در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرطان معده از جمله بیماری های خطرناک شایع در دنیای امروزی است. امروزه افراد زیادی در دنیا به این بیماری مبتلا و حتی اسیر چنگال مرگ میشوند. عوامل بسیاری در ابتلای افراد به این بیماری نقش دارند. با شناخت عوامل ابتلا به این بیماری میتوان از بروز آن پیشگیری کرد و همچنین با انتخاب روش درمانی کارا و زودهنگام میتوان موارد مرگ ناشی این بیماری را به حداقل خود رساند.
سرطان معده نوعی از بیماری سرطان است که در آن سلولهای سرطانی بدون کنترل در معده شما رشد میکنند. سرطان میتواند در هر جایی از معده شما ایجاد شود. در ایالات متحده، بیشتر موارد سرطان معده شامل رشد غیرطبیعی سلولی در محلی است که معده به مری میرسد (اتصال معده به مری). در کشورهای دیگر که سرطان معده شایعتر است، سرطان معمولاً در قسمت اصلی معده که بدن معده نام دارد، شکل میگیرد. در حدود 95 درصد مواقع، سرطان معده از پوشش معده شروع میشود و به آرامی پیشرفت میکند. بدون درمان، این بیماری میتواند یک توده (تومور) ایجاد کرده و به عمق دیوارههای معده شما رشد کند. تومور ممکن است به اندامهای مجاور مانند کبد و لوزالمعده گسترش یابد.
هر فردی ممکن است به سرطان معده مبتلا شود، اما برخی عوامل جمعیت شناختی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند که شامل موارد زیر میباشند:
سرطان معده معمولاً در مراحل اولیه علائمی را در فرد ایجاد نمیکند. حتی شایعترین علائم اولیه سرطان معده یعنی کاهش وزن غیرقابل توضیح و درد معده معمولاً تا زمانی که سرطان پیشرفتهتر نشده باشد، بروز پیدا نمیکنند.
بسیاری از این علائم در دیگر بیماریهای گوارشی نیز رایج است. برای بررسی اینکه آیا علائم شما نشانه سرطان معده یا بیماری دیگری است، به یک پزشک مراجعه کنید.
بسته به اینکه بیماری سرطان معده چقدر پیشرفته کرده است، ممکن است پزشک شما بتواند در طول معاینه فیزیکی تودهای را در معده شما احساس کند. با این حال، اغلب علائم شامل تشخیص احساسات در معده شما است. ممکن است معده شما اغلب متورم، پر یا دردناک باشد. درد ممکن است خفیف شروع شود و سپس با پیشرفت بیماری شدیدتر شود.
سرطان معده زمانی شکل میگیرد که یک جهش ژنتیکی (تغییر) در DNA سلولهای معده شما وجود داشته باشد. به دلیل جهش، سلولها به سرعت رشد کرده و در نهایت به جای مرگ، تومور را تشکیل میدهند. سلولهای سرطانی از سلولهای سالم سبقتگرفته و ممکن است به سایر قسمتهای بدن شما گسترش یابند (متاستاز). عوامل خاصی احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهند که شامل موارد زیر میباشند:
سرطان معده چگونه درمان میشود؟
درمان بستگی به میزان گسترش سرطان، سلامتی و ترجیحات درمانی شما دارد. گزینههای درمانی این بیماری شامل موارد زیر میباشد:
عمل جراحی
بسته به میزان گسترش سرطان، پزشک معالج شما ممکن است عمل جراحی را برای برداشتن سلولهای پیش سرطانی، تومور یا تمام یا بخشی از معده شما توصیه کند که خود میتواند شامل روشهای زیر باشد:
آندوسکوپی فوقانی
در مراحل اولیه، زمانی که سرطان به لایههای سطحی (بالایی) معده شما محدود میشود، سرطان را میتوان از طریق آندوسکوپی فوقانی خارج کرد. در این روش (کالبد شکافی زیر مخاطی آندوسکوپی یا برداشتن مخاط آندوسکوپی)، متخصص گوارش تومور را از دیواره معده شما بریده و آن را از طریق دهان خارج میکند.
گاسترکتومی
هنگامی که سرطان به خارج از لایههای سطحی معده شما گسترش مییابد، برای برداشتن تمام یا بخشی از معده به جراحی نیاز خواهید داشت. گاسترکتومی ساب توتال بخشی از معده شما را که تحت تأثیر سرطان قرار گرفته است بر میدارد. گاسترکتومی کامل، کل معده شما را بر میدارد. در این حالت پزشک جراح سرطان مری شما را به روده کوچک شما متصل میکند تا پس از برداشتن کامل معده همچنان بتوانید غذا بخورید.
درمانهای اضافی مستقیماً به سلولهای سرطانی حمله میکنند و شامل گزینههای زیر میباشند:
در این روش از طریق دریافت داروهای خوراکی یا تزریقی برای کوچک کردن سلولهای سرطانی استفاده میکند و حذف آنها را قبل از جراحی آسانتر میکند. شیمیدرمانی همچنین میتواند سلولهای سرطانی باقیمانده را پس از جراحی از بین ببرد. معمولاً در ترکیب با تشعشع استفاده میشود. شیمیدرمانی ممکن است با دارو درمانی هدفمند نیز همزمان به کار گرفته شود.
در این روش از پرتوهای انرژی مانند اشعه ایکس برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میکنند. پرتودرمانی به تنهایی در درمان سرطان معده مؤثر نیست، اما ممکن است در کنار شیمیدرمانی قبل و بعد از جراحی استفاده شود. پرتودرمانی همچنین میتواند به تسکین علائم کمک کند.
دارودرمانی هدفمند، نقاط ضعف سلولهای سرطانی را به بیشترین مقدار خود رسانده و باعث بروز مرگ در آنها میشود. این روش اغلب به همراه شیمیدرمانی در فرم عودکننده یا پیشرفته سرطان استفاده میشود.
این روش درمانی به سیستم ایمنی بدن شما کمک میکند تا سلولهای سرطانی را شناسایی و از بین ببرد. همچنین این روش بیشتر در سرطانهای عودکننده یا پیشرفته استفاده میشود.
این روش به بهبود کیفیت زندگی شما به عنوان فردی با تشخیص سرطان کمک میکند. مراقبت تسکینی یک مراقبت پزشکی تخصصی است که ممکن است شامل پزشکان، پرستاران و سایر متخصصانی باشد که میتوانند به تسکین علائم کمک کنند.
آنها همچنین میتوانند پشتیبانی اضافی را ارائه دهند که مکمل مراقبتی است که از درمان کنندگان معمول خود دریافت میکنید. شما میتوانید مراقبتهای تسکینی را در کنار سایر درمانها دریافت کنید.
سرطان معده از جمله بیماریهای خطرناک و کشنده در دنیای ما میباشد. روشهای درمانی مختلفی برای کنترل این بیماری وجود دارد که شامل عمل جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی، درمان هدفمند، درمان التیام دهنده و ایمونوتراپی میباشد. پزشک معالج میتواند بهترین روش یا ترکیبی از بهترین روشها را برای درمان این بیماری به کار گیرد.
یکی از شروط مهم در انجام موفق جراحی اختلال آشالازی و همچنین سرطان معده، انجام این روش جراحی توسط یک جراحی ماهر و با تجربه است. در این زمینه پیشنهاد ما دکتر علیرضا آذر پیکان از والاترین جراحان شهر تهران و حتی ایران را هست. این جراح پزشکی حاذق، کارا و دارنده بالاترین مدارک از بهترین دانشگاهها میباشند. همچنین ایشان دارای کارنامهای درخور در زمینه عمل لاغری و بیماریهای گوارشی هست.
دکتر آذر پیکان فلوشیپ فوق تخصصی انکو سرجری و لاپاراسکوپی پیشرفته، جراحی چاقی از دانشگاه تهران، رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان هست. این جراح ماهر دارای قدرت بیانی عالی در ارائه مشاوره به مراجعهکنندگان و همچنین دارای خلقی پسندیده است. سابقه موفق این جراح شامل افزون از 3000 عمل جراحی با نتایجی درخور است. گوشهای از رزومه و فعالیتهای این جراح موارد زیر را در بر میگیرد:
افراد مراجعه کننده میتوانند برای کسب اطلاع از فعالیتهای دکتر آذر پیکان از اینستاگرام دکتر آذر پیکان (drazarpeikan) دیدن فرمایند. به جز این موارد، افراد مراجعهکننده میتوانند از تجربه افراد جراحیشده اطلاع حاصل کنند. این امر میتواند کمکی خوب برای برطرف کردن دغدغههای ذهنی افراد متقاضی این عمل باشد. مراجعهکنندگان برای ارتباط مستقیم با دکتر آذر پیکان میتوانند از شمارههای زیر استفاده کنند:
آدرس مطب: تهران. سعادت آباد، بین چهار راه سرو بلوار شهرداری، خیابان ریاضی بخشایش، کلینیک بیمارستان عرفان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد