صورت مسأله این است که همزمان با تشدید جنایات صهیونیستها در غزه در عین عدم امکان دستیابی آنها به اهداف اعلامی در جنگ غزه، دیگر قدرتی برای ادامه این کارزار برای تلآویو وحامیان غربی آن ازجمله واشنگتن و اتحادیه اروپا باقی نمانده است.
تحلیل جنگ غزه بر اساس نظام تحلیلی هزینه - فایده
این روزها سران رژیم اشغالگر قدس، درحال تحلیل هزینه -فایده جنگ غزه وادامه آن هستند. عملیات «طوفان الاقصی» دستگاههای سیاسی- امنیتی رژیم صهیونیستی را فلج کرد و نوک پیکان انتقادات متوجه نخستوزیر و رؤسای نهادهای اطلاعاتی است. تنها چند ساعت پس از عملیات مقاومت، بسیاری از ناظران بیرونی از سقوط کابینه رژیم صهیونیستی سخن به میان آوردند. در چنین شرایطی به نظر میآید «بیبی» قصد دارد با طولانیتر کردن روند جنگ و نپذیرفتن آتشبس بلندمدت راهی برای بقا در قدرت بیابد. در نظام تحلیلی «هزینه- فایده» زمانی ادامه سیاستی میزان قدرت واحد سیاسی را در برابر سایر بازیگران تضعیف کند، سیاستمداران باید با اتخاذ تصمیمات جدید، کشور را از وضعیت بنبست نجات دهند. با وجود این، برخی تحلیلگران معتقدند، در شرایط استثنایی امکان تصمیمگیری عقلانی از رهبران سیاسی یا فرماندهان نظامی گرفته خواهد شد و ممکن است سیاستمداران بر مبنای متغیرهایی همچون فشار افکار عمومی، منافع شخصی یا گروهی و اراده بازیگران خارجی اقدام به تصمیمگیری کنند.
اسرائیل فلج شده است
پس از عملیات برقآسای «طوفانالاقصی» علاوه بر فلج شدن دستگاههای سیاسی- امنیتی رژیم صهیونیستی، کابینه راستگرای رژیم به عنوان متهم ردیف نخست مورد هجمه افکار عمومی صهیونیستها قرار گرفت. در این میان نوک پیکان انتقادات متوجه نخست وزیر و رؤسای نهادهای اطلاعاتی است که هشدارهای امنیتی را نادیده گرفتند. تنها چند ساعت پس از عملیات «طوفانالاقصی»، بسیاری از ناظران بیرونی از مرگ سیاسی بنیامین نتانیاهو و سقوط کابینه سخن به میان آوردند. در چنین شرایطی به نظر میآید «بیبی» قصد دارد با طولانیتر کردن روند جنگ و نپذیرفتن آتشبس بلندمدت راهی برای بقا در قدرت بیابد. صهیونیستها برای جبران آبروی از دست رفته خود شروط سهگانهای مطرح کردند که هر کدام از آنها انتخابهای بسیار سخت و دشواری به نظر میآید. نابودی حماس، آزادی اسیران و تغییر وضعیت باریکه غزه نشان دهنده اراده نتانیاهو برای ادامه صدارت است. منتقدان وی معتقدند، شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به قدری سنگین است که نه تنها نتانیاهو بلکه تمام جریان راست در خطر به حاشیه رانده شدن قرار گرفتند.
اقتصاد بر هم ریخته صهیونیستها
اساسا اقتصادی که برپایه ترانزیت، گردشگری، تولیدات صنعتی، مجموعههای استارتآپی و... بنا شده است نمیتواند غیبت طولانی مدت نیروهای کار را به بهانه جنگ تحمل کند. پس از تشدید اقدامات ارتش و کمیتههای مردمی یمن علیه کشتیهای تجاری و ناوهای جنگی در دریای سرخ، لندن و واشنگتن انگشت اتهام را به سوی تهران گرفتند و ایران را مقصر اصلی این حملات معرفی کردند. بیشک تداوم نبرد در نوار غزه امکان برخورد میان نیروهای دو طرف منازعه و حتی وقوع جنگی ناخواسته را فراهم خواهد کرد. پیش از اعلام رسمی آتشبس موقت میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت در باریکه غزه، کارشناسان هزینه جنگ برای رژیم صهیونیستی را میان ۴۵الی ۵۰ میلیارد دلار اعلام کردند. تلآویو قصد دارد بخشی از این هزینه را با انتشار اوراق قرضه و قسمت دیگری را با دریافت کمکهای خارجی جبران کند. آمارهای اقتصادی از این واقعیت پرده برمیدارند که صهیونیستها آمادگی لازم برای جنگ طولانی مدت ندارند.
ضربالاجل کاخ سفید برای تل آویو
بر همین اساس، حامیان غربی رژیم اشغالگر قدس نیز بیش از هر زمان دیگری نسبت به ناتوانی نتانیاهو در مدیریت میدان جنگ در غزه اذعان کردهاند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، آمریکا تا اوایل سال آینده (۲۰۲۴) به این رژیم برای پایان جنگ در غزه زمان داده است. پیشتر بنی گانتز عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی گفته بود: به حمله زمینی ادامه میدهیم و چیزی نمیتواند ما را متوقف کند و این (رژیم) اسرائیل است که آینده جنگ را مشخص میکند. اما اکنون مشخص شده که صهیونیستها قدرت رسیدن به اهداف تعیین شده خود در جنگ غزه را ندارند. گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه۱۵مهرماه برابر با هفتم اکتبر۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کنندهای با نام «طوفانالاقصی» را ازغزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بست و منطقه را بمباران کرد. بااین حال، نسلکشی وقیحانه صهیونیستها، نتوانسته به جبران تبعات شکست درعملیات طوفانالاقصی منجر شود. قطعا در آیندهای نزدیک، عواقب جنگ غزه بیش ازپیش دامنگیر رژیم اشغالگرقدس، آمریکا و بازیگران منفعل منطقهای در این صحنه خواهد شد...
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم