به گزارش جام جم آنلاین، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که ایالات متحده آمریکا «با سازمان ملل متحد بر سر پیشنویس قطعنامه وقفه در جنگ فعالانه» همکاری میکند.
این سخنگوی دولت جو بایدن افزود: ما با شرکای خود در حال کار بر روی متن پیشنویس قطعنامه هستیم. ما در تلاش برای بازگشت به وقفه جدید در غزه بسیار جدی هستیم و مذاکراتی در این زمینه انجام شده است.
کربی در عین حال گفت که ایالات متحده آمریکا "شرایط و جدول زمانی" را برای حملات رژیم اسرائیل در غزه دیکته نمیکند.
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به مقاومت در برابر درخواستها برای حمایت از آتش بس در غزه ادامه داده است. با این حال، مقامات آمریکایی مدعی هستند که اسرائیل باید تلفات را در حملات خود کاهش دهد.
این سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید بار دیگر به خبرنگاران گفت که ایالات متحده آمریکا از اسرائیل میخواد به سمت عملیات با شدت کمتری حرکت کند.
با این حال، او گفت که آمریکا "شرایط و جدول زمانی" را به مقامات اسرائیل دیکته نخواهد کرد و این مقامات اسرائیلی هستند که در این زمینه تصمیم گیری خواهند کرد.
کربی مدعی شد: ما نگران وضعیت بشردوستانه در غزه هستیم و قبول داریم که رنج عظیمی به خصوص با فرا رسیدن زمستان وجود دارد و جهان را برای تسکین آلام و درد و رنج غزه هدایت و رهبری میکنیم و نمیخواهیم به غیرنظامیان دیگر آسیبی وارد شود.
آمریکا نسبت به پیشنویس قطعنامه برقراری آتش بس در غزه، توقف حملات رژیم اسرائیل و افزایش کمکهای بشردوستانه به این منطقه که روی میز دیپلماتها و کشورهای مختلف در سازمان ملل در حال بررسی است، ابراز نگرانی و در توجیه مانع تراشی خود برای رای گیری در خصوص این قطعنامه ادعا کرد نگران کاهش کمکها به غزه است.
ایالات متحده آمریکا مدعی است که پیشنهاد مکانیسم نظارتی ایجاد شده توسط سازمان ملل برای کمکهای ارسالی به نوار غزه میتواند در ارسال کمکهای حیاتی مشکل ایجاد کند.
نیت ایوانز، سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت: «هدف این قطعنامه تسهیل و کمک به گسترش کمکهای بشردوستانه برای ورود به غزه است و ما نمیتوانیم این هدف را نادیده بگیریم.»
سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در بیانیهای ادعا کرد: «هنوز نگرانیهای جدی و گستردهای وجود دارد که این قطعنامه میتواند با ایجاد یک مکانیسم نظارتی غیرقابل اجرا، تحویل کمکهای بشردوستانه را کند کند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که هر قطعنامهای منجر به کمک شود و به وضعیت موجود آسیب نمیرساند.»
این بیانیه در حالی بیان میشود که شورای امنیت سازمان ملل سه بار رأی گیری درباره این قطعنامه را به دلیل ادامه مذاکرات به تعویق انداخته است. هنوز زمان رای گیری امروز احتمالی درباره قطعنامه اعلام نشده است.
همزمان یک منبع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا گفت: موضوعات کلیدی پیشنویس که همچنان در مذاکرات باقی مانده است، شامل لحن و بیان «توقف خصومتها» و درخواست از سازمان ملل برای «ایجاد مکانیسم نظارتی در نوار غزه با پرسنل و تجهیزات لازم، تحت اختیار دبیرکل سازمان ملل متحد» است.
از سوی دیگر، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما در حال مذاکره در سازمان ملل درباره چارچوب قطعنامهای هستیم که ممکن است بتوانیم با آن موافقت کنیم.»
ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری (۸ دسامبر ۲۰۲۳) به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتشبس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.
در پی وتوی قطعنامههای شورای امنیت درباره برقراری آتش بس در غزه از سوی ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل و افزایش فشارهای جهانی بر دولت جو بایدن برای توقف حملات این رژیم به نوار غزه، امارات متحده عربی قطعنامه پیشنهادی دیگری را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است که در روزهای اخیر، دیپلماتهای کشورهای مختلف جهان در سازمان ملل و نیز مقامات و سران کشورهای منطقه و جهان در حال رایزنی درباره آن در سطوح مختلف هستند تا آمریکا را از وتوی این قطعنامه بازدارند.
پیش از این، منابع دیپلماتیک به ایرنا در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بندهای این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونهای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.
منابع دیپلماتیک به ایرنا در عین حال گفتند که آمریکا احتمال وتوی قطعنامه را رد نکرده است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر