به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نشست خبری جشنوارههای هنرهای نمایشی با حضور مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، دبیر جشنواره تئاتر رضوی و دبیر جشنواره تئاتر خیابانی رضوی در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
این نشست با رونمایی از پوسترهای جشنواره آغاز شد و در ادامه اتابک نادری، دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره تلاش شده است که نگاه حرفهایتری بر مبنای تولید آثار حاکم باشد و از نگاه کلیشهای فاصله گرفته شود، گفت: این دوره جشنواره غیرمتمرکز است و در آن به یک جهتدهی متفاوت رسیدیم. آثار در شهر خود تولید و اجرای عمومی خواهند داشت و ما گزینشی از اجراهای عمومی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه نباید تئاتر را برای جایزه گرفتن و هیجانات جشنوارهای کار کرد، ادامه داد: هدف از تولید تئاتر توجه به مخاطب است.
نادری یادآوری شد: ۱۵ اثری که برای حضور در جشنواره انتخاب میشوند، همگی تندیس جشنواره را دریافت خواهند کرد.
دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، با اشاره به اینکه به ۳۸ اثری که قرار است از میان آنها ۱۵ اثر به جشنواره راه پیدا کنند، هزینه فیلمبرداری پرداخت میشود، توضیح داد: ۲۳ اثری که به مرحله نهایی راه پیدا نکردهاند نیز میتوانند کار خود را در شهرشان اجرا کنند و در بخش بهعلاوه رضوی حضور خواهند داشت.
به گفته وی فیلم تئاترهای تولید شده در جشنواره تئاتر رضوی در تلویزیون اینترنتی تئاتر ایران پخش میشوند.
نادری عنوان کرد: امسال اسناد دورههای گذشته جشنواره را تدوین و کتاب جشنواره نیز منتشر میشود.
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد که امسال جشنواره موثرتر فرهنگ رضوی را در کشور توسعه دهد.
وی ادامه داد: امیدوارم در سالهای آتی نیز بخش بینالملل جشنواره را با حضور هنرمندان کشورهای همسایه که ارادت قلبی به امام رضا (ع) دارند، برگزار کنیم.
فرهاد قائمیان، مدیر جشنوارههای رضوی نیز درباره احتمال بینالمللی شدن این جشنواره عنوان کرد: تلاش میکنیم از سال آینده با کمک دبیران کنونی جشنواره به سمت بینالمللی شدن جشنواره گام برداریم.
قائمیان درباره اضافه شدن بخش فیلم نیز به این جشنواره توضیح داد: ریلگذاری برای ساخت فیلم با فرهنگ رضوی انجام شده و امیدوارم در نشست خبری جشنواره در این زمینه خبر خوشی مطرح شود.
علیمحمد رادمنش، دبیر سومین جشنواره تئاتر خیابانی رضوی نیز در این نشست عنوان کرد: تئاتر خیابانی بخشی از یک فرآیند بزرگتر به نام تئاتر بیرونی است.
به گفته وی منظور از تئاتر خیابانی رضوی معطوف به آثاری مبتنی بر باورهای دینی و ویژگیهای شخصیتی امام رضا (ع) است.
دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی درباره شرکت کنندگان نیز توضیح داد: ۴۰ اثر برای تولید مدنظر قرار گرفتهاند و از میان این آثار ۱۲ اثر نهایی انتخاب و ابتدا در شهر خود و سپس در شهرهای دیگر کشور اجرا میشوند.
به گفته وی هر ۱۲ کارگردان حاضر در جشنواره از نگاه ما برگزیده هستند.
جواد رفاهی، مشاور راهبردی مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع) در جشنوارههای رضوی نیز در این نشست بیان کرد: مقرر شده در جشنوارههای رضوی از حضور هنرمندان مطرح و خادم امام رضا (ع) بهرهمند شوند که این دوره در خدمت آقای فرهاد قائمیان هستیم.
وی عنوان کرد: در گذشته بیشتر تئاترها برای مخاطبان اجرا نمیشدند و فقط هنرمندان به تماشای آثار یکدیگر مینشستند، ولی حالا به جای هزینههای سفر و اسکان، تمامی حمایت خود را برای تولید آثار و اجرای عمومی در شهرهای خود معطوف میکنیم.
رفاهی درباره جشنواره تئاتر کودک رضوی نیز توضیح داد: ۸ اثر در این جشنواره حضور خواهند داشت و تصمیم ما این است که در هر شهر کشور یک نمایش اجرا شود.
سعید زمانی، معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) و دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) نیز در گفتگوی اختصاصی با جام جم آنلاین افزود: جشنواره هنرهای نمایشی رضوی در دوره بیست و یکم شامل سه بخش است؛ در واقع ما هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی، سومین جشنواره تئاتر خیابانی و پانزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را خواهیم داشت.
وی افزود: همه این جشنوارهها به میزبانی بنیاد امام رضا (ع) برگزار میشود و دبیرخانه این جشنوارهها در بنیاد بین المللی امام رضا (ع) مستقر است.
دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) ادامه داد: دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی آقای اتابک نادری، دبیر جشنواره تئاتر خیابانی آقای علی محمد رادمنش و دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان آقای مهدی سیم ریز هستند.
زمانی یادآور شد: پس از اینکه مهلت در نظر گرفته برای ثبت نام و ارسال آثار شرکت کنندگان در جشنواره به اتمام رسید، هیات انتخاب در هر سه بخش آثاری را انتخاب کردند.
وی با اشاره به اینکه در بخش تئاتر صحنهای هیات انتخاب ۳۸ متن نمایشنامه را انتخاب کرد، افزود: شرکتکنندگان در گام بعدی فیلمهایی را بارگذاری کردند و از این تعداد ۱۵ اثر به عنوان برگزیده اعلام خواهد شد.
دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) توضیح داد: به این ترتیب این ۱۵ گروه نمایشی از ۲۵ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت ماه آینده در استان خود متولی ۱۵ شب اجرا خواهند بود.
زمانی با بیان اینکه ۸ گروه برگزیده نیز برای تئاتر کودک و نوجوان پیشبینی شده است، گفت: در بحث تئاتر خیابانی نیز ۱۲ گروه برگزیده در استان خود برای مخاطبان علاقمند به اجرا خواهند پرداخت.
وی یادآور شد: رویکرد امسال ما در جشنوارههای امام رضا (ع) این است که تولیدات نمایشی را در فرایندی جریان ساز به جامعه مخاطب تقدیم کنیم.
دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) بیان کرد: شعار محوری دوره بیست و یکم جشنوارههای امام رضا یکی از القاب حضرت یعنی «معین الضعفاء» در نظر گرفته شده است؛ لذا با توجه به این شعار محوری در موضوعاتی که پیش بینی کرده بودیم از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره درخواست کردیم به این موضوع نگاه ویژهای داشته باشند.
زمانی با اشاره به اینکه امسال در جشنوارههای امام رضا (ع) ۱۲ عنوان جشنواره برگزار خواهد شد، یادآور شد: مدیریت همه این جشنوارهها با آقای فرهاد قائمیان به عنوان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) است.
وی درباره دیگر جشنوارههایی که برگزار خواهد شد، نیز توضیح داد: علاوه بر سه عنوان جشنواره نمایشی که به آنها اشاره شد، چهار عنوان جشنواره شعر نیز برگزار خواهد شد؛ جشنواره شعر فارسی رضوی، جشنواره بین المللی شعر عربی رضوی و جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان و جشنواره بینالمللی شعر ترکی- آذری نیز برگزار میشود.
دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) با اشاره به اینکه جشنواره سرود نیز برگزار خواهد شد، توضیح داد: این جشنواره با مشارکت و همکاری معاونت پرورشی آموزش و پرورش و به میزبانی خراسان رضوی برگزار میشود.
زمانی با بیان اینکه پانزدهمین جشنواره فیلم کوتاه رضوی نیز برگزار میشود، یادآور شد: سه عنوان جشنواره هنرهای تجسمی نیز برگزار میشود که شامل جشنواره بینالمللی عکس رضوی، جشنواره خوشنویسی رضوی و جشنواره گرافیک رضوی است.
دبیر اجرایی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) تاکید کرد: در این دوره از جشنواره افتخار داریم که در خدمت دبیران تراز ملی و صاحب نام در عرصه فرهنگ و نام هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت