«جام‌جم» از نقش اقتصادی و بازدارندگی صنعت دفاعی ایران گزارش می‌دهد

اقتدار در میدان سرمایه ایران

سامانه‌های پدافند هوایی «آرمان» و «آذرخش» که به همت متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده، روز گذشته در مراسمی با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد و برگ زرین دیگری بر افتخارات جمهوری اسلامی ایران افزود و توانمندی دفاعی کشورمان در مقابل تهدیدات احتمالی، قدرتمند‌تر از گذشته شد.
کد خبر: ۱۴۴۵۶۹۸

 
سامانه پدافند هوایی آرمان در دو نسخه با رادارهای متفاوت ارائه شده که یک مدل از این سامانه دارای رادار پسیو و مدل دیگر با رادار اکتیو ارائه شده است. موشک‌های به کار رفته در سامانه پدافند هوایی آرمان از نوع صیاد۳ است که قابلیت مقابله همزمان با شش هدف را در فاصله‌های ۱۲۰تا ۱۸۰کیلومتر دارد. 

پیشرفت درحوزه نظامی و دفاعی دردوران انقلاب اسلامی ما را بر آن داشت اقدامات انجام شده در این ۴۵ سال را با دوره قبل مقایسه کنیم. ایران در دوران پهلوی با ایران پس از به بار نشستن بذر جمهوری اسلامی تفاوت‌های بسیار چشمگیری در حوزه‌های مختلف داشته و دچار تغییر و تحولات بسیار مثبتی شده که بیان آنها مثنوی ۷۰ من  کاغذ است و در این مجال نمی‌گنجد. از همین‌رو بنا داریم در این گزارش به تبیین دستاوردهای عرصه نظامی و اقتدار دفاعی که بخشی از آنهاست، بپردازیم؛ حوزه‌ای که علاوه بر تأمین امنیت و تقویت بازدارندگی در عرصه اقتصادی نیز ورود پیدا کرده و منافع زیادی را هم در این بخش نصیب کشور می‌کند. 
     
کلاهبرداری تسلیحاتی صهیونیست‌ها از دربار پهلوی 
به ۵۰سال قبل برمی‌گردیم و نگاهی به عملکرد رژیم شاهنشاهی دراین حوزه می‌اندازیم‌. به گواه اسناد تاریخی، صنایع دفاعی ایران در دوران پهلوی دوم پایه‌گذاری شد ومجلس لایحه تأسیس کارخانه تجهیزات نظامی تحت مجوز یک شرکت آلمان غربی را برای تولید تفنگ‌های سبک و مسلسل تصویب کرد وبرخی ازتجهیزات نظامی تولید می‌شدکه عملا مدل‌های پیشرفته‌ای نبودند و حوزه دفاعی کشور به شرکت‌های مادر خارج از کشور متکی بودند و کشورمان یکی از بزرگ‌ترین وارد‌کنندگان سلاح در منطقه بود و بخش اعظمی از درآمد‌های هنگفت نفتی کشور خرج خرید تسلیحاتی می‌شد که هدفی غیر از تأمین امنیت و تمامیت ارضی ایران را داشت و کارکرد اصلی آن حفظ و تأمین منافع فرامرزی آمریکایی‌ها در منطقه غرب آسیا و حتی آفریقا بود. بین سال‌های ۱۳۵۶ ـ ۱۳۵۲ شاه سفارش ده‌ها میلیارد دلار جنگ‌افزار را به آمریکا و انگلیس داد و سازمان صنایع دفاعی ایران نیز یک سال مانده به پیروزی انقلاب اسلامی پروژه مشترکی را با رژیم صهیونیستی برای تولید انواع موشک آغاز کرد که این پروژه به کلاهبرداری اسرائیل از ایران ختم شد و عایدی برای کشورمان نداشت اما عبرت بزرگی را برای‌مان به یادگار گذاشت و مربوط به این مسأله می‌شود که به‌رغم خوش خدمتی و سرسپردگی دربار پهلوی به ارباب آمریکایی، هیچ ایرانی حق ورود به سالن‌های مونتاژ و بخش‌های حساسی را که طی آن تولید مشترکی صورت می‌گرفت، نداشت تا مبادا ایرانی‌ها به این تکنولوژی‌ دست پیدا کنند و به خودکفایی برسند. سیاست آمریکا و سایر دولت‌های غربی این بود که ایران همواره به عنوان مصرف‌کننده کالاهای تولیدی آنها باقی بماند خواب آشفته‌ای که با خروش ملت علیه نظام ستمشاهی و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران با اراده مردم تعبیر نشد و مستشاران نظامی که صفر تا صد عهده‌دار امور نظامی کشور بودند و آن را با مصلحت خود تنظیم می‌کردند و حتی واگذاری ادوات خرد نظیر خمپاره و گلوله نیز منوط به اجازه آنها بود از کشور فراری شدند و این بخش نیز همانند سایر حوزه‌ها بومی شد و حالا پس از گذشت ۴۵سال به مدد وجود مواهبی نظیر موقعیت ژئواستراتژیک و گفتمان پیشران انقلاب اسلامی به عرصه‌ای تبدیل شده است که دوست و دشمن به دستاوردها و افتخارات آن اذعان می‌کنند و ما به جایگاهی رسیده‌ایم که دست برتر را در تحولات منطقه‌ای و حتی رخدادهای جهانی داریم و هیچ معادله‌ای بدون لحاظ کردن نقش کشورمان، قدرت پیشروی و اثرگذاری ندارد. 
     
نقشه آمریکا در به زانو درآوردن ایران و خنثی شدن آن
جمهوری اسلامی ایران که شکل‌‌گیری آن به عنوان مهم‌ترین رخداد منطقه غرب آسیا در ۲۰۰ سال اخیر مورد توجه است اهدف والایی را برای خود تعیین کرده که مهم‌ترین هدف استراتژیک آن مقابله با استیلای غرب و نابودی رژیم جعلی اسرائیل به عنوان غده سرطانی منطقه است و برای دستیابی به این آرمان بلند، برنامه‌های متنوع و هدفمندی را در دستور کار دارد تا اهداف خود را عملیاتی کند. جنگ تحمیلی و دفاع‌مقدس ملت ایران در مقابل تجاوز رژیم بعث یکی از مقاطعی است که علیرغم مشکلات و تبعات ناخوشایندی که داشت به طور غیر مستقیم شرایطی را فراهم آورد که توان نظامی و عملیاتی ما در مقابل دشمنان رشد قابل توجهی‌کند بنا بر اسناد تاریخی این تهاجم به سرکردگی صدام بود اما پشتیبانان زیادی داشت و مجموعی از کشورهای غربی و منطقه‌ای در اندیشه حذف جمهوری اسلامی ایران بودند و مثل همیشه ایالات متحده آمریکا در این حوزه پیشقراول بود‌؛ سال ۱۳۶۲ و در حالی که ایران درگیر دفاع از مرزهای خود در برابر تجاوز بعثیان بود، آمریکایی‌ها با هدف کاستن از توان نظامی ایران عملیاتی را آغاز کردند که به عملیات «انسداد» معروف شد‌؛ برنامه دیپلماتیک آمریکا طی این عملیات، ممانعت از رسیدن تجهیزات نظامی به ایران بود که اجرای آن به ریچارد مورفی، معاون وزیر خارجه آمریکا سپرده بودند. شولتز، وزیر خارجه اسبق آمریکا «بایستی برای به زانو در آوردن ایران به نقطه بسیار حساس آن‌که فعالیت‌های جنگ علیه عراق است فشار آورد. این کوشش می‌تواند غیر مستقیم و از طریق تحریم اقتصادی مثلا بایکوت صادرات نفت ایران یا مستقیم از طریق تحریم تسلیحاتی علیه ایران باشد.» به‌این ترتیب شرایط برای حکومت نوپای جمهوری اسلامی پیچیده شد و ایران از جهت تأمین تجهیزات نظامی در تنگنا قرار گرفت. مقام معظم رهبری که در آن سال‌ها نماینده بنیانگذار انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع و پس از آن در جایگاه رئیس دولت وقت حضور داشتند در تشریح تحریم‌های بی‌رحمانه در جنگ تحمیلی بیان کردند: «اوایل جنگ، ما سیم خاردار لازم داشتیم‌؛ آن را از یک کشور خارجی خریدیم تا به داخل کشور بیاوریم. این محموله باید از شوروی آن روز عبور می‌کرد. چون آنها پشتیبان عراق بودند، اجازه‌ عبور ندادند! سیم‌خاردار که نه بمب اتم است، نه توپ است، نه تانک است‌ اما اجازه‌ عبور ندادند! این‌قدر با ما بد بودند. وقتی ما می‌خواستیم توپ بخریم، به ما نمی‌فروختند‌؛ تانک می‌خواستیم بخریم، به ما نمی‌فروختند‌؛ سیم‌خاردار می‌خواستیم بخریم، به ما نمی‌دادند‌؛ امکانات می‌خواستیم، به ما نمی‌دادند...» از همین‌رو ملت ایران خود را معطل دلسوزی دولت‌های اروپایی و سایر ملل نکردند و با توکل به خداوند و توان داخلی کشور قدم در میدان گذاشتند و همین حضور غیرتمند کافی بود تا در حوزه‌های مختلف خوش درخشیده و برنامه دشمنان در شکست ایران قوی را در هم بپیچد و این چنین شد که این توطئه آمریکا هم خنثی شد و کشور در دوران جنگ تحمیلی در بسیاری از زمینه‌ها به خودکفایی رسید و جوانان برومند ایران اسلامی موفق شدند نیازهای جبهه‌های حق علیه باطل را تولید کرده و جهاد خودکفایی در عرصه‌های مختلف به‌منصه ظهور برسد و به تدریج پویا شود و نیاز رزمندگان را در بخش‌های مختلف مرتفع کند. جنگ تحمیلی با پیروزی ایران و دفع تمام‌عیار از تمامیت ارضی کشوربه پایان رسید اما ساخت تأسیسات وتجهیزات نظامی محدودنشد وتوامان با میزان دامنه تهدید و تخاصم دشمن ومتناسب با نیاز روز گسترش یافت و تهدیدها وتحریم‌ها نتوانست عامل توقف در این عرصه شود. 
     
نقش راهبردی ایران در معادلات منطقه 

بومی‌شدن صنایع نظامی و خودکفایی درتجهیزات دفاعی، نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند. این توان غرورآفرین در رزمایش‌های مختلف نیز بار‌ها دیده شده است و نیرو‌های نظامی توان اجرای عملیات ترکیبی در کوتاه‌ترین زمان را دارا هستند.عملیات پهپادی، بمباران اهداف مشخص توسط جنگنده‌ها، انهدام شناور‌های دشمن با موشک‌های ضد زره، تاخت آبی‌خاکی، عملیات یگان‌های تخریب، اجرای عملیات بالگرد‌های تهاجمی هوانیروز، پوشش پدافندی، انهدام اهداف زمینی و دریایی توسط توپخانه، اجرای آتش‌تانک‌های مدرنیزه شده، به‌کارگیری مهمات مجاورتی توپخانه، عملیات شلیک موشک‌های نقطه زن کروز دریایی و سایر عملیات آبی، خاکی و هوایی ازجمله توانمندی‌های نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی است که این پیام روشن را به دشمنان می‌دهد که کوچک‌ترین خطای آنها پاسخ پشیمان‌کننده‌ای را به دنبال دارد. امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگر فعال، راهبردی و تعیین‌کننده در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش‌آفرینی و ضمن عقب راندن دشمنان از نیات و ادبیات قلدر‌مآبانه و استکباری گذشته و با اتکا به پیشرفت‌های شگرف در حوزه رزم زمینی، هوایی، دریایی، فضایی، جنگ الکترونیک، سایبری و شناختی و سایر حوزه‌ها، مرز‌های جدیدی را برای آنان ترسیم کرده است تا از آن عدول نکنند. به طور کلی، ارتش و پرسنل نظامی در سه سطح نظامی، سیاسی و اقتصادی فعالیت می‌کنند و نیروهای نظامی کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده ودرسطح نظامی خودرا موظف به حفاظت از امنیت ملی وبازدارندگی برای مقابله با تهاجمات احتمالی می‌دانند و از نظر سیاسی نیز بر حفظ یکپارچگی،ایجاد غرور وافتخار ملی واستوار ساختن جایگاه کشورمان در عرصه بین‌المللی تأکید دارند و از بعد اقتصادی که امروزه به یکی از پررونق‌ترین و سودآورترین بازارهای اقتصاد جهان تبدیل شده است،غافل نیستندو ضمن تأکید بر صلح‌آمیز بودن توانمندی دفاعی کشورمان که به برقراری امنیت و آرامش در منطقه آشوب‌زده غرب‌آسیا کمک شایانی کرده است از مدت‌ها قبل در راستای تقویت سطح کارآمدی کشورهای دوست وهم‌پیمان، به فروش وصادرات محصولات دفاعی ایرانی اقدام کرده‌اند تا علاوه بر تقویت بنیه دفاعی کشورها از سود این صنعت نیز بهره‌مند شده و ازآن برای پیشرفت بخش‌های دیگر کشور استفاده کنند. 
     
درآمد ایران از صادرات نظامی

بنا بر اعلام سردار سرتیپ پاسدار سیدمهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در نخستین کنگره بین‌المللی «دانشمند برجسته، شهید طهرانی‌مقدم»، جمهوری اسلامی ایران سال گذشته یک‌میلیارد دلار تجهیزات نظامی صادر کرده است این درحالی‌است که به‌دلیل وجود تحریم‌های ظالمانه، صادرات تسلیحاتی ایران به برخی از مشتریانش امکان‌پذیر نیست وگرنه این قابلیت وجود دارد که در آینده بلندمدت‌ به یک منبع درآمد غیرنفتی برای کشورمان تبدیل‌شود. 
   
کشورهای خریدار سلاح ایرانی

از همان سال‌های ابتدایی بعد از جنگ، ساخت صنایع دفاعی بومی در ایران شکل گرفت و صادرات نظامی با محصولاتی مثل مهمات و تسلیحات سبک آغاز شد و برخی از کشورهای جهان مشتری این ادوات بودند، حوزه‌ای که به مرور قدرتمند شد و درحال‌حاضر ایران اسلامی ضمن دستیابی به فناوری‌های پیشرفته نظامی این قابلیت را پیدا کرده است که ادوات نظامی متنوعی را عرضه و نظر خریداران مختلف را جلب کند و اکنون کشورهای مختلفی مشتری این تسلیحات هستند که نام آنها به دلایل امنیتی عنوان نمی‌شود اما آمریکا، تعداد مشتریان تسلیحات ایرانی را ۵۰ کشور اعلام کرده است. 

شاخص‌ترین محصولات دفاعی کشور
در سال‌های اخیر تجهیزات بسیار مدرن وپیشرفته‌ای در کشور تولید شده که برای رفع نیاز نیروهای مسلح و افزایش قدرت بازدارندگی به تولید انبوه رسیده که می‌تواند در بازارهای جهانی عرضه شود. البته به این دلیل که مسائل نظامی در حوزه محرمانه تلقی می‌شود، معلوم نیست چه سلاح‌هایی در بازار جهانی ارائه می‌شود یا این‌که در آینده عرضه خواهد شد اما به‌طور کل در چند حوزه دفاعی کشور به دستاوردهای کلانی دست یافته‌ایم که آوازه نام ایران را تا اقصی‌نقاط جهان طنین‌انداز کرده که ازجمله آنها می‌توان به پهپادها، محصولات متنوع موشکی، ادوات دریایی منحصربه‌فرد، سامانه‌های پدافند هوایی غرورآفرین و سامانه‌های زیرزمینی اشاره کرد که نه‌فقط رقیب نمونه‌های خارجی هستند بلکه در برخی موارد از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. به‌طورکلی سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در عرصه نظامی و دفاعی بر ظرفیت‌های بومی و مردمی مشتمل بر تأمین امنیت، صلح و‌ ثبات منطقه‌ای متکی و پیامش نیز واضح و روشن است که سربازان ملت برای دفاع از منافع ملی‌ ایران سربلند، تردیدی به خود راه نمی‌دهند و در این خصوص با دوستان و هم‌پیمانان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود هم‌قسم شده‌اند تا به‌این ترتیب امنیت را در جهان به‌ویژه منطقه غرب‌آسیا حاکم کنند. 

ویژ گی‌های سامانه تاکتیکی پدافند هوایی برد بلند شهید آرمان
عکس العمل کمتر از ۲۰ ثانیه  
رهگیری اهداف تا ۱۶۰ کیلومتر
پوشش ۳۶۰ درجه
مقاومت در برابر موشک های ضد رادار
درگیری همزمان  با ۶ هدف
قابلیت درگیری با انواع بالگرد ها ی تهاجمی 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها