به گزارش جام جم آنلاین، داریوش گلعلیزاده در پاسخ به این پرسش که چرا همه مقاطع تحصیلی به علت آلودگیهوا تعطیل نشده است؟ گفت: رویکرد حاکم بر تصمیمات کمیته اضطرار آلودگی هوا در چنین شرایطی کاهش مواجه شهروندان با خطرات آلودگی هواست.
به گفته وی این تصمیمات با اولویت گروههای حساس و آسیب پذیر مانند کودکان، سالمند و افراد دارای بیماریهای زمینهای گرفته میشود.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نمایندگان سازمانهای مختلف در کمیته اضطرار آلودگیهوا حضور دارند، توضیح داد: ملاحظات زیادی در جلسه کمیته اضطرار آلوگی هوا مطرح میشود و این جلسات با حضور استاندار یا معاون استاندار، نماینده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی، هواشناسی، صنایع و آموزش و پرورش برگزار میشود.
گلعلیزاده ادامه داد: به این ترتیب در جلسه گزارشهای سازمان هواشناسی ارائه میشود و چنانچه آلودگیهوا استمرار داشته باشد، تصمیمهای سختگیرانه تری گرفته میشود و به این شکل افراد بیشتری مشمول تصمیماتی مانند تعطیلی مراکز آموزشی میشوند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه هواشناسی استمرار آلودگیهوا را تا پایان هفته پیشبینی کرده است و در چنین شرایطی آیا احتمال تعطیلی دبیرستان و دانشگاهها نیز وجود دارد؟ نیز به جام جم آنلاین گفت: صبح امروز جلسهای در این خصوص برگزار شد و باید در انتظار اعلام نهایی تصمیمات این جلسه بود. در واقع با توجه به تغییر شرایط هوا احتمال تعطیلی دبیرستان ودانشگاهها نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برای تصمیمگیری در این خصوص باید به مسائل مختلفی توجه کرد، ادامه داد: سلامت شهروندان باید در اولویت برنامهها قرار بگیرد با این حال هنگام تصمیم گیری در خصوص تعطیلی مراکز آموزشی باید توجه داشت که به بحث آموزش دانش آموزان و دانشجویان نیز آسیبی وارد نشود.
گلعلیزاده یادآور شد: علاوه بر این تعطیلی مراکز آموزشی و محدود کردن تردد خودروها سبب میشود که برخی کسب وکارها نیز دچار اختلال شود. به همین دلیل هنگام تصمیم گیری در خصوص تعطیلی به دلیل آلودگیهوا باید مسائل مختلفی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا در خصوص شرایط تعطیلی مدارس در پایتخت نسبت به استانهای دیگر تفاوتی وجود دارد؟ نیز توضیح داد: در استان تهران با توجه به اینکه پایتخت است، ملاحظاتی در تصمیم گیریها دخیل است. اما سلامت شهروندان همیشه در اولویت تصمیمات قرار دارد.
وی ادامه داد: در کنار تصمیمگیری برای کاهش مواجه شهروندان با آلودگی هوا تصمیماتی نیز برای پیشگیری از افزایش آلودگی هوا گرفته میشود.
گلعلیزاده یادآور شد: برای نمونه کاهش تردد خودروهای شخصی سبب کاهش ترافیک و کاسته شدن از میزان غلظت آلایندههای هوا میشود.
در این بین برخی کارشناسان تاکید میکنند که در مواقع آلودگی هوا باید تلاش کرد که مواجه کودکان با آلودگیهوا کاهش پیدا کند، زیرا آنها در برابر این آلودگی آسیبپذیرتر هستند.
عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آلودگیهوا تاثیرات بیشتری روی گروههای حساس میگذارد، به جام جم آنلاین گفت: گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان، زنان باردار و بیماران تنفسی در برابر آلودگیهوا آسیبپذیرتر هستند و باید نکات ایمنی را بصورت جدیتر رعایت کنند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: خانوادهها باید آگاه باشند که آلودگیهوا تاثیرات بیشتری روی کودکان زیر پنج سال دارد، زیرا تعداد تنفس در آنها بیشتر است و سیستم تنفسی کودکان زیر پنج نیز سال هنوز کامل نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت