در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این شهر زیبا، که عنوان «پایتخت انرژی ایران» را با خود یدک میکشد، جاذبههای طبیعی و تاریخی بسیاری دارد و از دیدنیترین شهرهای جنوبی به شمار میرود. از آنجا که این شهر در بیشتر روزهای سال گرم است، اغلب جاهای دیدنی بوشهر در زمستان و پاییز مورد استقبال قرار میگیرند؛ اما شما در همه روزهای سال میتوانید عازم سفر به این شهر دوستداشتنی شوید. اگر قصد سفر به جنوب ایران و بازدید از جاذبه های گردشگری بوشهر را دارید، این مطلب برای شما نوشته شده است؛ پس تا انتهای آن همراهمان باشید.
خانهموزۀ رئیسعلی دلواری متعلق به شهید رئیسعلی دلواری در دوران قاجار بوده که اکنون به موزه تبدیل شده است. در این موزه، وصیتنامه شهید دلواری و آثاری مربوط به جنگ جهانی اول و تاریخ و فرهنگ بوشهر نگهداری میشود. این بنا در سال 1376 به ثبت ملی رسید و اکنون یکی از جاذبه های دیدنی بوشهر به شمار میرود. خوشبختانه فاصله این جاذبه تا فرودگاه بوشهر تنها 3.5 کیلومتر است که در عرض 6 دقیقه طی خواهد شد؛ بنابراین، میتوانید بازدید از این خانۀ تاریخی را به روز آخر سفر خود موکول کرده و با پرواز بوشهر تهران به پایتخت بازگردید.
آدرس خانه موزه رئیسعلی دلواری: استان بوشهر، شهرستان تنگستان، شهر دلوار، میدان رئیسعلی دلواری
بناهای بسیاری از دوره قاجار در بوشهر به جا ماندهاند که عمارت کازرونی یکی از آنها است. این عمارت که به محمدرضا کازرونی، تاجر مشهور بوشهری تعلق دارد، در سال ۱۳۸۰ به ثبت ملی رسید. عمارت کازرونی و سایر خانههای قدیمی محله بهبهانی، اغلب ارتفاع بلندی دارند تا مردم بتوانند در روزهای گرم سال به طبقات بالاتر پناه ببرند.
آدرس عمارت کازرونی: بوشهر، محله قدیمی بهبهانی، انتهای خیابان گمرک
یکی دیگر از خانههای قاجاری بوشهر، عمارت مَلِک است. عمارت ملک که در گذشته به محمدمهدی ملکالتجاره، تاجر معروف بوشهری تعلق داشت، بلندترین ساختمان قاجار در جنوب ایران است. ترکیب معماری بومی و معماری قرون وسطایی فرانسه، این بنا را به شاهکاری ماندگار تبدیل کرده است؛ البته نمیتوان از تخریب باغی که داخل عمارت ملک قرار داشت و بارزترین نماد معماری فرانسوی بود، چشمپوشی کرد.
این خانه در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسید و اکنون به عنوان هتل از آن استفاده میشود. خوشبختانه این عمارت نیز در نزدیکی فرودگاه بوشهر و در فاصلۀ 10 کیلومتری آن قرار دارد؛ بنابراین میتوانید در این هتل اتاق رزرو کرده و پس از سفر با پرواز تهران بوشهر بلافاصله خود را به اقامتگاه برسانید.
آدرس عمارت ملک: بوشهر، محله بهمنی، خیابان ماهینی، کوچه ملک
عمارت ملک؛ از جاهای تاریخی بوشهر
یکی دیگر از مکانهای دیدنی بوشهر عمارت گلشن است. قدمت این بنا نیز همچون اغلب عمارتهای بوشهر به زمان قاجار برمیگردد. عمارت گلشن که در گذشته محل سکونت آقای گلشن، تاجر مطرح بوشهری بود، در سال ۱۳۶۵ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری و بازسازی شد و در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسید.
این عمارت تاریخی یک ساختمان 3 طبقه به سبک معماری میلان ایتالیا است و از بخشهای مختلفی همچون آبانبار، اتاق خدمه، آشپزخانه، حمام، دستشویی، چندین اتاق و حیاط مرکزی تشکیل شده است. این بنا معماری چشمنوازی دارد که بازدید از آن در سفر به بوشهر خالی از لطف نیست.
آدرس عمارت گلشن: بوشهر، خیابان ساحل، محله قدیمی بهبهانی
موزه تاریخ پزشکی یکی از جذابترین موزههای بوشهر، واقع در عمارت دهدشتی است. در این مکان سیر تحول و تکامل علم پزشکی در ایران را مشاهده خواهید کرد. متون دعانویسان قدیمی، وسایل پزشکی دریانوردان و افراد نظامی، ابزارهای پیشگیری از بیماریهای واگیردار، جعبه کمکهای اولیه و اسکلت کشف شده انسانی از دوره باستان، همگی از جاذبههای موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس هستند. اگر به دنبال تجربهای جدید و کسب اطلاعات درباره تاریخچه طب در ایران هستید، حتما در سفر به بوشهر از این موزه بازدید کنید.
آدرس موزه تاریخ پزشکی: بوشهر، خیابان انقلاب، پشت بانک مسکن، عمارت دهدشتی
موزه مردمشناسی بوشهر، بهترین مکان برای آشنایی با آداب و رسوم مردم خطه جنوبی کشور است. این موزه که ساختمان آن در دوره قاجار ساخته شده، 10 اتاق دارد. در هر یک از این اتاقها، اقلام مختلفی همچون آلات موسیقی محلی، ماکتهایی از انواع لنج و سایر شناورها، مشاغل سنتی بوشهر، لوازم مورد استفاده در خانههای بوشهری و همچنین نحوه برگزاری جشنهای سنتی به نمایش گذاشته شده است. با بازدید از موزه مردمشناسی بوشهر، تجربهای تازه و جذاب را به خاطرات سفر خود اضافه خواهید کرد.
آدرس موزه مردم شناسی بوشهر: محله بهبهانیها، خیابان ساحلی، عمارت طاهری سابق
بازار قدیم بوشهر در دوره افشاریان تاسیس شد و در زمان قاجار رونق گرفت؛ اما اکنون فقط چند دالان و حجره از آن باقی مانده است. این بازار در سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
بازار قدیم بوشهر در زمان حکومت ناصرالدین شاه حدود ۲۴۰ حجره داشت و از مهمترین مراکز ارتباطات تجاری آن دوره به شمار میرفت. بازار مرکزی بوشهر نیز در امتداد آن ساخته شده که بازدید از هر دو تجربهای جالب خواهد بود.
آدرس بازار قدیم: استان بوشهر، خیابان شهدا
در فهرست بهترین جاهای دیدنی بوشهر، نوبت به معرفی بازار ماهیفروشان رسیده است. این بازار در سال ۱۳۴۵ در شهر بوشهر ساخته شد و اکنون یکی از محبوبترین و قدیمیترین بازارهای شهر است. اگر به ماهی، میگو یا سایر غذاهای دریایی علاقه دارید، باکیفیتترین و تازهترین آنها را در بازار ماهیفروشان پیدا خواهید کرد. حتی اگر اهل غذاهای دریایی نیستید، بازدید از این بازار جذاب را به شما پیشنهاد میدهیم.
آدرس بازار ماهیفروشان: بوشهر، خیابان شهدا، بازار روز
گنبد نمکی جاشک، بزرگترین گنبد نمکی خاورمیانه، در 144 کیلومتری بوشهر قرار گرفته است. وسعت این گنبد نمکی به بیش از 3 هزار هکتار میرسد و شامل چشمهها، آبشارهای نمکی و دره گلکلم است. اغلب زمینشناسان برای تحقیقات خود به گنبد جاشک مراجعه میکنند؛ اما مطمئن باشید که طبیعت و چشمانداز این گنبد نمکی شما را نیز مجذوب خود خواهد کرد.
آدرس گنبد نمکی جاشک: 144 کیلومتری جنوب شرقی بوشهر، نزدیک روستای گخنک
گنبد نمکی جاشک؛ از زیباترین جاهای دیدنی بوشهر
هروقت احساس کردید از سرمای هوای شهر خود خسته شدهاید، فورا به بوشهر و شهرهای جنوبی پناه ببرید. بندر گناوه نیز یکی از جاهای دیدنی بوشهر در زمستان و پاییز است. این اسکله بیش از 1500 سال قدمت دارد و در دوره ساسانیان یکی از پررونقترین بنادر ایران بوده است. بندر گناوه در واقع در کنار مخروبههای شهر باستانی گناوه قرار گرفته و هر گوشه از آن، داستان خاص خود را دارد. در سفر به بوشهر، بازدید از گناوه و جاذبههای اطراف آن را فراموش نکنید.
آدرس بندر گناوه: بوشهر، بین بندر بوشهر و بندر دیلم
بوشهر، شهری بندری در جنوب غرب ایران است که از قدیم، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و پل ارتباطی ایران با سایر کشورها جنوبی و حتی انگلستان به شمار میرفته است؛ به همین دلیل علاوهبر سواحل جذاب و نخلستانهای زیبا، اماکن تاریخی و خانههای قدیمی زیادی نیز در آن یافت میشود.
اگر قصد سفر به این بندر قدیمی را دارید، پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از قیمت بلیط هواپیما و خرید آن، به وبسایت www.trip.ir مراجعه کنید. آژانس مسافرتی تریپ سالهاست که در عرصۀ توریسم فعالیت داشته و توانسته اعتماد مخاطبان خود را جلب کند. امیدواریم افتخار همراهی همیشگی با شما را نیز داشته باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت