نظامی که بعد از انقلاب اسلامی در ایران تاسیس شد عنوانش جمهوری اسلامی بود که دو رکن جمهوریت و اسلامیت در آن نهفته است. این دو رکن نه تنها در مقابل همدیگر نیستند بلکه مکمل و تکمیل کننده همدیگرند و از هم جداناشدنی هستند.
چون اسلامیت به معنای هدایت جامعه بر مبانی آموزههای اسلامی است و جمهوریت به معنای مردمی بودن انقلاب و برای مردم بودن و در خدمت جامعه بودن است. در چنین فرایندی مشارکت مردم در تحقق اسلامیت نظام یکی از جلوههای انتخابات است. از این رو، هیچکدام به نفع دیگری نباید کنار گذاشته شود.
اسلامیت منهای جمهوریت، جمهوریتی است که از مبانی اسلامی انحراف پیدا کرده است. به عبارت دیگر جمهوریت بدون اسلامیت به معنای انحراف از مبانی اسلامی و اعتقادات دینی مردمی است که در جامعه ایرانی زندگی میکنند و همواره در همه عرصه نشان دادند که برای اجرایی شدن احکام اسلامی تلاش خود را بکار میبندند. از سویی دیگر باید این نکته را هم مد نظر داشت که اسلامیت بدون جمهوری هرگز در عرصه حیات سیاسی و اجتماعی ایران محقق نمیشود. چرا که اسلامیتی که حامی نداشته باشد و از آن پشتیبانی نشود و مردم وفادار به آن نباشند و برای حمایت از آن در صحنههای مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه حضور پیدا نکنند طبعا قابلیت اجرایی شدن و تحقق را پیدا نمیکند.
از این رو، تجربه تاریخی نشان میدهد که این دو رکن با هم پیوستگی دارند و افتخار نظام اسلامی ما این است که از یک رو، مبانی اسلامی جهتهای آن را مشخص و مسیر و آرمانهای این نظام را تعیین میکند و از دیگر سو، مردم در تاسیس، بقا، دوام و استمرار آن نقش مهم و اساسی دارند.
در طول سالهای گذشته با توجه به همبستگی و پیوستگی که میان این دو رکن وجود داشت و زمینه ترقی و پیشرفت را در جامعه ایرانی بوجود آورده دشمنان نظام و اسلام همواره در پی آن بودند تا این مردمی بودن و جمهوریت را از نظام اسلامی جدا کند و میان جمهوریت و اسلامیت و متعاقب آن حاکمیت فاصله بیندازند، اما خوشبختانه حضور و مشارکت مردم در همه عرصههای سیاسی و اجتماعی بویژه در حوزه انتخابات و حاضر شدن در پای صندوقهای رای، دندان طمع دشمنان و معاندان نظام جمهوری اسلامی را از منافع کشورمان کوتاه کرد و چشم طمع آنان را در نابود کردن انقلاب ما و جدا کردن مردم از اسلام و نظام کور کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت