تجویز داروی ضد سرفه برای شیرخواران زیر ۶ ماه ممنوع

یک متخصص بیماری اطفال در همدان با تاکید بر ممنوعیت تجویز شربت‌سینه به کودکان زیر یک سال دارای علائم سرفه و درد در قفسه سینه گفت: مصرف دارو برای درمان سرفه در شیرخواران عوارض جبران‌ناپذیری دارد.
کد خبر: ۱۴۳۹۰۳۹

به گزارش جام جم آنلاین همدان، دکتر محمدصادق صبا با بیان اینکه سرماخوردگی و برونشیت دو بیماری شایع فصل سرماست که اغلب کودکان به آن مبتلا می‌شوند، عنوان کرد: در حال حاضر به دلیل آب‌وهوای خشک و سرد زمستان در استان همدان آمار ابتلا به بیماری‌های تنفسی، برونشیت، سینوزیت و... در کودکان افزایش‌ یافته است.
 
 وی مهم‌ترین علائم ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی در کودکان را عطسه، سرفه و تب شدید دانست و گفت: بیش از ۷۰ درصد مبتلایان به متخصص کودکان مراجعه می‌کنند، در صورتی که برای موارد سرفه‌ بدون تب و درد نیازی به پزشک نیست.
 
 این متخصص بیماری‌های کودکان بیان کرد: سرفه یکی از مکانیسم‌ها دفاعی بدن برای جلوگیری از ورود محرک‌های خارجی به گلو از راه دهان و هواست؛ بنابراین هر سرفه در کودکان بالای یک سال نشانه بیماری نیست.
 
 وی با بیان اینکه نباید به کودکان زیر یک سالی که با علائم سرفه و درد در قفسه سینه به پزشک مراجعه کنند شربت سینه تجویز شود، یادآور شد: مصرف دارو برای درمان سرفه در شیرخواران زیر ۶ ماه ممنوع است، چراکه ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.
 
دکتر صبا خاطرنشان کرد: برای درمان سرفه در کودکان زیر یک سال از بخور سرد، مرطوب نگه‌داشتن اتاق و نوشیدن مایعات استفاده شود.
 
 وی با بیان اینکه معمولاً یک هفته تا ده روز طول می‌کشد که سرماخوردگی کودک بهبود یابد، اظهار کرد: بعد از ۵ الی ۶ روز سرفه کودک قطع می‌شود و مجدد تا پایان دوره بهبودی سرفه شروع می‌شود.
 
 این پزشک پیشکسوت کودکان مطرح کرد: تب در بیماری‌های تنفسی معمولاً دو تا چهار روز طول می‌کشد که در روز دوم به اوج خود می‌رسد و در روز چهارم قطع می‌شود؛ اما اگر در روز چهارم میزان تب بالا بود باید کودک مجدد معاینه شود؛ چراکه احتمال عفونت و پیشرفت سرماخوردگی وجود دارد.
 
وی با بیان اینکه در اغلب موارد سه بیماری برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان با علائم مشابه ظاهر شده اما در آنفولانزا کودک دچار تب و لرز شدید می‌شود، خاطرنشان کرد: برای درمان آنفولانزای کودکان در دوره اول بیماری نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک نیست چراکه با شربت‌سینه و قرص مسکن علائم بیماری کمتر می‌شود و به‌مرور کودک بهبود می‌یابد‌.
 
صبا یادآور شد: اگر سرفه کودک شدید باشد و یا با درد در قفسه سینه همراه باشد نیاز به بررسی بیشتر بوده و باید دوباره توسط پزشک معاینه شود.
 
 وی دود اسپند برای کودکان را نیز خطرناک عنوان کرد و افزود: هیچ مطلب علمی وجود ندارد که ثابت کند دود اسپند برای کودکان مفید است، از طرفی نیز ریه کودک را مختل کرده و در تنفس او مشکل ایجاد می‌کند.
 
این پزشک استفاده از مایعات گرم، استراحت کافی و در معرض قرار نگرفتن کودک با افراد درگیر با سرماخوردگی را در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی موثر دانست و افزود: خواب، استراحت کافی و شادی تأثیر به سزایی بر افزایش سیستم ایمنی کودک دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها