افزایش نرخ ولادت در کهگیلویه و بویراحمد همراه با یک نگرانی اساسی

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش ۱۸.۳ درصدی موالید در استان کهگیلویه وبویراحمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: تغییر توازن جنسیتی در سال‌های آینده گران کننده است.
کد خبر: ۱۴۴۴۱۰۳

به گزارش جام جم آنلاین، زهرا رادمنش گفت: در خصوص ارزیابی شاخص‌های جمعیتی و موالید زنده در استان کهگیلویه و بویر احمد گفت: بر اساس گزارش گیری از سامانه الکترونیک سیب موالید زنده 9 ماهه اول 1402در مقایسه با 9 ماهه اول 1401 سیر صعودی به خود گرفته است.

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در نه ماهه اول 1401 تعداد ۷ هزار و ۹۸۳ نوزاد زنده متولد شدند که چهار هزار و ۲۹۵ مورد از آنها پسر و سه هزار و ۶۸۸ نوزاد دختر بوده است که بطور چشمگیری موالید پسر با ۶۰۷ مورد با ۷.۶ درصد بیشتر بوده است. 

وی بیان کرد: همچنین در نه ماهه اول ۱۴۰۲ تعداد ۸ هزار و ۲۳۷ نوزاد متولد شد که چهار هزار و ۴۳۲ مورد آنها پسر و سه هزار و ۸۰۵ مورد دختر بوده است که موالید پسر حدود 627 مورد بیشتر از دختر بوده است که مجموع 18/3 در صد است.

رادمنش عنوان کرد: موالید ۹ ماهه اول 1402 در مقایسه با ۹ ماهه اول سال گذشته رشد داشته که نشان می‌دهد که تلاش‌های گسترده و برنامه‌های آموزشی که در تمام سطوح دانشگاه و به ویژه توسط مراقبین سلامت ، ماماها و بهورزان انجام می‌شود به ثمر نشسته است.

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این آمار نسبت به آمار ثبت احوال رقم بیشتری را نشان می‌دهد که علت آن تمایل تعدادی از خانواده هاست که ترجیح می دهند به هر علت در شهرهای همجوار از جمله شیراز، اصفهان و اهواز فرزند خود را به دنیا بیاورند و همانجا هم برای گرفتن شناسنامه اقدام می کنند.

رادمنش بیان کرد: لازم به توضیح است طی ۱۰ سال گذشته موالید استان به دنبال سیاست‌های قبلی و کنترل جمعیت و تنظیم خانواده نزولی بوده است از اینکه موالید افزایشی بوده جای خوشحالی است و جلوی معضل سال خوردگی جمعیت در استان گرفته می شود به شرطی که این روند افزایشی موالید ادامه دار، آهسته و پیوسته باشد.

وی بیان کرد: البته چیزی که نگران کننده است به هم خوردن توازن جنسیتی و افزایش رقم ۶.۷ درصد در جنس پسر است که در 20 سال آینده نبود جنس مونث برای گزینه ازدواج و شاخص فرزند آوری مشکل ساز خواهد بود، بطوری که اصلی ترین شرط فرزند آوری داشتن زنان گروه سنی باروری(54-10) است که به نظر می آید اقدامات خانوادها در تعیین جنسیت جنین و تمایل آنها به داشتن فرزند ذکور بی‌تاثیر نبوده است.

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پیشنهاد می‌شود معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه، پژوهشی در خصوص علت افزایش موالید پسر در دستور کار خود داشته باشد و مسئولین ذی ربط به راحتی از کنار این موضوع عبور نکنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها