نقش اصلی این فیلم را آرمین رحیمیان بازی میکند که بازی درخشان او در نقش عبدالمالک ریگی در شبی که ماه کامل شد در یادها مانده است. بعد از این انیمیشن«شمشیر و اندوه» ساخته عماد رحمانی و مهرداد محرابی به نمایش درآمد که ویژگی خاص آن این است که برای اولین بار در تاریخ انیمیشن ایران با استفاده از اسکن انسانی تولید شده است. آخرین فیلم در خانه جشنواره، «معجزه پروین» اثر محمدرضا ورزی بود که به مقعطی از زندگی پروین اعتصامی، شاعر معاصر پرداخته است.
۱- امروز، فردا و روز جمعه شاهد پخش ۱۰فیلم خواهیم بود که در میان این فیلمها، گفته میشود کیفیت سه فیلم «آسمان غرب»، «احمد» و «پرویزخان» از دیگر آثار بهتر باشد. جالب این که هرسه فیلم سوژهای براساس زندگی شخصیتهای واقعی دارد. از این منظر جشنواره امسال دارای ویژگی وبرجستگی خاصی است که به مسائل روایت ومعرفی قهرمانهای معاصربه مخاطبان توجه زیادی داشته است. فیلمها براساس زندگی شخصیت قهرمانان دفاعمقدس وفرماندهان برجسته جنگ در سالهای گذشته به صورت مستمر ساخته شده و خوشبختانه هر سال کیفیت این فیلمها بهتر شده است. درجشنواره امسال سه فیلم برجسته «آسمان غرب»، «احمد» و «مجنون» براساس زندگی شهیدان شیرودی، احمد کاظمی و مهدی زینالدین از بهترین فیلمها بودند که نشاندهنده سرمایهگذاری درست در تولید فیلمهای دفاع مقدسی است.
۲- نشست خبری فیلم «مجنون» شاهد دو تشکر ویژه کارگردان بود.تشکر اول ازشهید سردار سلیمانی بود. مهدی شامحمدی، کارگردان فیلم در این نشست اعلام کرد کلید ساخته شدن این فیلم را شهید سلیمانی زده است. به گفته شامحمدی، شهید سلیمانی براساس سنت همیشگیاش در ایام نوروز به دیدن خانواده شهدا رفته بود که در یکی از این دیدارها مادر شهیدان مهدی و مجید زینالدین از ساخته نشدن فیلمی درباره این دو شهید عزیز گلایه کرده بود. شهید سلیمانی در همان روزهای تعطیلی، مسئولان سازمان هنری رسانه ای اوج را فراخوانده بود و خواستار این شده بود که این غفلت جبران شود. شامحمدی از شهید سلیمانی تشکر کرد و گفت افسوس میخورم در این روز که فیلم به نمایش درآمده است، شهید سلیمانی در بین ما نیست. شامحمدی تشکر ویژه دیگری هم کرد، تشکر از کسانی که خواستند فیلم ساخته نشود! او بهصراحت از مسئولان ارتش گلایه کرد و گفت بهدلیل همکاری ارتش در ساخت این فیلم، موفق نشدهاند نقش برجسته نیروهای قهرمان هوانیروز در پیروزی عملیات خیبر نشان داده نشود.
۳- فیلم جدید مسعود جعفری جوزانی، ناامیدکننده بود. جعفری جوزانی در نشست خبری فیلمش از نمایش نسخه ناقص فیلم «بهشت تبهکاران» در اکران مردمی فیلمش بهشدت انتقاد کرد و گفت: بسیار غیرحرفهای بود که چنین نسخهای نمایش داده شد و خیانت در امانت بود. روی فیلمی هم که نمایش داده شد، نوشته شده بود نسخه بازبینی.وی اضافه کرد: این چیزی نیست که توجیه کنیم، این توهین به مردم است. حتی اگر من اشتباه کردهام نباید یک فیلم خام را نمایش میدادند. برای تخریب من هم اگر بود که من عمرم را کرده ام و کارم را در این سالها نشان دادهام.علی قائم مقامی، تهیه کننده فیلم هم درباره این موضوع گفت: ما قبل از جشنواره دو روز مهلت خواستیم تا فیلم را کامل کنیم ولی قبول نکردند و نسخه بازبینی به نمایش درآمد، چون میگفتند مردم پول دادهاند و بلیت خریدند.باید منتظر توضیح مسئولان جشنواره درباره این موضوع هم ماند و دید دقیقا دلیل اصلی این اشتباه فاحش چه بوده است. در این نشست خبرنگاری درباره پرشهای فیلم سؤال کرد با این پاسخ جالب استاد رو به رو شد تدوین درست است و نیازی به اصلاح ندارد. فیلم خوب احتمالا کم دیدهاید، بروید فیلم ببینید!
۴- همزمان با تهران و خانه جشنواره، اکران فیلمها در شهرستانها نیز آغاز شده است اما نکته قابل توجه این است که مخاطبان شهرستانی از دیدن همه فیلمهای راه یافته به جشنواره محروم شده اند، چراکه از میان ۳۳ فیلم حاضر در جشنواره فیلم فجر، پنج فیلم در بخش استانی جشنواره نمایش داده نمیشوند.گفته میشود فیلمهای «تمساح خونی»، «صبحانه با زرافهها»، «بیبدن»، «نوروز» و «دو روز دیرتر» از حضور در بخش استانی جشنواره انصراف دادهاند.احتمالا دلیل این امر مخالفت تهیه کنندگان بهخاطر این بوده که اکرانهای زودهنگام بر میزان فروش در زمان اکران عمومی فیلم تأثیر منفی نگذارد. مصطفی احمدی، تهیهکننده دو فیلم «بیبدن» و «صبحانه با زرافهها» در این باره به ایسنا گفت: از روز اول در نامهای به دفتر جشنواره تقاضا کردم که نه سئانس فوقالعاده برای این دو فیلم در نظر گرفته شود، نه آن را در این روزها در شهرستانها نمایش دهند.
آرش شفاعی - گروه فرهنگ و هنر