به گزارش جام جم آنلاین البرز،استان البرز با توجه به داشتن ۱۳ شهرک و ناحیه صنعتی و استقرار واحدهای صنایع تبدیلی و کشاورزی در این شهرکهای صنعتی از موقعیت استراتژیک خاصی برخورداراست. بخش عمدهای از نیازهای مالی این واحدهای صنعتی از طریق بانک کشاورزی تامین میگردد. هماکنون اکثر کارخانجات و صنایع وابسته شامل صنایع تولید آرد ـ تولید نانهای حجیم صنعتی ـ صنایع بستهبندی محصولات کشاورزی و کشتارگاههای طیور، صنایع ماکارونی و سردخانه و صنایع لبنی عمده با بانک کشاورزی دارای مراوده هستند و با استفاده از تسهیلات بانک کشاورزی نسبت به راهاندازی و توسعه واحدهای تولیدی خود اقدام و همهساله سرمایه در گردش موردنیاز واحد را از طریق بانک کشاورزی تامین مینمایند.
مهندس محمودی مدیر شعب بانک در استان البرز، عملکرد بانک را در مهمترین شاخصهای عملکردی در سال جاری در استان البرز به شرح ذیل تشریح نمودند:
بخش اعتباری و اعطای تسهیلات:
بانک کشاورزی استان کلیه درخواستهای متقاضیان سرمایهگذاری را که طرحهای آنها از نظر فنی، مالی و اقتصادی موجه بوده و شرایط متقاضی از نظر اهلیت و توان سرمایهگذاری با مقررات داخلی بانک وفق بدهد را رسیدگی و تسهیلات لازم را با رعایت منابع و مصارف در قالب عقود اسلامی همراه با نظارت بر مصرف تسهیلات پرداختی اعطا مینماید. در این راستا بانک کشاورزی استان البرز در سال جاری تا کنون تعداد ۵۱۶۵ فقره تسهیلات به مبلغ ۲۷۷۶۸ میلیارد ریال به کشاورزان و تولید کنندگان زیربخش کشاورزی و خارج بخش پرداخت نموده است.
مهندس محمودی همچنین اظهارداشت درجهت بکارگیری روشهای نوین تضمین تعهدات فعالان بخش کشاورزی تاکنون تعداد ۴۲۸ فقره ضمانتنامه به مبلغ ۴.۲۰۲ میلیاردریال صادرشده است.
همچنین اضافه نمودند تسهیلات پرداختی به طرحهای تبصره ۱۸ از ابتدای ابلاغ در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۶۶۱ میلیارد ریال به تعداد ۳۶ فقره و تعداد ۱۰ فقره تسهیلات صندوق توسعه ملی به مبلغ ۴۹۳ میلیارد ریال تاکنون پرداخت شده است.
مدیرشعب بانک کشاورزی در استان البرزافزود: به منظور حمایت از جوانی جمعیت از ابتدای سال جاری تا کنون مبلغ ۱.۴۲۷ میلیاردریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به ۷۱۴ نفراز زوجهای جوان استان ودرراستای اجرای طرح تسهیلات فرزندآوری تاکنون مبلغ ۳۱۵ میلیاردریال اعتباربه تعداد ۵۵۸ نفرسرپرست خانوار پرداخت شده است.
وی بااشاره به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تبصره ۱۶ خوداشغالزایی دراستان گفت: امسال ۱۸۶ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۴۶ میلیارد ریال به افرادتحت پوششهای نهادهای حمایتی بهزیستی وکمیته امدادامام خمینی (ره) بابت قرض الحسنه، خود اشتغالی و تهیه مسکن به افراد تحت پوشش پرداخت شده است.
حمایت از طرحهای بزرگ و استراتژیک صنعت غذایی
مدیر شعب بانک کشاورزی استان البرز در خصوص حمایت مالی و مشارکت در راه اندازی و به بهره برداری رسیدن واحدهای تولیدی بزرگ و استراتژیک صنعت غذا یی، اقداماتی را به شرح ذیل عنوان نمودند:
- تامین سرمایه در گردش صنایع غذایی فعال استان البرز از جمله: صنایع غذایی مانا، بهینه وزین، ماکارونی سمیرا وآماده لذیذ.
- احداث دو واحد کشتارگاه صنعتی طیور مربوط به آقای هبت اله پیشگاهی نژاد و شرکت اسپینو البرز (هریک به ظرفیت ۲۰۰۰ قطعه در ساعت) از محل اعتبار اشتغال پایدار روستایی و عشایری.
- احداث گلخانه تولید و پرورش گل صادراتی ارکیده واقع در نظر آباد به نام پرورش ارکیده منجزی به مساحت ۷۷۱۸ مترمربع
- احداث یک واحد گلخانه تولید صیفی جات به مساحت ۶.۷ هکتار واقع در شهرستان نظرآباد به نام دهکده سلامت البرز
- احداث دو واحد سردخانه به ظرفیت ۲۰۰۰۰ تن از محل اعتبار اشتغال پایدار روستایی و عشایری (آقای سید حسین میرجلیلی – آقای جعفر اصولی)
- احداث و راه اندازی یک واحد مرغداری تخمگذار به ظرفیت ۱۲۰۰۰ قطعه (آقای حسین حجارمنش)
- احداث ۲۱ واحد گلخانه صیفی جات در شهرک گلخانهای چوپان آباد به مساحت ۱۰۴ هزار مترمربع.
- احداث و تکمیل دو واحد گلخانه تولید نشاء سبزی و صیفی در محمد شهر کرج (آقای احمد کاشانی – آقای مجید سلیمیان)
وصول مطالبات:
مدیر شعب بانک کشاورزی استان البرز درباره وضعیت وصول مطالبات بانک تصریح نمودند که با توجه به اینکه بخش کشاورزی نسبت به سایر بخشها و فعالیتهای اقتصادی در معرض مخاطرات بیشتر طبیعی مانند خشکسالی، سرمازدگی بوده که این موارد نیز میتواند نرخ مطالبات معوق بانکها را افزایش دهد. علی ایحال با اعمال مساعدتهای لازم از قبیل تمدید و اعطای مهلت به مشتریانی که دارای مشکل بوده اند و همچنین تلاش و کوششی که استان در امر پیگیری وصول مطالبات به منظور تزریق مجدد منابع مالی به سایر متقاضیان و تولید کنندگان صورت گرفته است در سال گذشته ۲۲.۶۰۲ میلیارد ریال معادل ۹۴.۶% از مطالبات خود را به حیطه وصول درآورد به نحویکه ریسک اعتباری استان به عدد حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرده و توانسته است که رتبه ۲ کشور را در زمینه وصول مطالبات در بین ۳۳ مدیریت استانها کسب نماید.
همچنین علاوه بر اجرای کامل مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در زمینه مساعدت با بدهکاران و تولید کنندگان از بخش کشاورزی با اجرای بند خ ماده ۳۳ برنامه ششم توسعه تاکنون ۲۱۱۵ نفر بدهکار خسارت دیده حقیقی و حقوقی از این مصوبه به مبلغ ۱۳۲۶ میلیارد ریال از بخشودگی سود و جرایم مشمول ماده قانونی مذکور استفاده نموده اند.
جذب سپردههای مردمی:
مهندس محمودی در خصوص حوزه امور مشتریان افزودند: این مدیریت در سال جاری تا کنون دارای مانده سپردههای مردمی بیش از ۷۹ هزارو ۶۵۵ میلیارد ریال میباشد، که در مقایسه با پایان سال قبل ۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
بخش ارزی
مدیر شعب بانک کشاورزی در خصوص عملکرد بخش ارزی بانک کشاورزی اشاره کرد:در پایان آذر ماه سالجاری عملکرد بخش ارزی بابت حوالجات ارزی صادره تعداد ۲۰۵ فقره به مبلغ ۳۵.۸۳۰.۴۴۸ دلار میباشد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۳.۹۹۹.۴۰۱ دلار افزایش داشته است.
بیمه محصولات کشاورزی:
مهندس محمودی با اشاره به اهمیت بیمه محصولات کشاورزی استان یادآور شد:
در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ گروه خدمات بیمهای شعب بانک کشاورزی استان البرزدر راستای تحت پوشش قرار دادن ریسکهای تولید در بخش کشاورزی و حمایت از سرمایه گذاران و تولیدگنندگان و توسعه اقتصاد کشاورزی، بیش از ۹ میلیون قطعه انواع طیور، قریب به ۱۶ هزار هکتار انواع محصولات زراعی، ۱۴۴ هزار راس دام که شامل ۶۸ هزار راس دام صنعتی و الباقی دام سبک روستایی – عشایری و گاوهای بومی آمیخته و زنبور عسل را بیمه نموده است. همچنین در سال زراعی مورد اشاره در زیر بخش آبزیان قریب به ۵ میلیون قطعه تخم چشم زده ماهیان سردآبی را نیز تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار داده است.
همچنین در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۱۹۶ میلیارد ریال غرامت به خسارت دیدگان در زیر بخشهای زراعت، باغ، دام و طیور در استان البرز پرداخت شده است.
سخن پایانی
مدیر شعب بانک کشاورزی در استان البرز در پایان سخنان خود اظهار داشت: نظر به رسالت تخصصی بانک کشاورزی که از حامیان اصلی صنعت کشاورزی در استان است و از هر نوع سرمایهگذاری موجه و سودآور که موجب رشد اقتصاد کشاورزی منطقه باشد حمایت مالی میکند و این بانک به عنوان بانکی پیشرو دربخش بانکداری الکترونیک باداشتن کارکنان پرتلاش و مشتری مدار آماده ارائه هرگونه خدمات بانکی به همشهریان گرامی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت