در نشست بررسی کتاب مساله حجاب شهید مطهری عنوان شد

خط بطلانی بر دروغ‌های منتسب به اسلام در مواجهه با مقام زن

کارشناسان حاضر درنشست بررسی کتاب مساله حجاب اثر شهید مطهری، همزمان با سالروز قانون کشف حجاب رضا‌خانی با بیان آن‌که محتوای این اثر خط بطلانی بر دروغ‌های منتسب به اسلام در مواجهه با مقام زن است یادآور شدند: شیرینی تایید امام‌راحل(ره) بر استقامت استدلال قلم استاد مطهری، مهر تاییدی بر اصالت و جریان‌سازی این کتاب و تفکر صاحب قلم آن به شمار می‌رود.
کد خبر: ۱۴۴۳۲۳۲
خط بطلانی بر دروغ‌های منتسب به اسلام در مواجهه با مقام زن
پنجمین کتاب معرفی شده درسلسله نشست‌های صدکتاب ماندگار قرن به منظور پاسداشت نگاشته‌های برتر ایرانیان دریک قرن اخیر،با بررسی کتاب مساله حجاب اثر استاد شهید مرتضی‌مطهری در اندیشگاه سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران برگزار شد. 
یادداشت‌برداری درباره مباحث مختلف
در این مراسم حجت‌الاسلام محمد مطهری در پاسخ به سوالی مبنی بر وجوه فقهی دو کتاب مساله حجاب و نظام حقوق زن در اسلام گفت: کتاب مساله حجاب همواره مخالفت‌های جدی داشته است؛ اگر از جهت فقهی هم مورد و مساله‌ای داشت قطعا صحبت‌ها و نقدهایی روی آن صورت می‌گرفت. واقعیت این است با توجه به شناختی که از استاد مطهری دارم ایشان تا مطلبی را از زوایای مختلف بررسی نمی‌کرد و درک عمیقی نسبت به آن نداشت به هیچ عنوان آن را بیان نمی‌کرد که این مهم درباره کتاب مساله حجاب هم صدق می‌کند. معاون پژوهشی بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری ادامه داد: یکی از ویژگی‌های تحقیق و پژوهشی پدرم یادداشت‌برداری درباره مباحث مختلف بود و از۱۵سالگی در مواجهه با موضوعات مختلف یادداشت‌برداری می‌کرد و دربیان دیدگاه و نظرات خود بسیار دقیق بود، بنابراین همه این موارد قرائن و شواهدی از جایگاه فقهی این کتاب است.وی خاطرنشان کرد: استاد مطهری ۸۰روز بعد از انقلاب زنده بود و درهمان زمان هم درمساجد و پای منابر مختلف درباره موضوعاتی چون نقش زن در جمهوری اسلامی، موضوع آزادی در انقلاب و...سخنرانی می‌کرد. به اعتقاد من شهید مطهری همواره در تلاش برای تبیین مسائل در حوزه اندیشه و تفکر بود. ایشان بارها از امام خمینی(ره) اجازه خواسته بود تا از شورای انقلاب استعفا دهد و به مباحث مربوط به حوزه تفکر و اندیشه بپردازد چون همواره نگران مسائل فکری در جامعه بودند. مطهری در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: به یاد دارم که برخی از دانشجویان خارجی، درباره کتاب  نظام حقوق زن در اسلام شهید مطهری بحث می‌کردند. یک طلبه نیوزیلندی می‌گفت ترجمه انگلیسی کتاب نظام حقوق زن در اسلام را خوانده است و معتقد بود این کتاب به تمام سوالات و شبهاتی که یک زن در غرب با آن روبه‌رو می‌شود پاسخ داده است. به اعتقاد من اگر استاد شهید مطهری در قید حیات بودند درباره سوالات و مسائل فکری تحقیقات گسترده‌ای انجام می‌داد و برای مجموع مسائل فکری راه حل پیدا می‌کرد. 
   
خودباوری در مواجهه با نقش زن 
فرحناز افضلی‌قادی دبیراین نشست هم گفت: کتاب مساله حجاب شهید مطهری یکی ازآثار پُربسامد استاد به‌شمارمی‌رود که حاصل سخنرانی‌های ایشان در انجمن اسلامی پزشکان بوده و تا شهریور۱۴۰۲ خورشیدی ۱۳۷چاپ را تجربه کرده‌ است. ۱۰چاپ این اثر قبل ‌از انقلاب و بقیه به بعد از دوران انقلاب اختصاص دارد. همچنین ۸۲هزارنسخه طی ۱۰چاپ قبل ‌ازانقلاب و بیش ‌ازیک میلیون و ۴۰۰هزار نسخه در ۱۳۷چاپ بعد از انقلاب شکو‌همند اسلامی از این کتاب منتشر شده ‌است. افضلی‌قادی با اشاره به این مطلب که هدف شهید مطهری از نگارش این کتاب پیوند دادن امواج زندگی با حکمت و معارف اسلام در مقوله حجاب و جایگاه زن در تعالیم اسلامی است، گفت: قلم شهید مطهری در این اثر به دنبال آن بود تا مردم بتوانند به خودباوری درباره آرای دین اسلام در مواجهه با نقش زن و تأثیرگذاری آن در جامعه دست پیدا کنند.
   
فهم مساله حجاب از منظر رویداد فرهنگی و اجتماعی
دکتر محمدتقی کرمی، عضو هیات علمی گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفت: اهمیت نگرش به کتاب مساله حجاب از زاویه دید یک رویداد فرهنگی و اجتماعی و فهم آن به این مهم بازمی‌گردد که دریابیم که صحبت کردن درباره مؤلفه حجاب قبل و بعد از نگارش کتاب مساله حجاب رنگ‌وبوی متفاوتی پیدا کرده‌است. وی با تاکید براین مطلب که خود شهیدمطهری با توجه به آثار مختلف و متعددی که به رشته تحریر درآورده‌؛ کتاب مساله حجاب را یکی از مهم‌ترین آثار خود نام برده‌ است، خاطرنشان کرد: یکی از علت‌هایی که می‌تواند این کتاب را میان آثار شهیدمطهری اثری والا قلمداد کند به روشنگری و آگاهی‌بخشی است که این کتاب حوزه حجاب بین سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ در بازار نشر با خود به‌همراه داشت. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها