به گزارش جام جم آنلاین ،مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: بیشترین میزان افت مربوط به دشت سده با ۸۲ سانتیمتر بوده و همچنین دشتهای خضری و بیرجند با ۵۵ و ۵۴ سانتیمتر در رتبههای بعدی قرار دارند.
عباس سارانی از افزایش ۱۳ درصدی کسری منابع آبی استان خبر داد و افزود: با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش بارندگیها در سال آبی گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، کسری مخزن استان از ۱۲۰ میلیون مترمکعب به ۱۳۶ میلیون مترمکعب افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی کسری مخزن ایجاد شده در استان را معادل ۱۳۶ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: دشت دستگردان با کسری مخزن ۲۰.۵ میلیون متر مکعب بیشترین کسری مخزن استان را به خود اختصاص داده و دشتهای بشرویه سرایان و بیرجند در رتبههای بعدی قرار دارند.
سارانی تاکید کرد: برداشت ۱۸۲ درصدی آب قابل برنامهریزی شده و از طرفی خشکسالیهای مستمر و طولانی مدت سبب کاهش میزان تاب آوری آبخوانهای استان شده به طوری که بارش در سال آبی گذشته نسبت به سال قبل، کاهش ۸ درصدی داشته، ولی کسری مخزن استان در این مدت، افزایش ۱۳ درصدی داشته است.
وی افزود: خراسان جنوبی دارای ۳۵ محدوده مطالعاتی است که از این مقدار ۸ محدوده ممنوعه بحرانی، ۱۸ محدوده ممنوعه و ۹ محدوده بدون تخصیص است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: تعدیل پروانههای بهره برداری چاههای کشاورزی، مدیریت مصرف با نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، کاهش پرت شبکه توزیع و انتقال آب شرب استان و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی برای ۶ پروژه که جزو مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری بوده و با اعتبار ۴۳۰ میلیارتومان در حال اجراست از مهمترین اقدامات برون رفت از این وضعیت است.
وی از همراهمی کشاورزان استان برای اجرای برنامههای مدیریت مصرف از جمله نصب کنتور هوشمند آب و برق و همچنین فاز اول تعدیل پروانه چاههای کشاورزی قدردانی کرد و افزود: با توجه به وضعیت منابع آبی استان نیازمند همراهمی مسئولین و مردم برای ثبات و پایداری منابع آبی هستیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد