به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین_خوزستان، سید نورالله موسوی شامگاه چهارشنبه ۲ اسفند ماه ۱۴۰۲ در حاشیه نخستین نمایشگاه روایت خدمت ( نمایشگاه جامع مدیریت شهری شهرداری کلانشهر اهواز) در نشست خبری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز در راستای اجرای پروژههای محرک توسعه در سطح شهر در ۶ ماهه دوم سال جاری برای پروژههای زیربنایی و روبنایی برنامهریزیهای وسیعی انجام داده است؛ در راستای استفاده اقشار جامعه از جمله کم توانان جسمی ،جانبازان سرافراز میهن و معلولین گرامی از بخشهای مختلف شهر با شعار شهر برای همه، پیادهروسازی در اهواز را آغاز کردهایم و تا این کنون بیشاز ۲۶ هزار متر مربع در نقاط مختلف شهر پیادهروسازی شده است چرا که اگر تردد مردم در نقاط مختلف شهر آسان تر شود قطعاً رشد و توسعه شهر و عمران شهری سرعت بیشتری خواهد گرفت.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز گفت: در بخش حفاظت و مرمت بناهای تاریخی و میراثی شهر اهواز سه پروژه بسیار مهم و شاخص را آغاز کردهایم که یکی از این پروژه ها طرح مرمت، احیا و نقشههای اجرایی بنای سهگوش (دانشکدهی ادبیات سابق) است که به پایان رسیده و بهزودی شاهد عملیات اجرایی این ساختمان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با پیدایش بلدیه، در شهر اهواز سالهای بسیار طولانی تابلوهایی از جنس سنگ برای معرفی معابر استفاده می شده است، تصریح کرد: در راستای حفظ و نگهداری تابلوهای سنگی معرفی معابر در مرکز شهر که اولین نشانههای تمدن و مدنیت است از مجموع ۱۰۰ تابلو قریب به ۱۱ عدد باقی مانده که این را در دستور کار قرار داده ایم و در حال حاضر مرمت یکی از آنها آغاز شده و انشاءالله تا پایان سال جاری ۱۱ تابلو باقیمانده را مرمت خواهیم کرد.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز بیان کرد: پروژههای بدنهسازی بازار امام خمینی( ره) در مرکز شهر اهواز دارای پیشرفت ۹۰ درصدی است که به بهرهبرداری از این پروژه نزدیک می شویم. همچنین پروژه بدنهسازی و کفسازی بازار کاوه ، سرای معین التجار و خیابان سلمان فارسی را در دستور کار قرار داده ایم که کلیه طرحها و نقشههای اجرایی و برآوردهای ریالی آن انجام شده است و بهزودی شاهد شروع عملیات اجرایی آن ها خواهیم بود، اما با توجه به استقبال بسیار خوب مردم در ایام نوروز، تردد و ازدحامی که وجود دارد احتمالا عملیات اجرایی این ۲ بازار به بعد از تعطیلات نوروز موکول شود تا مزاحمتی برای کسبه محترم و مردم عزیز به وجود نیاید.
موسوی سازمان بهسازی و نوسازی را متولی بازآفرینی شهر اهواز اعلام و عنوان کرد: امروز با حوزه وزارت راه و شهرسازی جلسه ای داشتیم که اعلام کردند در حوزه نوسازی مسکن در جایگاه پنجم کشور قرار گرفته ایم البته اگر آمار بهروز شود ما در جایگاه سوم قرار خواهیم گرفت و این نشان از زحمات حوزه مدیریت شهری در هشت منطقه است.
وی افزود: استفاده از ظرفیتهای قانونی ذیل تبصره ۱۱ بند «ب»، بند «م» و بند «س» از جمله ظرفیتهایی است که در دولت سیزدهم استفاده کردهایم در صورتی که سالهای اخیر این اتفاق کمتر رخ میداد و در این خصوص میتوان به استفاده سهمیه قیر رایگان بازآفرینی شهری اشاره کرد. در سال جاری بیش از ۴۰۰ هزار تن قیر رایگان بازآفرینی شهری احصا کردیم و بازآفرینی بیش از ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت را در ۶۲ محله هدف بازآفرینی شهری انجام شد.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز گفت: همانطور که در گذشته وعده دادیم و به لطف خداوند موفق شدیم اقداماتی را انجام دهیم اکنون نیز این وعده و نوید را به مردم میدهیم که تا سه سال آینده هیچ خیابان خاکی در محلات هدف بازآفرینی شهری وجود نخواهد داشت؛ اگر اهمیت بازآفرینی شهری از کل شهر بیشتر نباشد کمتر از آن هم نیست چرا که اهواز شهری با مساحت ۱۸۸۰۰ هکتار میباشد که از این مساحت ۳ هزار و ۳۸۰ هکتار جمعیت هدف بازآفرینی شهری هستند.
وی اضافه کرد: یکی از ظرفیتهای قانونی بسیار خوبی که در این دوره استفاده شد سنددار کردن محله خروسی ( کوی مدرس اهواز) برای اولینبار است. همچنین محله ملاشیه قابلیت استفاده از ظرفیت تبصره یازده بند م را دارد که اداره کل ثبت پلاکها را انجام داده است و نزدیک به صدور سند هستیم. در واقع با سنددار کردن منطقه ملاشیه اهواز اتفاق بسیار بزرگی رخ خواهد داد تا خدمات شهری را جاری و انضباط شهری را در این محلات به وجود بیاوریم.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز با اشاره به جابجایی محلات پهنههای خطر در شهر اهواز عنوان کرد: برنامهریزی ها انجام شده، مناطق و محلات شناسایی و آماده جابجایی هستند تا با ۲۲۰ واحدی که ادارهکل راه و شهرسازی وعده داده است بتوانیم این ساکنین را جابهجا کنیم.
موسوی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: سه یادمان از جمله شهدای عملیات ۳۱ شهریور اهواز، یادمان بانوان ایثارگر در دفاع مقدس تحت عنوان رخت شور خانه ( حوض خون) را نیز طراحی و اجرا کرده ایم.
وی با اشاره به ۲ بخش نرم افزاری و سخت افزاری موضوع بازآفرینی شهری بیان کرد: مطالعات سطح یک بازآفرینی شهری را انجام داده و به ثبت رسانده ایم به طوری که واقف هستیم در هر محله و در هر قسمت از شهر چند نفر ساکن هستند و چه گونهای از بازآفرینی شهری است این اطلاعات بهروز می باشد. همچنین در قسمت بعدی از بحث نرمافزاری پروژههای مشترک را برنامهریزی و نیاز محلات را شناسایی کرده ایم.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز ادامه داد: در بخش سخت افزاری با اجرای برنامه بازآفرینی شهری در مطالعات سطح دو پروژه محور کار میکنیم و براساس نیازهایی که هر محله دارد پروژه تعریف می شود که تا پایان سال جاری ۳۵ محله از ۶۲ محله را پوشش می دهیم و تا پایان سال ۱۴۰۳ طبق برنامهریزی تمام ۶۲ محله را پوشش خواهیم داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد