جنایات صهیونیست‌ها در غزه از سر گرفته شد

بازی تل‌آویو با آتش و خون

آتش‌بس موقت در نوار غزه بعد از هفت روز و تبادل تعدادی از اسرا بین صهیونیست‌ها و جنبش مقاومت حماس، با مخالفت و تعلل تل‌آویو در تمدید آن، از بامداد دیروز به پایان رسید و جنگنده‌های رژیم‌صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا بار دیگر بمباران مناطق مختلف غزه را از سر گرفت.
کد خبر: ۱۴۳۳۶۵۲
 
از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که موج سنگینی از حملات راکتی و موشکی مقاومت غزه، شهر اشغالی «عسقلان» و شهرک‌های اطراف آن را هدف قرار داده است. خبرنگار شبکه العربیه نیز گزارش داد از صبح دیروز تا‌کنون بیش از ۱۰‌مرحله عملیات موشکی از نوار غزه علیه شهرک‌های صهیونیست‌نشین انجام شده‌است.جنبش حماس با بیان این‌که با قدرت با حملات مقابله کرده و مانع تحقق اهداف اشغالگران در غزه خواهد شد، تأکید کرد: «این مردم فلسطین هستند که حرف آخر را می‌زنند.» این گروه مقاومت همچنین دولت جو بایدن را مسئول ادامه یافتن جنایات جنگی رژیم اسرائیل دانست و گفت که واشنگتن به اشغالگران برای آغاز حملات چراغ سبز نشان دادند.
   
رد پیشنهادهای حماس از سوی اسرائیل
آتش‌بس موقت میان اسرائیل و حماس ابتدا برای چهار روز اجرا شد اما طرفین توافق کردند این آتش‌بس برای چند روز دیگر ادامه یابد و هر روز ۱۰‌نفر از اسرای صهیونیست‌ آزاد شده و در طرف مقابل نیز صهیونیست‌ها به ازای هر‌کدام از اسرای‌شان سه نفر از اسرای فلسطینی را آزاد کنند. این روند برای چند روز ادامه یافت و برخی کشورها خبر از احتمال تمدید آتش‌بس و تبدیل آن به آتش‌بس دائم دادند اما صهیونیست‌ها پس از شش روز این روند را متوقف کردند. جنبش مقاومت حماس با صدور بیانیه‌ای مسئولیت پایان آتش‌بس در غزه و آغاز حملات را متوجه رژیم‌صهیونیستی دانست و گفت که این رژیم با هیچ‌کدام از پیشنهادهای تبادل اسرا موافقت نکرد.
به نوشته الجزیره، در بیانیه حماس آمده است: «ما پیشنهاد دادیم اسرا و سالمندان را مبادله کنیم و اجساد کسانی را که در نتیجه بمباران اسرائیل نزد ما هستند، تحویل دهیم اما اشغالگران نپذیرفتند. پیشنهادهای مختلفی را جمعه‌شب ارائه کردیم تا آتش‌بس ادامه یابد اما اسرائیل از پیش تصمیم به از سرگیری حملات گرفته بود.»
   
دروغ بزرگ صهیونیست‌ها
دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی دیروز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «با بازگشت به جنگ، ما متعهد به دستیابی به اهداف جنگ هستیم». رادیو ارتش صهیونیستی نیز به نقل از یک منبع سیاسی ارشد گزارش داد: «ما با تمام قدرت به نبرد بازگشته‌ایم و هیچ مذاکره‌ای برای آزادسازی بازداشتی‌ها انجام نمی‌شود».
همان‌طور که در بیانیه دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی به آن اشاره شده، اسرائیل از ابتدا چند هدف را در جنگ غزه تعیین کرده‌است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این باره گفته «ما برای این جنگ سه هدف داریم: از بین بردن حماس، بازگرداندن همه افراد ربوده شده و اطمینان از این که غزه دیگر هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود.»
اما از میان این اهداف دو مورد آنها کاملا غیرممکن است و به اعتقاد تحلیلگران و مقامات بسیاری از کشورها از بین‌ بردن حماس و اطمینان یافتن از این‌که غزه دیگر تهدیدی برای رژیم صهیونیستی نباشد اصولا غیر‌ممکن است، چرا‌که از یک جهت، حماس یک گروه آزادیبخش مردمی است که از اندیشه مردم فلسطین ریشه گرفته است و قابل حذف نیست. فلسطین و اسرائیل به لحاظ هویتی در تضاد کامل با یکدیگر هستند و تا زمانی که رژیم صهیونیستی حذف نشده باشد تهدیدات از سوی فلسطینی‌ها ادامه دارد. 
در مورد گزینه دیگر یعنی آزادسازی اسرا نیز کاملا روشن است که صهیونیست‌ها دروغ می‌گویند، چرا که اگر واقعا به‌دنبال آزادسازی اسرای‌شان بودند، دیدند که در طول ۵۰روز جنگ به هیچ توفیقی دست نیافتند و صرفا از طریق گفت‌وگو بود که توانستند اسرای‌شان را آزاد کنند. بنابراین اگر در این ادعا صادق بودند باید به روند آتش‌بس ادامه می‌دادند نه این‌که بار دیگر به جنایات جنگی روی بیاورند. این همان نکته‌ای است که وزیر خارجه هم در مطلبی که دیروز پس از شروع دوباره جنگ از سوی صهیونیست‌ها در فضای مجازی منتشر کرد، آمده است. حسین امیرعبداللهیان در این زمینه با بیان این‌که راه‌حلی جز استمرار آتش‌بس و ارسال گسترده کمک‌های انسانی در غزه و توافق بر سر تبادل اسرای طرفین وجود ندارد، تصریح کرد: اسرا با جنگ آزاد نمی‌شوند، بلکه در بمباران‌هاکشته می‌شوند.
   
دلیل علاقه‌مندی نتانیاهو به جنگ
حتی اگر فرض کنیم نتانیاهو درباره یکی از اهداف این رژیم در جنگ یعنی آزادی همه اسرا دروغ نمی‌گوید باید گفت قطعا منافع دیگری وجود دارد که برای نتانیاهو بزرگ‌تر از‌ آزادی اسراست و او علاقه‌ای به بیان صریح آنها ندارد. نتانیاهو می‌داند که تنها راه نجات او در ادامه جنگ و بحران است. نتانیاهو از زمان تشکیل دولت جدید در زمستان سال قبل هیچ‌گاه احساس آرامش و ثبات نداشته، چرا‌که ائتلاف او بسیار شکننده بود و حضور صهیونیست‌های تندرو در کابینه او همواره با انتقادات فراوان روبه‌رو بوده‌است. علاوه بر انتقاداتی که در میان گروه‌های سیاسی رژیم‌صهیونیستی نسبت به عملکرد نتانیاهو و کابینه‌اش وارد است مردم ساکن در سرزمین‌های اشغالی در ماه‌های گذشته با برگزاری تجمعات گسترده به عملکرد نتانیاهو انتقاد کرده‌اند. چنین وضعیتی با عملیات طوفان‌الاقصی تشدید شد و گزارش رسانه‌های صهیونیستی حکایت از این دارد که حتی در حزب متبوع نتانیاهو یعنی حزب لیکود نیز به این نتیجه رسیده‌اند که نتانیاهو به پایان کار خود رسیده و باید فرد دیگری جایگزین او شود اما طبیعتا تا زمانی که جنگ ادامه داشته باشد چنین کاری مقدور نیست. برهمین اساس است که نتانیاهو نمی‌تواند هیچ ‌گزینه دیگری را به‌جز جنگ برگزیند اما باید بداند که ادامه جنگ نه‌تنها مانع از کنار رفتن او از قدرت نخواهد شد که روند نابودی رژیم صهیونیستی را نیز تسریع خواهد کرد. 

نگاهی به آنچه در دوره آتش‌بس گذشت
در طول آتش‌بس موقتی که میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار بود ۲۴۰ اسیر فلسطینی آزاد شدند اما صهیونیست‌ها در سایر بخش‌های توافق آتش‌بس از جمله ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه کارشکنی کردند. درحالی که قرار بود طبق مفاد آتش‌بس روزانه ۲۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه از جمله اقلام پزشکی از گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود اما آمارهای سازمان ملل می‌گوید که اسرائیل به همه تعهدات خود به‌ویژه در زمینه ارسال کمک‌های غذایی و دارویی و سوخت عمل نکرده است. وزارت بهداشت غزه دیروز اعلام کرد که وقفه یک هفته‌ای جنگ در نوار غزه تاثیری در بهبود سیستم درمانی و بهداشتی نداشت. 
اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفت: همه بیمارستان‌های غزه نیازمند جریان ثابت اقلام پزشکی و درمانی و سوخت هستند. درهمین حال مقامات مرزی در رفح از توقف اعزام کامیون‌های بشردوستانه از مصر به نوار غزه پس از پایان آتش‌بس در صبح روز جمعه خبر دادند. به گزارش سی‌ان‌ان به نقل از مقامات مرزی در رفح، ده‌ها کامیون که در ایستگاه بازرسی نیتزانا در سمت فلسطین اشغالی درحال بازرسی بودند نیز پشت دروازه‌های غزه در گذرگاه رفح متوقف شده‌اند. شاهدان عینی می‌گویند که حتی یک کامیون حامل سوخت نیز که اوایل جمعه قبل از پایان آتش‌بس از گذرگاه رفح در سمت مصر عبور کرده بود نیز منتظر نگه داشته شده و وارد غزه نشده‌است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها