گزارش جام جم آنلاین ، به شهرستانهای گرمی و مشگینشهر بیشتر از شهرستانهای دیگر در معرض سیلاب بوده و پل قرهسو و آغلاغان نیز جزو نقاط حساس و حادثهخیز استان است که برای رفع این نقاط حادثهخیز پیگیر تخصیص اعتبارات هستیم.
مدیر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقه ای اردبیل با تاکید بر لزوم لایروبی و ساماندهی رودخانههای استان و تامین اعتبارات مورد نیاز این امر گفت: برای مطالعات تعیین حریم سیلابها اعتبار لازم پیشبینی شده و مصمم هستیم تا پایان سال تمامی مراحل مطالعات حریم سیلابها تکمیل شود.
امسال سیلاب سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به بخش آب استان اردبیل خسارت زد
وی با اشاره به میزان خسارتهای وارده به بخش آب استان در اثر سیلابهای سال جاری افزود: امسال در اثر سیلاب سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال خسارت به بخش آب استان وارد شد که برای جبران آن اعتباراتی اختصاص داده شده است.
سلیمی ادامه داد: علاوه بر این ۲۵۰ میلیارد ریال به پل آغلاغان شهرستان نیر و ۳۰ میلیارد ریال هم به پل قرهسو در شهرستان نمین خسارت وارد شد که این پلها با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال از سوی بنیاد مسکن بازسازی میشود.
۴۰ میلیون متر مکعب آب در سد عمارت گرمی ذخیرهسازی شد
وی با اشاره به میزان ذخیرهسازی آب در اثر سیلاب افزود: امسال و با توجه به آغاز آبگیری سد عمارت ۴۰ میلیون متر مکعب آب در مخزن این سد ذخیرهسازی شد و انتظار میرود با افزایش بارندگی میزان ذخیرهسازی آب در سدهای دیگر استان هم افزایش یابد.
مدیر مهندسی رودخانهها و سواحل شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین گفت: در ۲ سال اخیر با هدف افزایش ظرفیت آبگذری رودخانه ها و حصول اطمینان از عبور ایمن سیلاب ۳۲ کیلومتر از رودخانههای و مسیلهای استان لایروبی و ساماندهی شده است، که از این میزان ۲۰ کیلومتر از رودخانهها و مسیلهای استان لایروبی و بیش از ۱۲ کیلومتر ساماندهی شد.
استان اردبیل دارای نزدیک به چهار هزار کیلومتر رودخانه است که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است. از این میزان یک هزار و ۹۴۵ کیلومتر عملیات نقشهبرداری و تعیین حد بستر و حریم رودخانهها به پایان رسیده و یک هزار و ۹۸۵ کیلومتر هم با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجرا است.
امسال بارشهای رگباری منجر به وقوع چندین فقره سیل در استان اردبیل شد و این سیلابها خسارتهای سنگینی به بخشهای کشاورزی، تولید، ابنیه فنی راهها و مناطق مسکونی وارد کرد. هر چند مناطق مختلف استان درگیر سیلابهای سال جاری شدند اما کانون این سیلها شهرستانهای گرمی، انگوت، بیلهسوار، مشگینشهر بود.
در جریان سیل خردادماه هفت نفر از جمله چهار کودک جان خود را از دست دادند. همچنین بیش از ۱۲۱ روستا در شهرهای مختلف استان آسیب دید که در بیش از ۵۰ روستا میزان خسارت و تخریب بالا بود.
استان اردبیل از جمله ۱۰ استان کشور در زمینه فراوانی وقوع حوادث طبیعی به شمار میرود و هر از گاهی بروز حادثههایی مانند زمین لرزه، رانش زمین، سیل، خشکسالی، صاعقه، طوفان، سرمازدگی، برف سنگین، سرما و یخبندان، خسارت و تلفاتی برجا میگذارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت