پیروزی حماس و شکست اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با وجود ادعاهایی که قبلا داشت مجبور شد از مواضع خود عدول کند و تن به آتش‌بس بدهد. او پیش از این مدعی بود که هیچ‌گونه آتش‌بسی را نخواهد پذیرفت و اگر هم بپذیرد فقط در جهت آزادی اسرای صهیونیست‌ خواهد بود.
کد خبر: ۱۴۳۲۶۳۳
نویسنده محسن پاک‌آیین | تحلیلگر مسائل بین‌الملل

با قاطعیت می‌توان گفت مهم‌ترین دلیلی که نتانیاهو را به کوتاه آمدن از مواضع خود واداشت، شکست حملات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه بود. اسرائیل در طول چند هفته که از جنگ اخیر غزه می‌گذرد هیچ دستاورد نظامی نداشته، چرا‌که حملاتی که این رژیم به مناطق مسکونی و مردم بی‌گناه داشته بخشی از جنگ محسوب نمی‌شود، بلکه یک جنایت است و مجامع بین‌المللی و مردم کشورهای مختلف، این جنایات را محکوم کردند. بنابراین در عرصه جنگ هوایی، هیچ دستاوردی نداشتند. صهیونیست در زمین هم نتوانستند به هیچ‌یک از اهداف خود برسند. آنها ادعا داشتند که به‌زودی نیروهای حماس را محاصره می‌کنند، وارد تونل‌ها می‌شوند و اسرای صهیونیست را آزاد می‌کنند. هیچ‌یک از این اهداف هم محقق نشد و فقط توانستند چند بیمارستان را اشغال کنند که این هم جنایتی بود که بر جنایات قبلی آنها افزوده شد، چرا که در این بیمارستان‌ها هیچ چیزی پیدا نکردند که دال بر صحت ادعاهای‌شان باشد. 
از طرف دیگر نتانیاهو در داخل سرزمین‌های اشغالی با مطالبات خانواده اسرای صهیونیست روبه‌رو بود و فشار سنگینی را از این ناحیه تحمل می‌کرد. در روزهای اخیر شاهد تظاهرات خانواده اسرای صهیونیست و مخالفان نتانیاهو بودید که تصاویر نشان می‌داد این تظاهرات شاید به لحاظ جمعیتی، بزرگ‌ترین تجمعی بود که علیه نتانیاهو در ماه‌های گذشته برگزار شد. دیدارهای مکرر نتانیاهو با خانواده اسرا در روزهای گذشته نیز نشان‌دهنده شدت فشاری است که از این موضوع بر نتانیاهو وارد می‌شود. از سوی دیگر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز رژیم صهیونیستی را به آتش‌بس فراخوانده و سازمان همکاری اسلامی و بریکس هم در قطعنامه‌هایی از رژیم صهیونیستی خواسته بودند جنایات علیه غزه را متوقف کند. این آتش‌بس از سوی دیگر یک دستاورد بزرگ برای حماس و گروه‌های فلسطینی است، زیرا نظر اسرائیل این بود که فقط اسرا تبادل شوند و قصد نداشت اجازه ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم غزه را بدهد، ولی با مقاومت حماس و اصرار این گروه مجبور شد بپذیرد که حدود ۵۰۰ محموله کمک‌های انسانی و بهداشتی از گذرگاه رفح به مردم مظلوم غزه برسد و این مسأله در آینده قطعا بر حمایت و وفاداری مردم غزه از حماس خواهد افزود. با وجود پذیرش آتش‌بس از سوی اسرائیل، تجربه نشان داده که به این رژیم نمی‌توان اعتماد کرد و احتمال نقض آتش‌بس هست. البته حماس نیز به‌خوبی از این موضوع آگاه است و می‌داند که حتی اگر در این چهار روز هم آتش‌بس لغو نشود احتمال از سرگیری حملات صهیونیست‌ها و تکرار جنایات، بعد از آتش‌بس وجود دارد. لذا باید فشارهای بین‌المللی و نظامی در میدان علیه این رژیم ادامه داشته باشد تا این جنگ به نفع مردم غزه و فلسطین خاتمه پیدا کند. البته نتانیاهو می‌داند اگر آتش‌بس دائم یا طولانی‌مدت اجرا شود زمان مرگ سیاسی و حتی مرگ واقعی او رسیده است، چرا‌که نه‌فقط در آینده سیاسی رژیم صهیونیستی جایی ندارد، بلکه ممکن است همان‌طور که تعداد زیادی از نازی‌ها در دادگاه نورنبرگ محاکمه شدند او نیز به جرم جنایت جنگی محاکمه شده و به اعدام یا حبس‌های طویل‌المدت محکوم شود. بر همین اساس باید گفت نتانیاهو چه به جنگ غزه ادامه دهد و چه آتش‌بس دائم را بپذیرد آینده بسیار تاریکی پیش رو خواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها