر ماکیان متمایز است
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت