درابتدای دادگاه قاضی دهقانی با اعلام رسمی بودن دادگاه گفت: با توجه به اتمام قرائت کیفرخواست و بیان دلایل نماینده دادستان در جلسه قبل، از این لحظه وارد شکایت شکات میشویم. قبل از دعوت از شکات برای ارائه مطالب از نماینده دادستان درخواست میشود آخرین مطالب خود را مطرح کند.نماینده دادستان با قرارگرفتن در جایگاه گفت: نشریه مجاهد در شماره ۱۴۶ مینویسد: اکنون میلیشیا در دومین نبرد در هزاران پایگاه در سراسر کشور آماده مبارزه است! همچنین جعفر حسنی از اعضای فرقه (بخش اجتماعی) در اعترافات خود میگوید: کارکرد ملیشیا در جهت براندازی بود؛ در مشهد مانور خیابانی میدادیم تا آمادگی خود را حفظ کنیم. این اعترافات بهخوبی نشان میدهد که گروهک منافقین از همان سپیده دم پیروزی انقلاب اسلامی بهدنبال جنگ مسلحانه بوده است. نماینده دادستان بیان کرد: در کتاب بهرام آذر افروز از اعضای جدا شده گروهک تروریستی منافقین آمده است: رجوی اصرار میکرد که خشونت را باید در ۳۰ خرداد بالا برد؛ سازمان تصمیم گرفته بود بهدلیل تخریب آخرین دژ خود (بنیصدر) در آن روز دستور آتش بدهد. وی افزود: نشریه مجاهد (منافق) مینویسد: ۱۰روز پیش از ۳۰خرداد، دستههای ۱۰۰ نفره به خیابان میرفت تا مبارزه مسلحانه را تمرین کند. نماینده دادستان بیان کرد: سازمان مجاهدین خلق که با رهبری مسعود رجوی خیال تسلط بر حاکمیت سیاسی را در سر میپروراند، پس از شکست در فرآیند مردمی تعیین حاکمیت و بهدنبال یکسری فعل و انفعالات سریع در ساخت حاکمیت سیاسی کشور هرگز انتظار شکست جناح بنیصدر را نداشت چرا که آنها با تأکید بر این مسأله که بنیصدر حمایت بخشی ازجامعه (بهویژه مجاهدین) را پشت سر دارد رسما اعلام داشتند که بنیصدر میتواند در این مقطع کمر ارتجاع را بشکند!
وی بیان کرد: بهدنبال شکست جناح بنیصدر، سازمان با «بنبست» جدی سیاسی تشکیلاتی مواجه شد؛ بنابراین کادر رهبری مجاهدین برای خروج یا شکستن این بنبست سیاسی تشکیلاتی و به طمع تصاحب قدرت، گام در مسیری نهاد که نهایت آن تقابل مسلحانه با جمهوری اسلامی بود.
رجوی، عامل نفوذی ساواک
وکیلمدافع شکات دادگاه رسیدگی به پرونده گروهک تروریستی منافقین در ادامه دادگاه گفت: برگههای بازجویی مسعود رجوی نشان میدهد که رجوی ریز جزئیات اعضا را لو داده بود. کمک رجوی به ساواک درحدی بود که زاهدی رئیس ساواک برای شاه نامه نوشت تا برای رجوی تخفیف بگیرد. همکاری مسعود رجوی با ساواک باعث کشته شدن ۱۰نفر از اعضا شد. وکیل شکات در دادگاه رسیدگی به پرونده گروهک تروریستی منافقین بیان کرد: اسناد ساواک نشان میدهد که مسعود رجوی در سطحی بالا با سازمان اطلاعات و امنیت شاه همکاری کرده تا جایی که ساواک او را همکار خود نامیده است.رجوی در اسناد بازجویی، کروکی همه مبارزان را در اختیار ساواک قرار داده است. وی گفت: این اسناد نشان میدهد که مسعود رجوی نه یک مبارز بلکه عامل نفوذی ساواک در میان مبارزان بوده است!
پرویز ثابتی، رفیق گرمابه و گلستان رجویها
سید عبدا... متولیان، پژوهشگر تاریخ در دادگاه مطرح کرد: دادگاه رسیدگی به پرونده گروهک منافقین یک کلاس درس در جنگ ادراکی است. در دورانی که جوانان خیلی اسناد تاریخی را نمیخوانند، این دادگاه جهاد تبیین برای آنها محسوب میشود.وی گفت: ماهیت سازمان مجاهدین خلق را نمیتوان مجزا از گروهک نهضت آزادی مورد بررسی قرار داد؛ بازرگان میگفت اعضای این سازمان فرزندان من هستند و افرادی چون سعید محسن ازاعضای نهضت آزادی بودند.اعضای کادر مرکزی و مؤسسان گروهک عضو نهضت آزادی بودند.متولیان ادامه داد: مسعود رجوی همکار ساواک بود و نه کارمند رسمی آن. در اسناد پژوهشی همکاری سطوحی دارد؛ در اینجا مراد فردی است که منبع و حقوقبگیر محسوب میشود. کاظم رجوی ماهانه ۱۰هزار فرانک از ساواک حقوق میگرفت. پدر مسعود رجوی برای شاه نامه نوشت که خانواده رجوی سرسپرده شاه است و این نامه را کاظم رجوی به پرویز ثابتی داد تا به دست شاه برساند!
اتحاد راهبردی منافقین و گروهک نهضت آزادی
متولیان، این پژوهشگر تاریخ گفت: مسعود رجوی ارتباط ایدئولوژیک سازمان با نهضت و شخص مهندس بازرگان را اینگونه عنوان میکند: «از نظر ایدئولوژیک، مهندس بازرگان از نمایندگان سازمان مجاهدین خلق بهشمار میآیند و مجاهدین نیز پیوستن از این نظر خود را مدیون او میدانند. این درحالی است که محمد حنیفنژاد و سعید محسن که از مؤسسان مجاهدین خلق نام برده میشوند، از نیروهای نهضت آزادی و جبهه ملی بودند که تحت تاثیر اندیشههای بازرگان، مجاهدین خلق را بنیان نهادند و اندیشه التقاطی از بدو زایش در این سازمان وارد شد و مهندس بازرگان آنها را فرزندان مجاهد خود خطاب میکند. متولیان بیان کرد: کتاب اصلی آموزش ایدئولوژی سازمان یعنی کتاب «راه انبیا، راه بشر» بهشدت تحت تاثیر کتاب «راه طیشده» مهندس بازرگان است. همچنین بازرگان در بیانیهای از نامزدی مسعود رجوی در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حمایت همهجانبه کرده و ابراز امیدواری میکند که «برای تامین وحدت و حقوق گروههای اقلیت، امیدوارم مسعود رجوی که معرف جناح پرشوری از جوانان با ایمان است نیز به مجلس راه یابد.» وی افزود: گروهک منافقین گرچه از نظر ذهنی چپگرا بود اما تمامی اعضای آن پناهنده به اردوگاه غرب شدند و حتی رجوی پاریس را برای اقامت انتخاب کرد. مجاهدین خلق گروهی التقاطی بود که توسط نهضت آزادی بازیچه دست سازمانهای جاسوسی غربی شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد