به گزارش جامجمآنلاین از فارس، یکی از راههای درمان بیماری، توسعه علوم پزشکی و تولید واکسنها است. بسیاری از مشکلات و موانع جوامع بشری برای افزایش کیفیت زندگی و بالا بردن طول عمر مفید انسان نیز مرتفع شده است.
بعضی از بیماریهای همچون سرطان، اگرچه به طور کامل درمان نشدهاند، اما روشهایی برای پیشگیری از پیشرفت سریع آنها ابداع شده که تا چند دهه قبل کمنطیر بوده است.
یکی از مشکلات سبک زندگی امروز مردم جامعه است به نحوی که خود در افزایش آمار سرطانها موثر بوده است.
فشارها و اضطرابهای روزانه، کاهش تحرک به دلیل مشاغل اداری، نداشتن برنامه ورزشی منظم، میل به مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده به دلیل کمبود زمان و استعمال دخانیات مهمترین عامل در افزایش آمار سرطانهاست.
به همین دلیل نیاز است با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه از ابتلا و گسترش این نوع بیماریها در سطح جامعه پیشگیری کرد.
حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره بیماریهای سرطان، اظهار کرد: طی سالهای اخیر بعد از بیماریهای قلبی-عروقی سرطانها یکی از عوامل اصلی تهدید کنند سلامتی انسانها در سرتاسر دنیا، کشور و استان بوده است.
وی ادامه داد: خیلی از سرطانها قابل پشگیری هستند و میتوان با داشتن یک سبک زندگی سالم از بروز آنها جلوگیری کرد.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر بحث آموزش و اطلاعرسانی، خاطرنشان کرد: آگاهی مستمر به خانوادهها در داشتن سبک زندگی سالم نقش مهمی را در پیشگیری از سرطانها ایفا میکند.
وی اضافه کرد: طی سالهای اخیر با پیشرفتهای علوم پزشکی، افرادی که هم مبتلا به سرطان شده چنانچه در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود، امید و شانس درمانی بالایی دارند.
بیگلری شناخت عوامل و علل سرطانزا را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مصرف سیگار، قلیان و الکل به تنهایی عامل نیمی از عوامل سرطان در دنیا هستند پس دوری کردن از این عوامل یکی از راههای پیشگیری از سرطانهاست.
وی ادامه داد: چاقی و اضافه وزن مفرد به خصوص اگر کمتحرک هم باشند، یکی از عوامل بروز خطر سرطانهاست و ریسک خطر را افزایش میدهد.
بیگلری تصریح کرد: سبک زندگی اشتباه در تغذیه، بدخوابی، استرس، افزایش سن، استفاده از هورمونها و مواد نیروزا، فلزات سنگین، برخی از عوامل میکروبی و عوامل متفرقه مانند سموم کشاورزی و آفتکشها؛ ریسک بروز سرطان در درازا مدت را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: طبق آمار دانشگاههای علوم پزشکی و مرکز آمار، سرطان سینه در بانوان و سرطانهای پرستات و پوست بیشتر در آقایان اتفاق میافتد.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر سرطانهای معده و دستگاه گوارش که ارتباط مستقیم با تغذیه سالم دارد، بیشتر دیده میشود.
وی در ادامه به تقسیم سرطانها به دو گروه خوشخیم و بدخیم، گفت: خوشبختانه خیلی از سرطانها خوشخیم هستند و تهدید مرگآوری برای فرد ندارد و با تشخیص سریعتر و اقدامات درمانی بهموقع فرد میتواند به زندگی طبیعی خود را ادامه دهد.
بیگلری با اشاره به انجام غربالگریهای رایگان در پیشگیری از سرطان پستان، دهانه رحم و سرطانهای دستگاه گوارش(روده بزرگ) در مراکز جامع سلامت، اضافه کرد: افرادی که سابقه بیماری سرطان را در خانواده دارند غربالگری را جدی بگیرند.
وی در پایان، تأکید کرد: حرک بدنی، ورزش و پیادهروی یکی از عوامل پیشگیری از سرطان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم