سعید آجرلو در گفتگو با جام جم آنلاین گفت: در هم تنیدگی اقتصاد و سیاست خارجی و ارتباط مستقیم آنها با یکدیگر، همواره در حوزه روابط بین الملل مورد توجه نظریه پردازان و استراتژیستهای این عرصه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این قاعده در خصوص جمهوری اسلامی ایران نیز صادق است. تاکنون بارها از توسعه متوازن اقتصادی و تاثیر سیاست خارجی هدفمند و موثر در تحقق آن سخن گفته شده، اما گروههای سیاسی در تفسیر این ارتباط با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
آجرلو تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی، به مثابه تنها نسخه کارآمد اقتصادی در کشور توجه ویژهای داشته اند.
وی افزود: نامگذاری سالهای اخیر تحت عناوینی مانند رونق تولید و مهار تورم و رشد تولید بیانگر همین حقیقت است. واقعیت امر این است که در حوزه اقتصاد، ما با متغیرهای وابسته و مستقل مواجه هستیم.
این فعال سیاسی گفت: اگر متغیرهای مستقل، خارج از اراده دولت و کشور و با نگاه به آن سوی مرزها نمود پیدا کند، دیگر توان داخلی کشور و قدرت ذاتی و اکتسابی ما و حتی مزیتهای بالقوه و بالفعل ما در رقابت با دیگران ظهور و بروزی نخواهد داشت.
آجرلو با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی هرگز مترادف با اقتصاد ریاضتی نبوده و بالعکس، به معنای توانمند سازی ساختار و متعلقات اقتصادی و صنعتی یک کشور در مواجهه با بحرانسازی دشمنان خواهد بود، تصریح کرد: در این صورت، سرنوشت اقتصاد و سیاست خارجی کشور در گروی اخم یا لبخند رقبا و دشمنان فرامنطقهای ایران از جمله آمریکا و تروییکای اروپایی نخواهد بود.
وی افزود: این یکی از لوازم و پیش شرطهای اساسی در تحقق اقتصاد درون زا خواهد بود. در این میان ما با شروط کافی نیز مواجه هستیم:یعنی احصاء دقیق ظرفیتهای اقتصادی کشور و تعریف و تحقق یک سیاست خارجی مستقل از بازی دشمنان.
این فعال سیاسی گفت: در اینجا باید تاثیرگذاری بازی دشمنان نظام جمهوری اسلامی از جمله آمریکا در عرصه اقتصادی کشور را به حداقل رساند. پس در کنار تعریف سیاست خارجی موثر و مقتدرانه باید نسبت به فعالسازی ظرفیتهای اقتصاد درون زا نیز توجه ویژه داشته باشیم.
وی گفت: اکنون در سال ۱۴۰۲ و در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم. بدون شک نقش قوه مقننه در تدوین قوانین مهمترین مسئولیتی است که خانه ملت بر عهده دارد.
وی تاکید کرد: مجلس انقلابی گامهای مفیدی در این خصوص برداشته و قطعا در ادامه، نیاز به تکمیل این منظومه خواهیم داشت. پس در اینجا ادراک صحیح از مناسبات سیاسی و اقتصادی کشور و تدوین قوانین کارآمد و عملیاتی، اصالت و موضوعیت دارد. از این رو انتخابات مجلس و خروجی آن، نقش به سزایی در آینده کشور خصوصا در برهه حساس کنونی و آتی ایفا خواهد کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم